Начало / Екскурзии / Екскурзии - Халщат

Екскурзия Кристалните езера на австрийските Алпи

Номер на оферта

/

228589

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 1 нощувка със закуска в района на Виена в хотел ***
* 3 нощувки със закуски в района на областта Залцкамергут в хотел ***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* Билет за ферибота по езерото Волфганзее и железницата до връх Шафберг: 50 евро
* Посещение на солната мина в Халщат и двупосочен билет за фуникуляра – 30 евро
* екскурзия до Залцбург и двореца Херенхимзее – 25 евро (при група минимум 20 души)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро (при група минимум 20 души)
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка Отмяна на пътуване
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепция на хотела; информация ТУК

Програма на пътуването

Екскурзия Кристалните езера на австрийските Алпи

СофияВиена – езерото МОНДЗЕЕ – езерото ВОЛФГАНЗЕЕ – Халщат – Залцбург –ХEРЕНХИМЗЕЕ – ВиенаСофия

ДАТИ:
23.07.2019 – 28.07.2019
14.08.2019 – 19.08.2019
16.10.2019 – 21.10.2019
11.12.2019 – 16.12.2019
18.12.2019 – 23.12.2019

ХИТ цена: 395,00 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
* сити такса - която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепция на хотела
Обща цена на пътуването: 455 лв. /осн.пакет + пътни такси/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградБудапещаВиена. Пристигане в австрийската столица привечер и при възможност панорамна вечерна обиколка „Светлините на Виена“: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за областта Залцкамергут. Обградена от внушителни алпийски върхове, които се оглеждат в кристално чистите води на планинските езера в подножието им, Залцкамергут се слави като най-красивата част на Австрия. По път спирка в Мелк – градът със златното абатство. Бенедиктинското абатство е един от най-старите, богати и красиви манастири в Европа, от векове притегателна сила за всички, които се интересуват от култура, изкуство, религия и наука. Истинска перла на барока, великолепието на манастира оставя посетителите безмълвни. Мраморната зала, манастирската Библиотека и невероятният разкош на бароковата църква, цялата украсена в розов мрамор и злато, наистина правят посещението в абатството Мелк едно незабравимо преживяване. Към това можем да добавим и тленните останки на няколко от членовете на династията Бабенберг – първата династия, управлявала Австрия. Отпътуване за езерото Мондзее. Обрамчено от зеленина и заобиколено от планини Лунното езеро се смята за най-топлото в Австрия (през лятото температурата на водите му достига 26?) и е едно от последните частни езера в страната. Само пет от стоте австрийски езера с площ над пет хектара са все още частна собственост, а през 2008 г. 60-годишната тогава Николете Вехтер го обявава за продан. Няма официално публикувана оферта, но се предполага, че е оценено на 16 млн евро. Езерото „Мондзее” е олицетворение на живописта, казват посетилите го. Разходка по крайрежната алея на разположеното по бреговете му едноименно градче Мондзее до живописния градски пазар; бившия манастир, който нарчат сега Замъка и енорийската църква Св. Михаил. Живописната атмосферата на градчето се допълва от няколкото типични за областта Залцкамергут вили с красиви дървени балкони и от множеството кафенета, в които можете да опитате типично австрийско кафе и торти – все пак да не забравяме, че Австрия е родина на тортата Сахер, а виенското кафе е със световна слава! Настаняване в хотел 3*** в района на курорта Сент Гилген. Нощувка.

3 ден: Закуска. Запознаване отблизо с езерото Волфгангзее. Вероятно и вие ще попаднете в плен на езерото при вида на приказната природа, чистата езерна вода, градчетата с романтични улички, украсени от къщи с пищни фасади, луксозни хотели и атрактивни развлечения. По желание и срещу допълнително заплащане отпътуване от Сент Гилген с ферибот до градчето Сент Волфганг. Променадата на Свети Волфганг живописно се вие около езерото и е място за романтични разходки. Във водите му плуват бели лебеди, диви патици и елегантни пътнически кораби. Легендата разказва, че Свети Волфганг построил първата църква тук през 976 г. Според преданието, той хвърлил брадвата си от върха на планината, за да намери подходящо място за построяване на божия храм. Светецът убедил дори дявола да му помага в строежа, като в замяна му обещал да му даде първото живо същество, което влезе там. Сатаната обаче останал разочарован, тъй като първата жива твар появила се в църквата била вълк. По желание изкачване, с помощта на зъбчата железничка, на връх Шафберг (1734 м.) За първи път мощните парни локомотиви изминават разстоянието от града до връх Шафберг още през 1893 г. И до днес Шафбергбан е най-стръмната зъбчата железница в Австрия. Маршрутът е дълъг близо 6 км, а дървените вагончета се движат със скорост 10 – 20 км/ч, т.е достатъчно бавно, за да се насладите на великолепната природа и на езерото, заобиколено от заснежените планини и гори. Пътуването отнема общо около 40 мин. Първата спирка на железницата е разположена на 1363 м. надм. в. От там до върха има още 10 минутно изкачване, но този участък от пътя е най-зрелищният, тъй като накъдето и да погледнете, гледката е впечатляваща: от едната страна е тъмносиньото езеро, а от другата – безкрайното море на Алпите. От върха на планината пък се открива 360? панорама към Мондзее, Атерзее, масива Дахщайн, Баварските планини и дори немското езеро Химзее. Връщане с железничката в Сент Волфганг и отпътуване за Халщат: малкото градче с грандиозните гледки. От векове градът е известен с добива на сол, която в миналото била толкова ценен ресурс, че я наричали „бялото злато“. Именно това определя богаството на този район. И до днес, в продължение на повече от 500 години, в мината на Халщат се добива сол, а една част от нея е отворена за свободно посещение (с входна такса). Историята на Халщат е богата, а красотата му мистична. Той често е определян като най-красивото езерно селище. Толкова красиво, та чак китайците правят точно негово копие в провинция Гуандонг. Какво ли не могат да копират тези китайци, а? Разходка в градчето и посещение на солните мини. Връщане в хотела в района на Сент Гилген. Нощувка.

4 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Залцбург и езерото Химзее с екскурзовод на български език. Туристическа програма в Залцбург: град на музиката и солта. Туристическата програма започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й започва през 1077 г. и продължава близо 6 века до 1683 г., като многократно е разширявана, достроявана и подновявана), абатството Св. Петър – един от най-старите бенедиктински манастири в немскоговорящия свят. С гробището на абатството е свързана една интересна легенда… за 6-те млади съпруги на богатия строител Себастиян Щумпфегер, всички умрели… от смях! Родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Отпътуване за езерото Химзее и посещение на двореца Херенхимзее – копие по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи. Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща, е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна и пешеходна обиколка на австрийската столица с екскурзовод на български език: дворецът Шонбрун, строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство на Хабсбургите. От 1996 г. дворецът, заедно с парка около него и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и историческо наследство. Той е най-посещавания туристически обект във Виена. Дворецът Белведере – домът на Евгени Савойски, великият австрийски пълководец, сложил окончателен край на набезите на Турция към Западна Европа. Днес дворецът приютява едни от най-известните творби на основателя на виенския сецесион Густав Климт. Тук е изложен оригиналът на прочутата му картина Целувката. Обиколката продължава с пл. Мария – Терезия и пешеходна разходка в центъра на Виена – комплексът Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време за разходка в центъра на града. Отпътуване за България.

6 ден: Връщане в София до обяд.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Оринтировъчни входни и други такси:
Входна такса за абатството в Мелк: 13 евро
ЗАЛЦБУРГ
Къщата на Моцарт: 11 евро за възрастен; 3,50 евро за деца от 6-14 г.; 4 евро тийнейджъри до 18 г.
Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 12 евро; деца до 14 г. 6 евро
Дворецът Мирабел: вход свободен
МЮНХЕН
Резиденцията на Кайзерите: 7 евро; за съкровищницата 7 евро
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 15 евро възрастни; 11 евро студенти
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 10 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
13,90 евро възрастни; 8,20 евро деца и младежи (6 – 19 г.), 12,90 евро студенти (19 – 25 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
20 евро възрастни, 17 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 17 евро за над 65 г.
Зоологическата градина: 18,50 евро възрастни, 9 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно.
*Посочените входни такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.



==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Халщат |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Халщат |  Лято в чужбина - Австрия |  Лято в чужбина - Халщат

Избрани оферти