Начало / Екскурзии / Екскурзии - Охрид

Великден в Охрид - 3 нощувки - автобус!

Номер на оферта

/

171996

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка закуска и вечеря с жива музика в хотел Бац 4*http://hotelbats.com/, Петрич
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Охрид, хоел Пела 3*https://www.hotelpela.com.mk/
• Екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на български език
• Медицинска застраховка за лица до 70год.
• Пътни такси и гранични такси
• Разглеждане на крепостта Цари Мали град
• Посещение на град Мелник и Кордупуловата къща
• Разглеждане на храма „Св.Петка Българска“ и къщата на Баба Ванга в местността Рупите
• Разглеждане на античния град Хераклия Линкестис
• Пешеходна разходка в централната част на град Битоля
• Туристическа програма в Охрид
• Туристическа програма в Струга и Скопие
• Водач от агенцията

Цената не включва

• входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата:
- Крепостта в Цари Мали град – 4 лева възрастни, 2 лева за ученици и пенсионери
- Входна такса Кордупуловата къща - 3,50 лв
– Входа такса към античния град Хераклия Линкестис – 120 MKD
– Входна такса на манастира “Свети Наум” - 100 MKD
– Самуиловата крепост – 60 МКD
– входни такси в църквата “Св. Богородица Перивлепта” - 120 MKD
– входна такса Наколни жилища - 100 MKD
– Самуилова крепост – 60 МКD
• Разходи от личен характер
• Доплащане за отпътуване от Добрич – 12,00лв.
• Разходка с корабче по Охридското езеро с екскурзовод – от 6 до 10 евро
• Автобусна екскурзия до Билянините извори, манастира “Св. Наум” (без включена входна такса за манастира) – 10 евро
• Медицинска застраховка за лица над 70 год. - 10.00лв. доплащане

Програма на пътуването

-------------------------

Отпътуване от Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и София.

Каним Ви на едно Великденско пътуване в България и Македония, в което ще се насладим на традиции, култура и бит, съчетани със зашеметяващи гледки, калдаръмени улички и живописни пейзажи...

Маршрут: Добрич - ВарнаШуменТърговище - Велико ТърновоСофияМелник-Рупите - Петрич-Хераклия Линкестис - Битоля - Охрид – Струга-Калище – Скопие - Варна

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 26.04.2019

-----------------------------

ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ДО 10.03.2019 на човек в двойна стая:

Варна - 299 лева

Шумен и Търговище - 289 лева

Велико Търново - 275 лева

София - 265 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Часове на отпътуване:

• от Добрич – 03.00 часа
• от Варна – 04.00 часа от ул.“Антим I“
• от Шумен – около 05.00 часа от паркинга на Била (пазара)
• от Търговище – около 05.45 часа от ОМВ на околовръстен път
• от Велико Търново - около 07.00часа
• от София – 11.00часа от Автогара

----------------------------------------------

ПРОГРАМА:

Първи ден: ВарнаШуменТърговищеВелико Търново – Цари Мали град – Мелник -Рупите
Рано сутринта отпътуваме от град Варна и се отправяме към крепостта Цари Мали град. Още с влизане в село Белчин пред нас ще се разкрие Малкият Цариград - предполага се, че това е означавало името му в древността. Ще се изкачим до крепостните стени, откъдето се разкрива вълнуваща гледка към планина Верила. Комплекса е построен върху древно тракийско селище, доказателство за силната религиозна ангажираност през тези векове. Непосредствено пред северната стена са открити три надграждани една върху друга църкви от различни епохи. Според „Рилската повест” на Владислав Граматик, църквата "Възнесение Христово" е приютила мощите на Св. Иван Рилски при пренасянето им от Търново до Рилския манастир.
След разглеждане на крепостта Цари Мали град се отправяме към Мелник, най-малкия град в България. Мелник е град-приказка, в който всичко сякаш е застинало така, както е било някога. Разположен е в подножието на Кожух планина, сгушен между високите бели варовити скали, които блестят на слънцето. Градът е архитектурен резерват, запазил оригиналната си Средновековна и Възрожденска архитектура, чийто бисер е Кордопуловата къща, която ще разгледаме, за да видим експозицията на мелнишка винарска изба, вътрешната архитектура на къщата, богата на стенописи, резби и стъклописи. За любителите на хубавите вина се предлага дегустация и възможност за закупуване на мелнишко вино.
Продължаваме към Рупите – една живописна местност, обвита с мистичен ореол, свързан с Баба Ванга. Ще разгледаме построения от нея храм „Св.Петка Българска“, изографисан от големия български художник Светлин Русев. Неговите стенописи не отговарят на каноните на църквата и затова и до ден днешен църквата не е осветена от Светия синод. Ще се поклоним пред гроба на светицата. В огромния парк, в който изобилстват топли минерални извори е и къщичката на Баба Ванга. Тук тя прекарва последните си години и прекрачвайки прага и посетителя сякаш усеща присъствието на пророчицата.
Отпътуваме към Петрич. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. /Напитките се заплащат допълнително. / Нощувка.

Втори ден: Петрич – Хераклея Линкестис – Битоля - Охрид
Закуска. Около 08.00 часа отпътуване към ГКПП Златарево, от където преминаваме в Македония. Първият обект, който ще посетим е античния град Хераклия Линкестис, основан в средата на IV век от Филип II Македонски. Ще имаме възможност да се разходите из стария одеон /амфитеатър/, баните. Ще видим останки от древни църкви и базилики, красиви мозайки, считани за шедьовър на ранното християнско изкуство. Мозайките са изработени от малки цветни квадратчета с невероятно запазени цветове.
Отпътуваме към Битоля – втория по големина град в Македония, който в далечната 1016 година е бил столица на българския цар Иван Владислав. Пешеходна разходка из центъра на града. Ще видим часовниковата кула, „Саат кула“ – символ на града, църквата „Св.Димитър“, построена през 1830 г. Свободно време. Отпътуваме към Охрид. Настаняване в хотела. Вечеря.
След вечеря, към 23.00ч следва Празнична Великденска литургия в местен храм.
Нощувка.

Трети ден: Охрид – манастира „Св.Наум“ – Билянини извори - Наколни жилища – стария град
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Закуска. Ще се поздравим с Великденски яйца за Светлия празник.
Следва / по желание / допълнителна екскурзия до Билянините извори и манастира „Свети Наум“. Билянините извори се намират в красив парк. Според едно предание обикалянето на изворите носи щастие и любов. От там ще продължим към манастира „Св.Наум“. Пътят се вие по живописния бряг на езерото. Самият манастир се намира на югоизточния бряг на Охридското езеро, в природният резерват „Галичица“. Сред големия красив парк, из който свободно се разхождат пауни, се намира и самия манастир. Посещаваме църквата „Св. Арахангели“, в която можете да се поклоните пред гроба на Свети Наум и параклиса на Света Петка, пред който има малко аязмо с лековита вода. По обратния път ще се отбием и в живописния комплекс „Наколни жилища“, изграден в Залива на костите във водите на езерото. Върху дървена платформа са построени автентични жилища от праисторически времена, където са живеели около стотина жители рибари и занаятчии. Къщи със сламени покриви и кирпичени стени и още други постройки разказват за живота на хората от древни времена.
Връщаме се в Охрид, където нашата пешеходна обиколка на стария град ще започне от най-високата точка на града – Самуиловата крепост. Спускайки се надолу към езерото ще разгледаме църквите „Св.Климент“, „Св.Панталеймон“, „Св.Богородица Перивлепта“, която поради своята архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, античния театър и базиликата „Св.София“. Ще минем и през градската чаршия, където ще имате възможност да посетите малките дюкянчета и да закупите оригинални охридски перли. Ще надникнем и в работилницата за ръчно изработване на пергамент, от където също ще имате възможност за закупуване на сувенири. Свободно време. По желание - разходка с корабче из кристалните води на езерото. Единствено от тук можем да се любуваме на прекрасната панорама на очарователния Охрид.
Връщаме се в хотела привечер. Вечеря. За доброто ни настроение ще има жива македонска музика. Нощувка.

Четвърти ден: Охрид-Струга-Калище-Скопие-Варна
Закуска. Отпътуваме към Струга. Ще спрем на моста на поетите, изграден над река Църни Дрин. Това е единствената река, която се оттича от езерото. На този мост ежегодно се провеждат празници на поезията, които събират поети от цял свят. Пешеходна разходка из центъра и чаршията, където ще видим и родната къща на братя Миладинови /отвън/, която днес е литературен музей.
Отпътуваме към близкия скален манастир „Св.Богородица“ в Калище. Тук, на брега на Охридското езеро, скалният манастир, както и изградената голяма и нова черква привличат много туристи и поклонници.
Отправяме се към Скопие, като по път ще се наслаждаваме на красивите планински пейзажи. Пристигайки в ранния следобед в столицата на Македония разглеждаме центъра на града, осеян с много монументални паметници. Ще видим и възпоменателната плоча на мястото, където е била родната къща на Майка Тереза. Свободно време и отпътуваме към България. Пристигаме в съответните градове и Варна в ранните часове на следващия ден.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
• Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо работното време на обектите и възможността за осъществяването им.
• Цените за входните такси на обектите са упоменати към януари 2019г и Агенцията не носи отговорност при евентуални промени
• Пътува се с лична карта или задграничен паспорт
• Няма визов режим.
• За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 15 дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на екскурзията поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Охрид |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Охрид |  Великден 2024 - Македония |  Великден 2024 - Охрид

Избрани оферти