Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канкун

Екскурзия Мистично Мексико + Канкун

Номер на оферта

/

187806

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:
10 нощувки: хотелът в Мексико Сити е 5*, останалите хотели по маршрута са 4*.
10 пълноценни закуски (американска или шведска маса).
Пътуване с климатизиран туристически автобус (ако групата е по-малка от 15 души, се пътува с климатизиран миниван).
Опитен екскурзовод придружител на руски език по време на цялото пътуване.
Входни билети и такси за всички обекти по програмата.
Бакшиши за камериерките, пиколата и келнерите в хотелите.
Трансфер летище – хотел в Мексико Сити в деня на пристигане.
Трансфер от хотела в Канкун или от Ривиера Мая до летището в Канкун.

Цената не включва

Цeните не влючват:
Хотелско настаняване след края на тура в Канкун или на Ривиера Мая.
Самолетни билети до Мексико.
Медицинска застраховка с покритие 15 000 USD – по 0,70 USD на ден.
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,15 USD на ден (за тях се покриват медицински разноски вследствие акутно заболяване: до 5 000 USD)
Бакшиши за екскурзовода и шофьора.
По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ - заплаща се при записване и стойността ? е от 1,5% до 2,7% от общата цена.

Програма на пътуването

Мистично Мексико е великолепно пътешествие, по време на което ще се запознаете с наследството на древните култури на Централно и Източно Мексико. Ще видите най-значимите културни и религиозни обекти. Ще преживеете незабравими емоции от видeните зaбележителности: величествени археологически паметници, колониална архитектура, природно многообразие и богатство на обичаите. Турът е за тези, които ги привличат мистиката и тайните на древните цивилизации.

1 ден. > Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел Fiesta Americana Reforma 5*. Нощувка.

2 ден. Мексико Сити: храмът на Гваделупе - Теотихуакан
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити: историческия център (ЮНЕСКО): площад „Сокало“, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките, и където се е издигала главната пирамида Темпло Майор, като сега е архиологически обект, в който се извършват разкопки, като има и музей; разглеждаме на главната католическа катедрала на Мексико и посещение на Президентския дворец с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на страната си (*Националният дворец не винаги е отворен за посещение. Фирмата си запазва правото да пропусне посещение на двореца в случай на мероприятия на централния площад Сокало или в случай на визити в двореца от официални лица.). Посещение на храма, посветен на девата от Гваделупе, в който се намира чудотворната икона на най-почитаната светица в Мексико. Нейното чудотворно явяване на индианеца Хуан Диего е ускорило преминаването на индианците от езичеството към католицизма. Екскурзия до археологическия комплекс Теотихуакан (ЮНЕСКО) – града на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждаме най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, булеварда на мъртвите и храма на пернатия змей с огромни орнаменти наподобяващи глави на змия. Връщане в хотела в Мексико сити. Нощувка.

3 ден. Мексико Сити – Антропологическият музей – музеите на Фрида Кало и Леон Троцки – Таско
Закуска. Посещение на Националния Антропологическия музей – най-големият в Латинска Америка и един от най-значимите в света. Колекцията му се състои от многочислени археологически и етнограф-ски експонати, представящи всички основни култури на Мексико с най-характерните им образци: скулптори на ацтеките, образа на Ехекатл (митично същество, изобразявано като богът на вятъра или пернатият змей), гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на краля на маите Пакал от Паленке, атлантите от Тула, Слънчевия камък на ацтеките и други. Посещение на дома музей на Фрида Кало, в който е живяла и творила известната мексиканска художничка. „Синият дом”, в който тя се е родила през 1907 г., и е прекарала почти целия си живот се намира в живописния квартал Койоакан до дома музей на Леон Троцки, един от лидерите на революцията в Русия 1917 г., намерил политическо убежище в Мексико. Пътуваме за Таско, един от „вълшебните градове” на Мексико, известен като мексиканската столица на среброто. Разходка по най-интересните улички, площади и дюкянчета със сребърни изделия; централния площад, дома музей на французина Жозеф ла Борда, основоположник на бизнеса със сребро, и бароковата катедрала Санта Приска от 18 век, богато украсена със сребро. Нощувка в хотел Posada de la Mision Taxco 4*.

4 ден. Таско – Шочикалко – пещерата Какауамилпа – Таско
Закуска. Посещение на Шочикалко (ЮНЕСКО), древно селище, което в превод от езика на индианците нуатал означава „дом на цветята”. Разположено е върху хълм и е заобиколено от красива долина в западната част на щата Морелос. Разцветът му като политически, религиозен и търговски центри започва след разпадането на великите държави в Централна Америка: Теотихуакан, Монте Албан, Паленке и Тикал. Най-интересни са скулптурните релефи върху някои от сградите, като и върху храма на пернатия змей с образа на божество, стилът на който говори за влиянието на Теотихуакан и маите. Сред другите интересни обекти са храмове във формата на терасовидни пирамиди, дворци, три игрища за местната свещена игра на топка, бани, необикновена редица от кръгли олтари и пещера с издълбани стъпала. Екскурзията продължава до най-известната пещера в Мексико – Какауамилпа с 27 осветени зали, разположени по протежението на 1400 м, а височината на някои достига 80 м. Вътре ще се видят необикновени сталактитни и сталагмитни образувания с формата на животни, хора и различни причудливи форми. Учените са изчислили, че сталактитите и сталагмитите нарастват с до 2 см за 100 години. Въображението е бедно да си представи колко време е отнело на природата, за да създаде тези скални образувания. Връщане в Таско. Свободно време за самостоятелна разходка в столицата на среброто. Нощувка.

5 ден. Таско – Шочимилко – Мексико Сити >
Закуска. Отпътуване за Мексико Сити. Разходка с лодка по каналите на Шочимилко — единствените запазени водни канали на доиспанския град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвременият град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 г. и от тях са съхранени 180 км. Единствено по тях може да се стигне до градините Чинампас. По време на разходката с лодка ще дегустираме текила под звуците на музиката и песните на мариачи. Пристигане в Мексико Сити и настаняване в хотела. Нощувка в хотел Fiesta Americana Reforma 5*.

6 ден. Мексико Сити – Пуебла – Веракрус
Закуска. На път за Пуебла ще имате възможност да се полюбувате на уникалния ландшафт на централно Мексико и да видите знаменитите вулкани на Мексико, които са най-високите планини в страната: действащият вулкан Попокатепетел, спящият вулкан Пик Орисаба и затихналият вулкан Истаксиуател. Пристигане в „града на ангелите”, Пуебла (ЮНЕСКО). Градът е известен с превъзходната си кухня, керамика в стил „Талавера”, красива колониална архитектура, множество църкви и часовникови кули, а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високите кули в Мексико. Продължаваме за Веракрус – едно от най-големите пристанища на страната, прочуло се с оптимизма на своите доброжелателни жители, превъзходни кафенета и столетни традиции. Нощувка в хотел Veracruz Centro Historico 4*.

7 ден. Веракрус – Ла Вента – Паленке
Закуска. Тръгване от Веракрус към Паленке. Посещение на музея под открито небе Ла Вента, разположен до град Вилаермоса. Тук се съхраняват прочутите каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Америка – олмеките. Пристигане в Паленке. Нощувка в хотел Villa Mercedes 4*/ Ciudad Real 4*.

8 ден. Паленке – Яшчилан – водопад – Паленке
Рано сутринта потегляме от хотела. Закуска – пакет. Пътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, откъдето единственият начин за придвижване до руините е с лодки. Посещение на Яшчилан, едно от най-живописните места, построено от маите, заобиколено от джунгла с богата флора и фауна: маймуни и тукани (папагал с огромен здрав клюн, чийто размер е колкото самото тяло на птицата). На връщане ще видим великолепен водопад. Пристигане в Паленке. Нощувка.

9 ден. Паленке – Кампече
Закуска. Днес ще посетите най-красивата археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Паленке (ЮНЕСКО). С изкусната си архитектура и уникално разположение в джунглата, той е едно от чудесата на Мексико. Ще имаме достатъчно време, за да научим за съкровищата на това мистично място. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615 – 683 г.), когато са изградени много площади, сгради и мавзолея на владетеля. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смърта му започва упадък. През 10 век Паленке e изоставен и постепенно покрит от тропическата растителност. Пътуваме към живописния и приветлив колониален град Кампече (ЮНЕСКО), известен с гостоприемството на своите жители. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на Новия свят. Останали само крепостите. Препоръчваме да направите разходка из града с туристическо трамвайче (заплаща се допълнително). Настаняване в хотел, разположен във или около Кампече. Нощувка в хотел Plaza Campeche 4*/ Tucan Siho Playa 4*.

10 ден. Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Тръгване към Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук“, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава „построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на пророка, Двора на монахините, Палата на владетеля, Акропола, гробището и Северната група. *От октомври до март към стандартната програма се добавя резерватът за розови фламинги – Селестун (без допълнително заплащане). Селестун е малко селище, разположено в западната част на полуостров Юкатан, на брега на Мексиканския залив. Ще посетите великолепен биосферен резерват за розови фламинги. Ще се разходите с лодка и ще навлезете в мангрови горички, за да наблюдавате голяма колония от тези удивителни птици, които обитават плитките части на територията, която отделя залива от лагуната. Накрая ще се изкъпете във водите на сеноте. Продължаваме за Мерида - столицата на щата Юкатан. Наричат го „белия град” заради красивите бели сгради от 19-20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметникът на родината и централният бул. „Монтехо“ с разкошните бели вили в европейски стил от 19 и началото на 20 век. Нощувка в хотел El Castellano 4*/ Еl Espanol 4*.

11 ден. Мерида – Чичен Ица – Ик Кил – Канкун/ Ривиера Мая
Закуска. Отпътуване към археологическата зона на древния град Чичен Ица, считан в миналото за един от най-главните центрове на цивилизацията на маите. Освен знаменитата пирамида Кукулкан, включена в списъка на „Седемте нови чудеса на света” и под защитата на (ЮНЕСКО), ще видите и други великолепни архитектурни паметници на маите, в това число Обсерваторията, Пирамидата на пернатия змей и най-голямото игрище в Централна Америка за местната свещена игра на топка. Може да се изкъпете в сеноте Ик Кил (подземно езеро). В Юкатан има над 3000 такива подземни езера. За маите те са били магически и свещени. Не са служили само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на Подземния свят. Около 18:00 ч. пристигане в избрания хотел в Канкун или на Ривиера Мая (не включва нощувки).
Ден/и Канкун/ Ривиера Мая
Свободни дни за почивка. Брой нощувки по избор.
Ден Канкун/ Ривиера Мая >
Трансфер от хотела в Канкун или от Ривиера Мая до летището в Канкун. Отпътуване.


Дати през 2017 г.: 10.01; 07.02; 22.02; 07.03; 04.04; 25.04.
в двойна стая в тройна стая дете до 11,99 г. с 2 възрастни доплащане за единична стая
1910 $ / 3438 лв 1865 $ / 3357 лв 1247 $ / 2245 лв 415 $ / 747 лв

Цените включват:
10 нощувки: хотелът в Мексико Сити е 5*, останалите хотели по маршрута са 4*.
10 пълноценни закуски (американска или шведска маса).
Пътуване с климатизиран туристически автобус (ако групата е по-малка от 15 души, се пътува с климатизиран миниван).
Опитен екскурзовод придружител на руски език по време на цялото пътуване.
Входни билети и такси за всички обекти по програмата.
Бакшиши за камериерките, пиколата и келнерите в хотелите.
Трансфер летище – хотел в Мексико Сити в деня на пристигане.
Трансфер от хотела в Канкун или от Ривиера Мая до летището в Канкун.

Цeните не влючват:
Хотелско настаняване след края на тура в Канкун или на Ривиера Мая.
Самолетни билети до Мексико.
Медицинска застраховка с покритие 15 000 USD – по 0,70 USD на ден.
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,15 USD на ден (за тях се покриват медицински разноски вследствие акутно заболяване: до 5 000 USD)
Бакшиши за екскурзовода и шофьора.
По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ - заплаща се при записване и стойността ? е от 1,5% до 2,7% от общата цена.

Записване и плащане:
При записване: копие на задграничния паспорт и 50% от стойноста на тура
Самолетните билети се заплащат според условията на съответната авиокомпания.
Остатъкът от стойноста на тура – до 7 дни след потвърждаване на резервацията.

Информация:

Визов режим: за български граждани, които посещават Мексико с цел туризъм, нe са необходими визи.

Медицински изисквания: не са необходими ваксинации.

Минимален брой участници: няма.

Цената е при курс 1 USD = 1.80 лв. и се преизчислява в деня на плащане по курс продава 1 USD на УниКредит Булбанк.

Пътуването до Мексико е индивидуално. При пристигане туристите се присъединяват към сборна група с обслужване на руски език.

Видът двойна стая - спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.

В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват включените услуги.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Канкун |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Канкун

Избрани оферти