Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Екскурзия Нова година в МОСКВА

Номер на оферта

/

230555

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Москва / Москва – София с включени летищни такси
5 нощувки със закуска в хотел Золотое кольцо 5* в стандартни стаи
Трансфери летище-хотел-летище
Панорамна обиколка на Москва с автобус и пеша
Пешеходна обиколка на Кремъл
Посещение на Оръжейната палата
Посещение на Третяковската галерия
Входни такси за посещаваните музеи по програмата
Екскурзовод на български език в Москва
Слушалки по време на туровете
Обработка на документи за руска виза
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

Цената не включва

Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв.
Посещение на традиционен ресторант в Москва
Билети за балетни постановки
Целодневна екскурзия до Сергиев посад 120 лв ,при минимум 20 човека
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
Разходи за лични нужди.

Програма на пътуването

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Екскурзия Нова година в МОСКВА - подмосковние вечера

Маршрут:
София - Москва - София

Период на пътуване:
27.12.2019 – 01.01.2020

5 нощувки /6 дни
самолетна програма с група и водач

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 27.12.2019 СОФИЯ - МОСКВА

Излитане от София Терминал 2 в 15.45ч. с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 19.30ч. Посрещане и трансфер до хотелa. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 28.12.2019 МОСКВА

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – известния търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). По време на разходката се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и много други забалежителни сгради.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 29.12.2019 МОСКВА

Закуска. Целодневен тур ,който включва :
Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език - една от най-добрите руски художествени колекции, създадена от мецената Павел Третяков. Разглеждане на произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. След това разходка с екскурзовод по една от най-старите улици на Москва – „Арбат”, датираща от 15 век. Тук през 17 и 18 век са живели най-богатите хора на Москва, тя е дълга около 1000 м. Има много исторически сгради и паметници – на принцеса Турандот, поета Булат Окуджава, музея на Пушкин, много мазгазини и приятни заведения, където можете да изпиете по един традиционен чай или водка с хайвер.
По желание: Пешеходна разходка в историческата част на Москва или с московското метро, за да разгледате неговите великолепни станции с екскурзовод – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др.
По желание: Посещение по желание на оперна постановка или концерт в Болшой театър.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 30.12.2019 МОСКВА

Закуска.
Екскурзия на български език в Кремъл - основната атракция на Москва - все още цитадела, заобиколена със стена от символичните червени тухли, охраната все още пази портите, ровът също съществува. Зад стените се пазят всички шедьоври - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор, дворцовия площад, мавзолея на Ленин. Кремъл остава основният политически център на Русия, от неговите палати са управлявали царете на Русия – Иван Грозни, Борис Годунов, както и първите владетели от династията Романови. Посещават се катедралният храм „Христос Спасител“, Оръжейната палата – „музей–съкровищница“, част от Кремълския дворец, където се съхраняват царски скъпоценности, облекла, корони (продължителност около 4-5 часа).
Свободно време.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 31.12.2019 МОСКВА

Закуска.
По желание: Целодневна екскурзия до Сергиев Посад - центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение на най-големия мъжки православен манастир "Сергиева лавра", включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия. Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. Връщане в Москва .

По желание: В свободното време може да се разходите до ВДНХ - уникален архитектурно – парков ансамбъл, който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”, които са реконструирани през миналата година. Тук се намира и музея на космонавтиката, помещаващ се под гигантски паметник, представляващ излитаща ракета в космоса.

Новогодишна вечеря с програма.
Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 01.01.2020 МОСКВА - СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летище Шереметиево. Свободно време с възможност за самостоятелна разходка в Москва. Отпътуване за България с Аерофлот в 20:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 22:30 ч.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Нова година 2023 - Русия |  Нова година 2023 - Москва

Избрани оферти