Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Екскурзия Лондон – Амстердам – Копенхаген - самолет - 13.08.2017 г.

Номер на оферта

/

144558

Дати & цени

Цената включва

* самолетни билети София – Лондон; Копенхаген – София
* трансфери от летище Лондон/Лутън и до летище Копенхаген
* летищни такси
* малък салонен багаж с максимални размери 42 x 32 x 25 см
* транспорт по програмата с автобус ***
* фериботен билет Кале - Дувър
* 6 нощувки със закуски в хотели 2*/3*
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка

Цената не включва

* голям салонен багаж (макс. размери 56 x45 x25 см) - 70 лв. /в двете посоки/
* куфар до 23 кг - 140 лв. /в двете посоки/
* куфар до 32 кг - 180 лв. /в двете посоки/
* Музея на восъчните фигури Мадам Тюсо/рез. и входна такса/до 15 г. – 24 GBP, над 16 г. – 27 GBP
* Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15 г. – 20 GBP, над 16 г. – 25 GBP
* екскурзия до Уиндзор, Оксфорд и Стратфорд на Ейвън – 75 евро/147 лв. възрастен, 65 евро/128 лв. дете до 17 г. (включва транспорт, местен екскурзовод на български език, входни такси на обектите)
* Екскурзия до замъка “Кронборг” /автобусен транспорт и входна такса/ - 35 евро/69 лв.
* Трансфер от летище София до Пловдив и Хасково – 25 лв. на посока
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

ЛондонАмстердамКопенхаген: самолет

Маршрут: София – ЛОНДОН – Уиндзор – ОксфордСтратфорд на Ейвън – Антверпен – АмстердамКопенхаген – замъкът Кронборг – София

7 дни / 6 нощувки

ДАТИ: 13.08.2017 - 19.08.2017 г.

ЦЕНИ: Отстъпка за ранни записвания до 28.02.2017 г. – 80 лв от посочената цена!
Възрастен в двойна / тройна стая: 1395 лв.
Единична стая: 1795 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 1345 лв.

==============================================================

ПРОГРАМА:


ДЕН 1 - 13.08.2017:
В 07.00ч. излитане от летище София/Терминал 1. Кацане на летище Лондон/Лутън в 08.25 ч. Трансфер и панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод: двореца “Бъкингам”– официалната резиденция на английската кралица Елизабет II; абатството “Уестминстър”, в което се провеждат коронациите на английските крале от 1066 г. насам. В абатството са погребани множество известни личности като Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Уилиям Шекспир и др. Обиколката продължава покрай Парламента, “Даунинг стрийт”, “Трафалгар скуеър”, Лондонското сити, катедралата “Свети Павел”, крепостта и моста “Тауър”. По желание посещение на музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо“ (с предварителна резервация) и Лондонското око. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 - 14.08.2017:
Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание на групата /срещу допълнително заплащане/ екскурзия до Уиндзор, известен с намиращия се край него Уиндзорски замък - кралска резиденция от 11 век и най-големият обитаван замък в света (и днес кралското семейство живее там), Оксфорд - седалище на един от най-старите и най-известни университети в света - Оксфордския университет, създаден 13 век и Стратфорд на Ейвън – родното място на Шекспир и поради това е известна туристическа дестинация с над 3 милиона посетители на година. В двора на къщата – музей на Шескпир те посрещат Ромео и Жулиета, а в сувенирния магазин можеш да си купиш от книжка със сонети до шоколади и конфитюри с лика на поета. Връщане в Лондон. Нощувка.

ДЕН 3 - 15.08.2017:
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Лондон. През този ден можете да посетите: Природо-научния музей, музея Виктория и Алберт, Бритиш мюзийм или да се разходите в красивите паркове на Лондон: Хайд Парк, Сент Джеймс Парк, Риджънтс парк. Също така не забравяйте за шопинга по улица Оксфорд стрийит, Камдън Таун и огромните магазини „Хародс” и „Харви Никълс”. Посещение на обсерваторията и парка “Гринуич”. Свободно време. Отпътуване с ферибот за Холандия. Нощувка.

ДЕН 4 - 16.08.2017:
Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Антверпен: Големия площад, в западната част на който се намира интересната сграда на Кметството, построено между 1561 и 1565 година. Пред Кметството е красивата статуя на гиганта Антигон, който дал името на белгийския град. Тук може да видите още: катедралата на Дева Мария– безспорна архитектурна забележителност; църквата Сейнт Джеймс, в която се намира гробътна Рубенс; къщата на Рубенс. Отпътуване и разглеждане на Амстердам – наричан “Северната Венеция” заради 160-те си канала и над 1000 моста.Повечето улици изглеждат като алеи - къси и тесни, а каналите са доста по-широки. Това е една от причините местните да използват предимно лодки и трамваи. Велосипедите обаче са най-разпространеният начин за придвижване в Амстердам. Градът е известен с най-много музеи на квадратен метър в света. Тук,освен музеи на изкуството, има и музей на марихуаната, на секса, на плаващата къща, на восъчните фигури, на бирата „Хайнекен“, на лулата, на очилата, на Библията, на диамантите... Туристическа програма: площад “Дам” с Кралския дворец и Катедралата, Кралския дворец, Националния паметник на Освобождението, квартала “Йордан”, Цветния пазар, площад “Рембранд”.Разходка с корабче по каналите на града.Нощувка.

ДЕН 5 - 17.08.2017:
Закуска. Свободно време в Амстердам. Днес имате възможност да посетите музея на Мадам Тюсо; музея на Рембранд – творец отвреметона холандския Златен век. Покъщнината и част от гравюрите му са запазени непокътнати в ренесансовата сграда, построена през 1606 г, в която великият майстор е прекарал 20 г. от живота си; музея на Ван Гог - на три етажа е събрана най-голямата колекция от творби на художника, станал известен едва след смъртта си – 200 платна, 500 рисунки и 700 писма; Райксмузеум – с най-прочутата картина в музея,а може би и в цяла Холандия - „Нощна стража”. Отпътуване заГермания. Нощувка.

ДЕН 6 - 18.08.2017:
Закуска.Отпътуване иразходка в Копенхаген – родината на конструктурите „Лего“, на един от най-вълнуващите увеселителни паркове – Тиволи и на най-дългата пешеходна улица в света. Макар величествените барокови сгради да напомнят, че Копенхаген е столица на най-старата европейска монархия – Дания, те „съжителстват“ в абсолютен синхрон с модернистичните архитектурни хрумвания, разноцветните постройки и изящно поддържаните паркове в града. Пристанището се смята за едно от най-чистите в света, а на брега му се намира и символът на града – статуята на Малката русалка - създадена в памет на майстора на приказките Ханс Кристиян Андерсен. И всеки, който посети Копенхаген,не е видял нищо, ако не се е снимал с тази приказна героиня. Туристическа програма в града: старото и новото пристанище; Площада на кметството; най-дългата пешеходна улица в света Строгетм; фонтана Гефион; кралския дворец Амалиенборг; двореца Кристиансборг; Увеселителния парк Тиволи. Нощувка.

ДЕН 7 - 19.08.2017:
Закуска. Свободно време в Копенхаген или по желание екскурзия до замъка Кронборг,вдъхновил Шекспир да напише световноизвестната си пиеса „Хамлет”. Той е най-известният в Дания и най-красивиятренесансов замък за Северна Европа. Заобиколен е от големи укрепления с бастиони, а в някои от стаите са съхранени великолепни ренесансови и барокови колекции. Всичко в него,благословеноот перото на Шекспир,е пропито с мистика и тайнственост. След като попаднеш тук, започваш безрезервно да вярваш в царствения призрак, бродещ из тъмните кули в търсене на отмъщение за смъртта си. Интересна възможност е да се посети подземниятзатвор на замъка, където се намира статуята на Холгер Датчанина – легендарен герой, който в трудни времена спасява родината си и чийто образ е пресъздаден в приказка от Ханс Кристиан Андерсен. Според легендата, когато страната е заплашена от врагове, каменната статуя на Холгер ще оживее, за да спаси Дания.
Излитане в 16.05 ч. от летище Копенхаген. Кацане в 19.40 ч. на летище София/Терминал 1. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

====================================================================

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация на екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 400 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Лято в чужбина - Великобритания |  Лято в чужбина - Лондон

Избрани оферти