Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Лондон, Париж и Бретан 2020: Круиз и самолет

Номер на оферта

/

136180

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси от София до Лондон

Самолетен билет с включени летищни такси от Париж до София

1 брой малък салонен багаж

1 брой чекиран багаж

Транспорт с лицензиран за международни превози автобус *** по горепосочената програма

билет за круиз Портсмът-Каен

Обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод

Обиколка на Париж с автобус и екскурзовод

Екскурзия до Стоунхендж и Бат

Екскурзия до абатството Сен Мишел и Сен Мало

Трансфери от летището в Лондон и до летището в Париж

Пътни и пристанищни такси за всички отсечки от маршрута

7 нощувки, както следва:
3 нощувки със закуски в хотел *** в Лондон
1 нощувка в каюти на круизния кораб от Портсмът до Каен,
3 нощувки със закуски в хотел *** в Париж

Местен екскурзовод за обиколката на Лондон

Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване

Цената не включва

Градски такси: 14 евро = 28 лв на човек
/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 10 000 Евро за лица до 65 г.: 16 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5 000 Евро за лица от 65 г. до 69 г.: 24 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 Евро за лица над 70 г.: 32 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Доплащане за двойна външна каюта /с прозорец/ на кораба от Каен до Портсмът /при наличност/: 45 лева на човек
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, при потвърдена наличност/

Посещение на Британския музей с лицензиран екскурзовод при минимум 12 туристи: 26 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Организирано посещение на замъка Уиндзор, транспорт, вход и екскурзовод на български език /при минимум 18 туристи/: 135 лв за възрастен, 120 лв за дете до 16 год. /цени към 1.11.2019/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия-круиз до Гринуич с корабче по река Темза с екскурзовод на български език - Включва: билет за корабче отиване и врьщане (продьлжителност около 4 часа): 95 лв на човек
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Разходка с корабче по река Сена: 15 евро = 29 лв, деца: 7 Е = 14 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия до Версай с включен вход за Версайския дворец, транспорт и водач: 64 евро = 125 лв - възрастен; 43 евро = 84 лв - за деца и младежи до 25 г.
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Входове за посочените музеи в Лондон – безплатно
Билети за градски транспорт

Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Лондон - Уиндзор* - Мон Сен Мишел - Сен Мало - Париж - София

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
07.08.2020 – 14.08.2020

----------------------------------------------------------------

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая и двойна каюта: 1985 лева

Възрастен в тройна стая и тройна каюта: 1920 лева

Възрастен в двойна стая и четворна каюта: 1970 лева

Деца и младежи до 14 г., настанени с двама възрастни: 1780 лева

Доплащане за единична стая и каюта: 530 лева

!Забележка! Настаняване в тройна стая е на запитване!

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА

С посещение на Бат и Стоунхендж

1 ден: полет до Лондон
Полет за Лондон от летище София. Посрещане на летището в Лондон и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка /Забележка: туристическата програма в този ден ще бъде уточнена след фиксиране на полетната информация./

2 ден: Лондон
Закуска. Панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод на български език: Уестминстърското абатство, където са се извършвали церемониите по коронацията на английските крале и кралици, знаменитият часовник “Биг Бен“ и сградата на Парламента, Даунинг стрийт 10 с резиденцията на британския министър-председател, Бъкингамския дворец, Трафалгар скуеър, Лондонското Сити, Катедралата Св. Павел, Тауър Бридж и крепостта Тауър, площад Пикадили. В свободното време по желание срещу допълнително заплащане – възможност за екскурзия до Гринуич, където се намира Кралската обсерватория с нулевия меридиан и Военно-морския музей - с корабче по река Темза и екскурзовод на български език. Нощувка.

3 ден: Лондон – Уиндзор, музеи по интереси
Закуска. Свободно време за екскурзия до Уиндзор и посещение на музеи по интереси: Британския музей, Националната галерия или музея Албърт и Виктория.
Срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до Уиндзор с екскурзовод на български език. Посещение на замъка "Уиндзор" – официална резиденция на Кралицата и най-големият обитаем замък в света - кралските апартаменти, приемните зали и кралската дворцова капела “Сейнт Джордж.
Безценни материали от историята на Древните светове се пазят в Британския музей. Сред тях са скулптурите на Партенона, асирийския крилат бик, египетски мумии, кристален череп на маите, Розетския камък.
Националната галерия е музей за изобразително изкуство, намира се на Трафалгарския площад. Сред нейните шедьоври са картините Венера и Марс на Ботичели, Слънчогледите на Ван Гог, Венера пред огледалото на Веласкес, Мадоната на скалата от Леонардо да Винчи, Полагане в гроба на Микеланджело и много други.
Музеят Албърт и Виктория притежава най-голямата в света експозиция на изкуството на дизайна: предмети от стъкло, порцелан, керамика, скъпоценни метали, текстил, както и голяма колекция от произведения на живописта, скулптурата и фотографията.
Нощувка.

4 ден: Стоунхендж, джорджианския курорт Бат, пътуване през Ла Манш
Закуска. Oтпътуване за Стоунхендж, за да посетим каменния кръг, едно от чудесата на Древния свят, обвито в мистерия и легенди. Следва отпътуване за Бат - известен с горещите си минерални извори още от римско време и великолепните здания, улици и паркове от 18 век /Джорджианската Англия/. Бреговете на река Ейвън с прекрасните мостове преди време привличали хората на изкуството, а в наши дни - филмовата индустрия. Римските бани /”Термалния комплекс”/ са най-популярни, защото термите са в отлично състояние и всеки може да се почувства като древните римляни. Предшественикът на днешните СПА комплекси е обновен и можете да се изкъпете в центъра на града /името Bath означава точно това – баня/. Към него има музей, който пък ще ни разкаже за елегантния Джорджиански период – от 1714 г. до 1837 г., когато царуват четирима крале с име Джордж. Свободно време.
17.30 ч. отпътуване за Портсмът /130 км/, английско пристанище на протока Ла Манш, където ще се качим на круизен кораб за Франция. Нощувка в каюти.
На круизния кораб има два ресторанта с превес на френската кухня, кафене, бар, магазини. Пътувате, докато почивате!

5 ден: Мон Сен Мишел /Нормандия/, Сен Мало /Бретан/
Пристигане сутринта и отпътуване за абатството Сен Мишел. По думите на Виктор Юго: „Мон Сен Мишел е за Франция това, което е Хеопсовата пирамида за Египет.”
Неповторимата смесица от митове, история и природна красота привличат тук тълпи от туристи и поклонници. Според преданието библейското сражение на архангел Михаил със Сатаната в образа на змей завършило тук и днес статуята на светеца украсява самия връх на църквата. В началото на 13 век само за 17 години било построено абатството Ла Мервей – Чудото. В залива два пъти на ден се наблюдават най-силните по крайбрежието на Европа и втори по амлитуда в света /след тези в залива Фанди/ приливи и отливи - възможно е водата да се отдръпне на 18 км от скалата! Подвижните пясъци, които се откриват, са много опасни и до днес всяка година въпреки предупрежденията вземат жертви. В наше време само два пъти в годината скалата се превръща в истински остров – пролетното и есенното равноденствие. Свободно време за посещение, след което отпътуваме за Сен Мало и Изумрудения бряг – атлантическото крайбрежие на френската област Бретан.
Посещение на Стария град на Сен Мало – корсарска крепост, която ще извика в съзнанието ви приключенските романи за пирати и моряшки свърталища на безстрашни мореплаватели. Пиратското градче ще ви очарова с пристанището, прекрасния пясъчен плаж и мощната отбранителна крепост, охранявала северния бряг на Бретан.Това е родното място на корсаря Сюркуф – главния герой от филма „Тигърът на седемте морета”. Ще видите неговия паметник на един от бастионите на крепостта – от континенталния бряг на Бретан той сочи към Англия – островната част на Британия. Свободно време за разходка по дигата на крепостните стени и обяд.
Отпътуване за Париж /400 км/. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден: Париж
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод на български език: площад Конкорд, Парламента, Операта, Мадлената, Кметството, Катедралата Нотр Дам, Латинския квартал, Сената, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина, модерния квартал Дефанс с новата Арка. Разходка до хълма Монмартр, фотопауза на катедралата Сакре Кьор и на площада на художниците Тертр. Следобяд, разглеждането на Париж продължава с пешеходна обиколка в Сите: Катедралата Нотр Дам, Съдебната палата. Разходка с корабче по река Сена /по желание срещу допълнително заплащане/. Изкачване на Айфеловата кула /билет се закупува на място/. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден: Париж и Версай
Закуска.
По желание срещу допълнително заплащане: посещение на Версайския дворец и неговите градини
или
По желание срещу допълнително заплащане: незабравими мигове в увеселителния парк Дисниленд /транспорт с регионално метро от центъра/

Следобед: свободно време за посещение на музеи: Лувъра, Орсе и др. по избор.
Нощувка.

8 ден – полет за София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Пристигане в София.

==============================================================

Допълнителна информация:

NB:
Туристите заплащат задължително общинска такса (city tax) от порядъка на 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща от туристите предварително и не е включена в пакетните цени.

NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Необходими документи:
*валидна лична карта;
*за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен лична карта или задграничен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването

Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

* Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

==============================================================

Входни такси и услуги, които се заплащат от туристите на място:

*Вход в Уестминстърското абатство: възрастни 23 британски паунда, деца и младежи до 16 г. 10 британски паунда, пенсионери 60+: 20 британски паунда

*Вход в Катедралата Сейнт Пол: възрастни 17 британски паунда, деца и младежи до 16 г. 7.10 британски паунда, пенсионери 60+: 15 британски паунда

*Вход в Крепостта Тауър: възрастни 24.70 британски паунда, деца и младежи до 15 г. 12.90 британски паунда, пенсионери 65+: 21.30 британски паунда

*Вход в Крепостта Тауър: възрастни 24.70 британски паунда, деца и младежи до 15 г. 12.90 британски паунда, пенсионери 65+: 21.30 британски паунда

*Вход в Стоунхендж: възрастни 20.90 британски паунда, деца и младежи до 17 г. 12.60 британски паунда

*Вход в Римските бани и музея в Бат, комбиниран билет: възрастни 25.00 британски паунда, деца и младежи до 18 г. 15 британски паунда, пенсионери 65+: 23.50 британски паунда

*Вход в абатството Сен Мишел: възрастни 10 евро, деца и младежи до 25 г.: безплатно

*Вход в Лувъра: възрастни 17 Е, деца и младежи до 25 г. безплатно

*Билет до 3-то ниво на Айфеловата кула: 25.50 евро на човек

*Вход за Дисниленд: /зависи от периода на посещение и клиентите самостоятелно си закупуват билетите предварително онлайн/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти