Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Майски празници в Париж + Милано, Швейцария и замъците по Лоара - 8 дни

Номер на оферта

/

133408

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки със закуски в хотели 3*: 1 в Загреб / 1 в Милано / 1 в Женева / 1 в района на Орлеан / 3 в Париж;

лицензиран автобусен транспорт;

самолетен билет Париж – София с включени лет. такси;

малък салонен багаж- (42-32-25 см);

мед. застраховка с покритие 5000 Евро;

пълна туристическа програма в посещаваните градове;

инфо пакет

Цената не включва

входни такси за туристически обекти;

голям салонен багаж - 30/40 лв;

чекиран багаж – 70 лв;

полудневна екскурзия до Версай – 89лв за възрастен / 59лв за деца до 18г.(заплаща се при резервация);

цена за Айфеловата кула с асансьор до ниво 3: 50лв (заплаща се при резервация);

разходка с корабче по Сена – 30лв (заплаща се при резервация)

Програма на пътуването

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ- ПАРИЖ + МИЛАНО, ШВЕЙЦАРИЯ и ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА


ДАТА: 28.04.2017 г.

РЕДОВНИ ЦЕНИ:
Цена на човек в двойна стая: 990 лв.
Трети възрастен в двойна стая: 920 лв.
Дете 3 до 15г с 2 възрастни: 750 лв.
Доплащане за единична стая: 230 лв.
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 100 лв.


* ПРОМОЦИЯ: Отстъпка за ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване - 60 лева възрастен/30 лева дете от горепосочените редовни цени!

------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване в 6.00 ч от София. Пътуване по маршрут ГКПП Калотина – БелградЗагреб. Пристигане в Загреб късния следобед. Туристическа обиколка на града. Посещение на Катедралата „Възнесение Богородично”; Кулата „Lotrscak”; сградите на Парламента и на Президентския дворец; известният площад „Бан Желячич”. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Милано. Следобед пристигане в града и панорамна туристическа обиколкa на Милано с посещение на Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил „Дуомо“, наречена чудото на Италия; Ла Скала; замъкът „Сфорцеско“; църквата „Santa Maria delle Grazie“, където се намира „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи; разходка по улица „Монтенаполеоне“, покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст с остъклени тавани. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Женева. Разглеждане на Женева – панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Седалището на ООН, Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из града – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна с това, че тук се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Настаняване в хотела.Нощувка в района на Женева/Лозана.

4 ДЕН:
Закуска. Пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер. Свободно време. Посещение на Олимпийския музей - възможност за самостоятелно разглеждане на музея или обяд. Отпътуване за Франция. Вечерта настаняване в хотел в района на Орлеанс. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за замъците на река Лоара, наричана „Реката на Кралете”. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I – Шамбор. Продължаване за любимия на Мария Медичи замък – Блоа и очарователното градче Блоа. Следобед отпътуване за Париж. Вечерно посещение на квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците, „Розовата къща“), Площад „Пигал“ и кабаре „Мулен Руж“ (възможно е посещение с предварителна резервация). Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Париж – Домът на инвалидите; Пантеонът, мавзолей за „великите хора от епохата на Френската революция“; моста на Александър III, Малкия и Голям дворец, Площад „Конкорд“, почивка в парка Тюйлери. Пешеходната обиколка продължава по площад „Вандом“, Гранд Опера.

По желание- посещение на Лувъра– най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи. Пешеходна разходка по „Шан-з-Елизе“. Възможност за посещение на обекти по желание.Нощувка.


7 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Париж: Парижката „Света Богородица“ ; Латинският квартал и Сорбоната; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът. Свободно време. Следобед посещение на площад „Трокадеро”, свободно време за разглеждане на Триумфалната арка и посещение на Айфеловата кула и възможност за разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, и Сен Луи.

Възможност за полудневна екскурзия до Версай (пожелание с допълнително доплащане) – политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г. Посещение на Версайския дворец – дворецът на Краля Слънце – Луи XIV: Големите апартаменти и Огледалната зала.

Нощувка.

8 ДЕН:
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София на обед.

Забележка: Възможна е размяна в последователността на посещаваните обекти в зависимост от сезонните промени в разписанието на полетите.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Майски празници - Франция |  Майски празници - Париж

Избрани оферти