Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Екскурзия - Пекин - Сиан - Шанхай - Хонг Kонг (Макао)

Номер на оферта

/

200782

Дати & цени

Цената включва

v Самолетни билети София-Доха-Пекин и Хонг Конг-Доха-София с Катарските авиолинии и с включени летищни такси
v Самолетен билет Сиан-Шанхай с включени летищни такси
v Самолетен билет Шанхай-Хонг Конг с включени летищни такси
v Всички трансфери по програмата
v 8 нощувки в хотели 3*/4* - 3 в Пекин , 1 в Сиан, 2 в Шанхай и 2 в Хонг Конг
v 1 нощувка във влака от Пекин до Сиан (място в спален вагон в купе с 4 легла)
v Пълен пансион ( 9 закуски, 7 обяда и 8 вечери) по време на престоя в Китай
v Всички такси за туристическите обекти, включени в програмата
v Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване
v Местен екскурзовод
v Медицинска застраховка

Цената не включва

v Виза – 80 USD на човек
v Целодневна екскурзия до Макао – 150 лв (при минимум 10 души)
v Бакшиши – около 2-3 евро на човек на ден (плащат се на място)

Програма на пътуването

Екскурзия - Пекин - Сиан - Шанхай - Хонг Kонг (Макао)
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

Период: 16 - 27.10.2017г.
12 дни / 9 нощувки
Цена: 4445,00 лв.

1-ви ден
Полет СофияПекин през Доха.
2-ри ден
Пристигане в Пекин и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Посещение на най-големия обществен площад в света „Тянънмън” и на „Забранения град” с Императорския дворец – един от най-добрите образци на класическата китайска архитектура. Обяд. Следобед разглеждане на „Небесния храм” – символа на града и вечерта посещение на представление на т.нар. Пекинска опера. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена при Мутяню (на 90 км североизточно от Пекин). Дълга над 6000 км, тя е едно от най-внушителните човешки творения. Обяд. Привечер връщане в Пекин. Вечеря – традиционният специалитет „Патица по пекински”. Нощувка.
5-ти ден
Закускa. Обиколка с рикша на старинната част на града – Хутон – типични за китайската архитектура жилищни сгради, където може да се запознаете с ежедневието на местните хора. Обяд. Посещение на Летния дворец до езерото Кунмин и великолепните императорски градини, които са един от най-добрите примери за китайско паркостроителство. Вечеря. Трансфер до гарата. Нощувка във влака.
6-ти ден
Сутринта пристигане в Сиан. Закуска. Програма в старинния град - начална точка на „Пътя на коприната” и столица на Китай по време на управлението на 12 от императорските династии. Посещение на Кулата с камбанарията – един от символите на Сиан, висока 36 м - най-добре запазената постройка от този вид в Китай. Разглеждане на Голямата джамия ( един от четирите главни ислямски храмове в Китай), намираща се в мюсюлманския квартал на Сиан. Обяд. Посещение на световно известната „Теракотена армия”- огромна гробница, датираща още от преди новата ера. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Разглеждане на старата градска стена (най-добре запазеното защитно съоръжение от този тип в Китай) с възможност за разходка по нея с велосипед. Посещение на историческия музей на провинция Шаанси, разположен на площ от 70 000 м?. Обяд. Трансфер до летището и полет Сиан-Шанхай. Пристигане в Шанхай. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Туристическа програма в Шанхай - посещение на градината Ююан в старинната част на града и качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света. От т.нар „космическа капсула” на височина 265 м се открива чудесна панорама към града Обяд. След обяд по желание разходка с корабче по р.Хуанпу (срещу доп.заплащане) Посещение на един от най-известните будистки храмове в Шанхай – този на Нефритения Буда Вечеря. Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Tрансфер до летището с високоскоростния влак Трансрапид (300 км/ч) и полет Шанхай-Хонг Конг. Трансфер и настаняване в хотел. След обяд обиколка на района Каулоон - храмът Уон Тай Син, Нефритеният пазар, разходка по „Алеята на звездите”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
10-ти ден
Закуска. Обиколка на о-в Хонг Kонг - хълмът Виктория, откъдето се открива великолепна гледка към града и околностите му, Рипълс бей – най-хубавият плаж на Хонг Конг, пристанището Абърдийн - все още там могат да се видят традиционните рибарски лодки, на които местните жители прекарват голяма част от живота си както е било преди векове. По желание разходка с корабче в района на пристанището (срещу допълнително заплащане). Обяд. Свободно време. Нощувка.
11-ти ден
Закуска. Свободно време в Хонг Конг или целодневна екскурзия с кораб до Макао (срещу допълнително заплащане). Вечерта трансфер до летището и в полунощ полет за България
12-ти ден
Пристигане в София.

44

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Цената е валидна при минимум 15 души
v Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
v Агенцията си запазва правото за промени в програмата при промяна на часовете на полетите и/или разписанието на влаковете
v Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
v Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
v Доплащане:
- При група от 10-14 туристи – 285 лв на човек
- За единична стая – 630 лв
- За настаняване в двойно купе във влака Пекин-Сиан – 95 лв на човек
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000860
/09.12.2015 г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Есен 2023 - Китай |  Есен 2023 - Пекин

Избрани оферти