Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедна Прага -Виена - 18.12.17 - Дневни преходи.

Номер на оферта

/

204782

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

5 нощувки със закуски, съответно 2 нощувки в Будапеща или района, 3 нощувки в района на Прага
Панорамна обиколка Прага (автобус+пешеходна разходка в Историческия център)
Панорамна обиколка в Будапеща;
Панорамна обиколка на Виена
Водач-представител на фирма Мивеки Травел по време на цялото пътуване.


Цената не включва:

Входни такси по обектите;
Пътни такси - 15 евро
Панорамна разходка на Дрезден - 15 евро - минимален брой туристи 30 човека
Екскурзоводско обслужване във Виена - 10 евро - Доплащане задължително в офиса на Мивеки
Панорамна разходка с кораб по Дунав в Будапеща при мин. 25 туристи – 15 евро на човек;
Доплащане за единична стая - 140 лева;
Медицинска застраховка с асистънс и покритие 2000 евро - 12.50 лв. Доплащане задължително в офиса на Мивеки Травел
Допълнителните eкскурзии по програмата се планират при подписване на договор и се заплащат 20 дни преди датата на отпътуването.
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата
Разходка с корабче по река Вълтава - 20 евро

Програма на пътуването

Eкскурзия Прага с Виена, Будапеща и Дрезден

(Дневни преходи)



За РЕЗЕРВАЦИИ: на Gsm: 0886 883282; 02 980 57 75

Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 60лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 30лв., Пазарджик 25лв.



Програма: 6дни/5нощувки

1 Ден - София-Будапеща 750 км.

Отпътуване в 06:00 ч. (Руски паметник) по маршрут София- Белград- Будапеща. Вечерта пристигане в унгарската столица. Нощна панорамна обиколка на Будапеща – Будайската крепост, от които се разкрива прекрасна панорама към Парламента, река Дунав и Пеща, издигната от Хабсбургите, неоготическия Парламент – символ на града и построен с цел да засенчи този в Лондон. Панорамната обиколка продължава по бул. „Андраши”, известен с музеите и галерии разположени от двете му страни и Площада на героите. От площада започва началото си и прекрасния градски парк със средновековния замък Вайдахуниад.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 Ден - Прага

Закуска.Автобусна панорама на Будапеща.Отпътуване за Прага - чешката столица е известена многообразната си архитектура от различни периоди - барок, рококо, готика, романтизъм,страна вярна на традициите си, с оживената и достолепна Прага и с провинциалните старинни градове, с Бохемския кристал и Музиката на Дворжак, с анекдотите за Швейк и сянката на Вацлав Хавел, привлича любители на културни забележителности и архитектурни шедьоври, на най-вкусната бира в света и пражката шунка … Чуйте легендата за Либуше, сънувала сън за чуден град, наречен Прага, който…” ще позлати звездите – с могъща Катедрала, Часовникова кула, замъци и площади…”.Около 15.00ч. пристигане в чешката столица.Пешеходна разходка в централната част на Прага. Свободно време на площад Вацлавски намести сърцето на Прага.В близост е разположена и Тинската катедрала. може да се разходите по Карловия мост: средновековен шедьовър, дълъг 500 м., украсен с множество барокови статуи.Около 20ч. Настаняване в хотела. Нощувка.



3 Ден - Прага

Закуска. Пешеходна обиколка в Старата част на Златна Прага – Старе месте, световноизвестният Златен град е културно и духовно средище, което от десетилетия привлича творци от цял свят. Туристическата обиколка включва: централният площад на Стария град – катедралата Св. Тин, Кметството с музикалните фигури, Карловия мост с каменните фигури на светци, включително на Св. Св. Кирил и Методий, църквата Св. Николай, паметника на Ян Хус, продължава се по бул. „Вацлавски Намести” до Народния музей с паметника на добрия крал Венцеслав. Свободно време. Нощувка в Прага.



4 Ден - Прага-Дрезден - 156 км



Закуска. По желание: Еднодневен тур до Дрезден.Разглеждане на Дрезден – Цвингера , Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера.Нощувка в Прага.



5 Ден - Виена-Будапеща

Закуска. Отпътуване за Виена.престой в Авсрииската столица 4-5 часа. Панорама на Виена: Операта, Стефансдом, Кертнерщрасе, площад Грабен, Двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Кметството, Катедралата на Виена, къщата на Моцарт. Свободно време в центъра на града. Нощувка в Будапеща.


6 Ден

Закуска. Разходка с корабче по Дунав. Отпътуване за България - вечерта пристигане в София.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Златна възраст - 55 + - Чехия |  Златна възраст - 55 + - Прага

Избрани оферти