Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

Почивка в Южна Италия - Калабрия, Марина ди Мандаторичо 2018 - 8 дни

Номер на оферта

/

160642

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси

Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг

Всички трансфери по програмата

6 нощувки със закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята в хотел "Club Esse Costa dello Jonio" 4*

1 нощувка със закуска и вечеря с включени 1/4 л. вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята в хотел „Appia Antica” 4*

Посещение на Бари с включена пешеходна разходка в историческия център на града

Екскурзия до Матера с включена разходка с местен екскурзовод

Wi-Fi в общите части на комплекса

Чадъри, шезлонги край басейна и на плажа (при наличност)

Трансфер от и до плажа

Анимация за деца и възрастни

Миниклуб за деца от 3 до 13 години

Клуб за тинейджъри от 13 до 18 години

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Помощ и съдействие на български език по време на целия престой

Цената не включва

Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание

При желание и ползване на плажна кърпа: 2-3 EUR при вземане и за всяка смяна

Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)

Препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване"!

Програма на пътуването

Самолетна програма за едноседмична почивка в Южна Италия - Калабрия, на плажа през юни и септември 2018

Комбинирана програма с х-л "Club Esse Costa dello Ionio" 4* в Мандаторичо и „Appia Antica” 4* в Корато

8 дни / 7 нощувки

----------------------------------------------

ДАТИ - ЦЕНИ на човек в двойна стая

Есен 2018

ПРОМОЦИЯ: 26.09. - 03.10.2018 г.: 599 лв. вместо 965 лв. - ПОСЛЕДНИ МЕСТА


При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-гарантирано провеждащи се директни полети на авиокомпания "Wizz Аir" до Бари;
-настаняване за 1 нощувка в специално селектиран хотела в Мола ди Бари;
-настаняване за 6 нощувки в превъзходен 4* хотел на плажа в Марина ди Мандаторичо;
-включени две екскурзии в пакетната цена
-включено изхранване на полупансион и в двата хотела;
-екскурзоводско обслужване на български език;
-удобно заминаване и връщане в неделя;
-допълнителни екскурзии по желание и други вълнуващи възможности!

Разположен на брега на залива на Мандаторичо, с прекрасна панорамна тераса на морския бряг и гледка към морската шир.
Частният плаж на комплекса е на ~ 200 м и разполага с чадъри, шезлонги и столове. До плажа се намира и откритият плувен басейн.

Програмата е с включени 2 екскурзии в пакетната цена, изхранването е на полупансион, 6 нощувки
в хотел на плаж и една в хотел в Бари, където каца/излита директния полет на авиокомпания Wizz Air.

Другият хотел е „Appia Antica” 4* - в Корато, до Бари, където туристите отсядат за финална нощувка по програмата.

===============================================================

ЛЮБОПИТНО ЗА КАЛАБРИЯ:

Калабрия e област /административен регион/ в Южна Италия с население от 2+ млн. души и граничи на север с регион Кампания, на запад с Тиренското море, а на изток и на юг с Йонийското море. Месинският пролив отделя региона от Сицилия.

Калабрия е представлява полуостров, който се намира на върха на италианския ботуш. Този регион в Италия придобива все повече популярност у нас, тъй като бива препоръчван от италианците като бюджетна морска почивка без да има евтин привкус. Като най-южната област на континентална Италия лятото там е меко казано много горещо, но юни и септември са идеални за вашия отдих там.

В случай, че се озовете пригладнели по обяд пред някоя тратория и бихте желали нещо различно и типично, Калабрия може да се похвали и с изобилие от местни хранителни продукти и специалитети. От месните изделия това са Ндуя /салам-пастет/, Гуанчиале /бакалару, сушено месо/, Калабрийската сопресата /пикантен суджук/, Калабрийско капоколо /колбас от филе/ и др. От сирената можете да опитате Качокавало Силано, Пекорино дел Полино /овче/, Пекорино дел Монте Поро /свежо овче сирене/, Рикота афумиката кротонезе, Джунката /крема сирене/, Рикотоне салате /типично местно сирене/. А ето и някои от калабрийските печива - Пане ди Черкиара или Пане ди Маргоне, Сгута /хляб, обвит около сурово яйце и така изпечен/, лук тропеа, Меланзана роса ди ротонда /печен червен патладжан/, Лентичия ди Мормано /леща/ и тн.

===============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 – София - Бари
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir” в 16:05 ч. Кацане на летището в Бари в 16:30 ч. Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата „Св. Савин”, построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост „Нормано Свево” от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития.

Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата „Свети Николай”, където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта.

Настаняване в хотел „Gabbiano“ 3* в Мола ди Бари. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.


ДЕН 2 – Бари - Калабрия

Закуска. Отпътуване за Йонийското крайбрежие на Калабрия. Настаняване в клуб-хотел „Esse Costa dello Jonio“ 4*. Свободно време. Информационна среща. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.


ДЕН 3 – Калабрия

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание:
Еднодневна екскурзия „Историческото наследство на Калабрия“ – Росано Калабро и Кориляно Калабро (провежда се при мин. 20 записани туристи)

Росано е важен център на Византийската империя, наричан още „Византия“ или „Южна Равена“. Програмата включва обиколка на очарователния исторически център на града, по време на която ще се запознаете с важни исторически и архитектурни паметници като катедралата, посветена на Дева Мария, параклиса „Св. Марко“ – един от най-добре съхранените примери за византийска архитектура, както и църквата „Панагия“ от 10 в. В епархийския музей се съхранява световно известния Codex Purpureus Rossanensis – гръцко евангелие от 6 в., включено в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Посещение на историческата фабрика „Амарели“, превърнала се в световен символ на производството на сладки изкушения от корените на женско биле, и Музея на женското биле.

Екскурзията продължава с посещение на впечатляващия Замък на херцозите в Кориляно, определян като един от най-красивите и добре запазени замъци в Южна Италия. Построен през 11 в., в продължение на векове той е доминирал над околната равнина.



ДЕН 4 – Калабрия

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание:
Еднодневна екскурзия „Сърцето на Калабрия“ – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика (провежда се при мин. 20 записани туристи)

Сан Джовани ин Фиоре, наричан „вход към платото Сила“ е важен занаятчийски, търговски и туристически център в Калабрия. Градът е свързан с монаха Джоакино да Фиоре – основател манастира „Свети Йоан“ от 12 в., около който се развил града, а абатството на манастира днес е една от най-големите религиозни сгради в Калабрия.

Екскурзията продължава с посещение на Лорика – живописно туристическо селище, разположено на 1400 м надморска височина, на брега на езерото Арво, известно със своите съхранени и диви пейзажи.


ДЕН 5 – Калабрия

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание:
Полудневна екскурзия „Вкусът на Калабрия“ – Чиро Марина и замъка Карафа (провежда се при мин. 20 записани туристи)

Екскурзията включва посещение на винарна, в която се произвежда висококачествено вино „Чиро“ с контролиран произход: червеното и розето се произвеждат от червено грозде сорт „галиопо“, което се отглежда в Южна Италия и по-специално в Калабрия, а бялото вино – от бяло гръцко грозде. Посещение на Музея на виното.

Следва посещение на замъка на фамилия Карафа – неаполитански благороднически род, който през средните векове се превръща в една от най-влиятелните феодални фамилии в Неаполитанското кралство. Замъкът е разделен на 365 стаи, и според традицията в него би трябвало да е скрито съкровище.


ДЕН 6– Калабрия

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание:
Еднодневна екскурзия „Магнетичната Калабрия“ - Санта Северина и Какури (провежда се при мин. 20 записани туристи)

Санта Северина е наричан още „един от най-красивите италиански градове“, откъдето може да се наслаждавате на невероятна панорама. Екскурзията включва посещение на величествения и впечатляващ замък, построен по време на норманското управление (11 в.) върху вече съществуващо византийско укрепление. Разходката продължава с катедралата „Св. Анастасия“ от 13 в. и Баптистерията, построена в духа на византийските традиции.

Екскурзията включва и посещение на Какури, един от най-благородните градове в Италия, където върху скала с височина 650 м с намира красиво имение, построено като страж над цялата долина.


ДЕН 7 – Калабрия

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание:
Еднодневна екскурзия „Древност и Средновековие“ - Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела (провежда се при мин. 20 записани туристи)

В миналото Кротоне е бил един от най-важните градове в Магна Греция, в който Питагор основава своето философско училище. Посещение на националния археологически музей, в който се съхраняват важни артефакти от района на Магна Греция, със секция посветена на находки от светилището на Хера в Капо Колона. На катедралния площад ще посетим базиликата „Дева Мария“.

Екскурзията продължава към Капо Колона. Посещение на един от археологическите обекти на светилището Хера Лакиния на Капо Колона, едно от най-важните светилища на Магна Греция от архаичната епоха до 4 в. пр. Хр.

Последната спирка на екскурзията е Ле Кастела – една от най-красивите части на защитената зона Капо Рицуто. Тук се намира една от най-впечатляващите крепости в Италия, разположена на малък остров, свързан със сушата чрез тънка ивица земя.


ДЕН 8 – Матера - Бари - София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за провинция Базиликата за посещение на Матера, обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО.

Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град.

„Мъртвият“ период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели.

Отпътуване за летището в Бари. Отпътуване за България в 17:00 ч. Кацане на летище София в 19:15 ч.

===============================================================

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:

"Club Esse Costa dello Ionio" 4*
https://www.clubesse.it/strutture/club-esse-costa-dello-ionio/

Разположен на брега на залива на Мандаторичо, с прекрасна панорамна тераса на морския бряг и гледка към морската шир.
Пред хотела има и пешеходна пътека, по която да стигнете до централната част на курорта, която е на около 400 м, където са магазините, баровете, ресторантите, аптека и т.н.

В хотела: басейн със зона за деца, плаж, бар и театър, в който се провежда анимацията, детска площадка, магазинчета(за дрехи, играчки и продукти за слънце), многофункционално спортно игрище, наем на велосипеди, скутери и рент-а-кар, безплатен WiFi в общите части.

Обзаведени стаи с: комфортни мебели, климатик, телевизор, телефон, сейф (срещу заплащане), малък хладилник, баня с душ, хавлии, тераса

Ресторантът на комплекса предлага изхранване на блок маса: местни и международни ястия, разнообразие от предястия, основни ястия и гарнитури, истинска италианска кухня, плодове и сладки неща. В ресторанта се провеждат и тематични вечери. За децата се предлага специално меню.

Комплексът разполага и със специална стая за деца до 3 г., достъпна по всяко време, в която родителите могат да приготвят бебешка храна и да получат основните ястия, приготвяни в кухнята без добавена сол и с пресни продукти.

Частният плаж на комплекса се намира на около 200 м и разполага с чадъри, шезлонги и столове.

Непосредствено до плажа се намира и откритият плувен басейн с чадъри и шезлонги.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащания:
Единична стая: 255 лв.
Еднодневна екскурзия „Историческото наследство на Калабрия“ – Росано Калабро и Кориляно Калабро
Еднодневна екскурзия „Сърцето на Калабрия“ – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика
Полудневна екскурзия „Вкусът на Калабрия“ – Чиро Марина и замъка „Карафа“
Еднодневна екскурзия „Магнетичната Калабрия“ - Санта Северина и Какури
Еднодневна екскурзия „Древност и Средновековие“ - Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела

Отстъпки:
Настаняване на 3-ти и 4-ти възрастен на доп. легло в двойна стая: 95 лв
Настаняване на дете от 0 до 3,99 г. в двойна стая с двама възрастни, без да ползва легло: 455 лв
Настаняване на дете от 0 – 11,99 г. на допълнително легло в двойна стая с двама възрастни: 230 лв.

Условия за резервации и анулации

При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Еднодневна екскурзия "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро (с дегустация на "ндуя" и ликьор в Росано Калабро) на български език.
- от 2 до 11.99 г.: 41€, възрастни: 45€;

Еднодневна екскурзия "Сърцето на Калабрия" – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика на български език - - от 2 до 11.99 г.: 54€, възрастни: 60€;

Полудневна екскурзия "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа" на български език - от 2 до 11.99 г.: 31€, възрастни: 35€;

Еднодневна екскурзия "Магнетичната Калабрия" – Санта Северина и Какури на български език - от 2 до 11.99 г.: 44€, възрастни: 49€;

Еднодневна екскурзия "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела на български език - от 2 до 11.99 г.: 44€, възрастни: 49€;

Пакет от 3 екскурзии: "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро + "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа" + "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела - от 2 до 11.99 г.: 113€, възрастни: 125€;

Екскурзиите се провеждат при мин. 20 записани туристи!

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Бари

Избрани оферти