Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канди

Екскурзия Шри Ланка и Дубай - перлите на Азия, с водач от България!

Номер на оферта

/

208599

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания Flydubai, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sun Green"**** или подобен в Дамбула;
1 нощувки със закуски и вечери в хотел "Royal Kandyan"**** или подобен в Канди;
1 нощувки със закуски и вечери в хотел "Araliya Green Hills" ****или подобен в Нувара Елия;
1 нощувки със закуски и вечери в хотел "Тangerine Beach"**** или подобен в Калутара;
3 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Emirates" **** или подобен;
Всички описани по програмата трансфери;
Описанaтa туристическа програма в Шри Ланка;
Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма в Шри Ланка;
Панорамна обиколка на Дубай на български език;
Водач - преводач от България;
Местен екскурзовод по време на престоя в Шри Ланка на английски език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Шри Ланка;
Задължителна туристическа такса Tourism Dirham за всички пристигащи в Дубай и Абу Даби. Заплаща се в местна валута от клиентите на място, директно в хотела: за хотел 4* - такса от 15 AED или 4,5 USD на стая на вечер;
Държавна такса за напускане на Дубай (заплаща се лично на летището за всички дати на отпътуване след 30 юни 2016 г.): 35 AED
Напитки по време на храненията, включени в цената;
Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата);
Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман с лицензиран местен екскурзовод на български (провежда се при минимум 15 записани туристи);
Сафари в пустинята с барбекю вечеря (провежда се при минимум 15 записани туристи);
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Единична стая - €1837

Програма на пътуването

Първи ден : София - Дубай
В 15:50 ч. отпътуване от летище София за Дубай с полет на авиокомпания „Flydubai” (продължителност на полета: 4 ч. и 45 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Пристигане на летището в Дубай в 21:35 ч. Отпътуване за Коломбо в 23:05 ч.

Втори ден : Коломбо - Пинавела - Дамбула
Пристигане на летище Коломбо в 05:15 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Посрещане от представителя на агенцията. Отпътуване до Пинавела - посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук може да видите множество слонове, къпещи се в реката и малките 6 годишни слончета, които все още пият мляко. Слоновете винаги са били и ще бъдат голяма част от културата на Шри Ланка, тъй като те са най-важните помощници в трудната селскостопанска работа. След това ще продължите за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване към хотела. Настаняване в хотел „Sun Green” **** или подобен в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Трети ден : Дамбула - Сигирия - Полонарува - Дамбула
Закуска. Отпътуане за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Трансфер до Полонарува - средновековната столица на Шри Ланка. В течение на много години той е бил резиденция на владетелите Анурадхапура. Тук те обичали да почиват, а при опасност от нашествия от тамилите на това място те намирали сигурност, подслон и защита. С право някогашната столица е смятана за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка, а красотата й е призната от всеки, които е имал щастието да се изправи пред този удивителен пейзаж. Археологическите разкопки са започнати в началото на 20 век, а основната забележителност е каменният храм Гал Вихара – най-известния в Шри Ланка. Самият манастирски комплекс Гал Вихара е изсечен в скалите и до така създадените изкуствени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, която е дълга цели 15 метра. Друга забележителност на старинния град е храмът, известен с прозвището "Бисерът на Цейлон" или Ланкатилака, пред чиито гигантски статуи човек няма начин да не се почувства нищожен. Връщане обратно в Дамбула в хотел „Sun Green” **** или подобен. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден : Дамбула - Матале - Канди
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя – посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Пристигане в Канди. Посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горният резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с всичките фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала. Настаняване в хотел „Royal Kandyan“ **** или подобен в Канди. Вечеря. Нощувка.

Пети ден : Канди - Перадения - Нувара Елия
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Отпътуване за плантация за чай. Ще станем свидетели на производството на световно известния "цейлонски чай"". Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. След това продължавате към Нувара Елия – наричат я „Малката Англия”, заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (Pidurutalagala, 2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Ще се разходим из града и красивия централен парк Виктория. Настаняване в хотел "Araliya Green Hills" **** или подобен в Нувара Елия. Вечеря. Нощувка.

Шести ден : Нувара Елия - Калутара
Закуска. Отпътуване за Калутара - на 40 км южно от Коломбо, в миналото градът е бил важен център на търговията. Днес градът е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване в хотел „Tangerine Beach“ **** или подобен на плажа в Калутара. Свободно време за плаж и развлечения. Тук можете да се насладите на водни ски, уиндсърф, кайт сърф, ветроходство, подводен риболов. Вечеря. Нощувка.

Седми ден : Калутара - Коломбо - Дубай
Закуска. Трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване за Дубай в 15:40 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Пристигане на летището в Дубай в 18:50 ч. Трансфер до хотел „Hilton Garden inn Dubai Mall of the Emirates“ **** или подобен. Нощувка.

Осми ден Дубай
Закуска. Панорамна обиколка на Дубай (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис”. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб”, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големия пазар за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може да се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“ (допълнително се предлага резервация), да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“. Следобед свободно време и пожелание организирано прибиране в хотела с Dubai Metro (oколо 30 мин.,билетите се закупуват на място-около 7-8 AED или 2-3 USD или по желание самостоятелно прибиране с такси 20-25мин. около 40-45 AED или 12-15$).
Танцуващите или Пеещите фонтани са разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Часове на представления: на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.
2. 13:30-15:30 ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка „At The Top“ се намира на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и предлага невероятна панорама към града. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката.(На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена). Нощувка.

Девети ден : Дубай
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:
1. 09:00 – 14:00 ч. Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа ще спрете за фото-пауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред една от малкото православни църкви на Арабския п-в - Руската църква. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири разбира се. Връщане обратно в хотела.
2. 15:30 ч. - 21:30 ч. Сафари в пустинята с барбекю-вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с джип Toyota Landcruiser навътре към пустинята преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки(бира и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно в хотела. Нощувка.

Десети ден : Дубай - София
В 07:00 ч. трансфер до летището. В 10:50 ч. отпътуване от Дубай за София (продължителност на полета: 5 ч. и 20 мин.). Кацане на летище София в 15:10 ч.

Местоположение на хотела в Дубай
Хотелът се намира в район Ал Барша, един от новите квартали на Дубай, в непосредствена близост до плажовете на Джумейра. Разстоянието до търговския център „Mall of the Emirates“ е само 400 м. Хотелът е в близост до метро станция Емирейтс Мол и на пешеходно разстояние до крайбрежния булевард и на 5 минути с такси от градския плаж.
Хотел
Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates **** е нов, луксозен хотел, който предлага комфортно настаняване в удобни стаи и любезно обслужване.
Стаи
Стаите са комфортни, просторни, чисти, оборудвани с телевизор, малък хладилник, термокана, сешоар, ютия и дъска за гладене. В стаите има безплатен достъп до безжичен интернет. Има възможност за допълнително легло.
Услуги
На разположение на гостите са бар, фитнес, ресторант, денонощна рецепция, банкомат и магазин за подаръци. В хотела не се предлага алкохол. Закуската се сервира от 06:30 ч. до 10:30 ч.
Плаж
Могат да се използват два плажа:
- Джумейра Бийч, който е безплатен. Намира се на 7 – 10 минути с такси от хотела. Има и зона, в която се плаща за ползване на шезлонг и чадър. Няма ограничения за видовете бански.
- Луксозният JBR – заплаща се за шезлонг и чадър 110 AED или 30 USD на турист. Намира се на 20 мин с такси от хотела, което струва около 70 AED или 20 USD на посока.

HILTON GARDEN INN DUBAI MALL OF THE ЕMIRATES ****, Дубай

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Канди |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Канди |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Канди

Избрани оферти