Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Швейцария - алпийска приказка - 6 дни - самолет

Номер на оферта

/

170945

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Базел и Милано - София с редовен полет на авиокомпания Wizzair
* летищни такси
* малък салонен багаж с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус ***
* 5 нощувки със закуски в хотели **/ ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* куфар за чекиране до 20 кг. - 150 лв.
* трансфер от/до летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 50 лв. /в двете посоки/
* входни такси на туристическите обекти
* По желание, при подходящи метеорологични условия- изкачване с лифт до Малкия Матерхорн, на 3820 м.: 190 лв. за възрастен и 95 лв. за деца до 16г.;
* изкачване със железница до Цермат - 30 лв., за деца до 16г. – 15 лв. /заплаща се задължително/
* Билет за корабче до Беладжо – 27 евро / 53 лв. /заплаща се задължително/
Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела“ и „Изола Мадре“ и с включени входни такси за дворците - 45 евро / 88 лв.; /заплаща се задължително/
* застраховка „отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Маршрут: СофияЦюрихЛюцернБернЛозана - Женева – Веве – МонтрьоЦермат
Милано - Комо – Лаго Маджоре – Изола Бела – София

ДАТИ:
28.07.2018 – 02.08.2018 г.
11.08.2018 – 16.08.2018 г.

------------------------------------------------------

ЦЕНИ:
Отстъпка от цената за записвания за дата 28.07.2018 до 28.02.2018г. – 70 лв. или до изчерпване на промоционалните места.

Възрастен в двойна/ тройна стая: 1045 лв.
Единична стая: 1345 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 995 лв.


* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: 07.30ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 08.55 ч.- Пристигане в Базел. Отпътуване за Цюрих – финансов,индустриален и културен център на страната и един от най-космополитните и динамични швейцарски градове. Самият център на града и забележителностите се простират от двете страни на река Лимат и впечатляват със своето архитектурно богатство. Разходка по главната улица“Банхофщтрасе” от двете страни, на която са разположени освен луксозни магазини, но и централите на големи швейцарски банки.Ще изкачим историческия хълм“Линденхоф”и заради красивата гледка.Ще видим разположеното на брега на реката Кметство,църквата «Св.Петър» с огромния часовник с диаметър 8,7 м, величествената катедрала “Гросмюнстер”, интересните стъклописи на църквата “Фраумюнстер”.Отпътуване и разглеждане на Люцерн - най-живописния и най-уютния швейцарски град.Ще започнем от Лъвския паметник като символ на смелостта и лоялността на швецарските наемни гвардейци-с основание наречен «най-тъжния паметник на лъв в света».Ще се отправим към символа на Люцерн -закрития мост « Капелбрюке»- освен, че е един от най-красивите мостове ,това е също и един от добре запазените дървени мостове в Швейцария,строен 1333г.Впечатляват картините на покрива и близката до него Водна кула. Преминавайки над река Ройс по моста «Шпроер» ще се разходим в Стария град с красиво изрисуваните къщи,криволичещи улички и уютниплощадчета. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Берн -федералната столица на страната. Изключително красив , романтичен и цветен е Старият град, който е записан в своята цялост в списъка на ЮНЕСКО като културно и природно наследство. Разглеждането на града ще започне от площада с мечките, като символ свързан с името и историята на града - “Беренплац”. Разхождайки се из стария град ще се полюбуваме на емблематичните за Берн чешми- фонтани, всеки с различна символика. Ще спрем пред средовековната Часовниковата кула, за да видим краткия спектакъл от символични и митологични въртящи се в кръг фигури. Ще спрем пред Кметството, Федералния дворец и Катедралата. Отпътуване за Женева с кратка спирка при Олимпийския комплекс в Лозана. Пристигане в Женева- европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора, родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници. Ще направим снимки пред Двореца на нациите ище се разходим в историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, до площада Бур-де-Фур. От Английския парк ще се полюбуваме на Цветния часовник,моста Мон Блан ,остров Русо, на езерото със знаменития фонтан, който е визитна картичка на Женева. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Веве и Монтрьо – малките перли на швейцарската ривиера .Разходката в очарователното Веве ще започне от главния пазарен площад Гранд Плас и ще продължи по стария град до кея Пердоне, където в естествен ръст е поставена статуята на един от най-знаменитите жители на Веве- Чарли Чаплин, който прекарва тук последните дни от живота си. Не далече се намира и много интересен интерактивен музей на храната / все пак тук е централата на една от най-големите хранителни компании в света – Нестле/. Покрай живописните лозя на местността Лаво и бреговете на Женевското езеро, на фона на красивия алпийски пейзаж ще достигнем и до прекрасното Монтрьо с луксозни хотели и множество паркове от пищна средиземноморска растителност. Няма да пропуснем да си направим снимки и пред забележителния средновековен замък Шиьон.Отпътуване за Цермат. Пристигане в селището Теш. Изкачване със зъбчата железница до Цермат. Пешеходна разходка в един от най-популярните швейцарски курорти/автомобилите са забранени/, разположен в подножието на връх Матерхорн (4478 м). Тук е най-високото място в Европа, обслужвано с лифт/3820 м височина-Малкият Матерхорн/. По желание и при подходящи метеорологични условия изкачване с лифт до връх Матерхорн. Отпътуване за Италия. Нощувка.

4 ден: Закуска.Отпътуване за езерото Комо -най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници, писатели, музиканти, артисти. Разглеждане на градчето Комо – „Пиаца дел Дуомо” и катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре – второто по големина езеро в Италия. От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови-Изола Мадре, Изола деи Пескатори и Изола Бела. Разходка с корабче и разглеждане на пленителния “Изола Бела“, на които се намира известния Дворец на принцовете Боромео- един истински бароков оазис,разположен сред прекрасни терасовидни градини. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре“ . Не напразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения изаема площ от 80 000 кв.м. Самия дворец пази духът на 16 век с прекрасна мебеликовка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон, колекцията от марионетни кукли. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

6 ден: Закуска. Трансфер до летището в Милано. 12.50ч. – Отпътуване от Милано за София. 15.55ч.- Пристигане в София.


================================================================

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителни екскурзии/услуги се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти