Начало / Екскурзии / Екскурзии - Стокхолм

Екскурзия Скандинавия - 3-те столици - Копенхаген, Осло и Стокхолм

Номер на оферта

/

188633

Дати & цени

Цената включва

5 нощувки в хотели 3*: по 1 в района на Гьотеборг, Осло и Копенхаген и 2 в района на Стокхолм;
5 закуски в ресторантите към хотелите;
Самолетен билет София – Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище – хотел – летище;
Туристическа програма в Гьотеборг, Осло, Стокхолм и Копенхаген;
Екскурзовод на български език;
Транспорт с комфортен автобус.

Цената не включва

Настаняване в единична стая – 170 Евро / 332 лв.;
Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" с покритие 5000 евро за 6 дни за лица на възраст до 65 г. - 7 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 11 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 14 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 21 лв;
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
По желание застраховка "Отмяна на пътуване".


Допълнителна информация:

Информация за туристическите обекти:
Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм -160 SEK;
Музея Ваза - 130 SEK;
Кметството в Стокхолм - 100 SEK
Музея на Викингските кораби - 80 NOK;
Музея Фрам - 100 NOK;
Музея Кон-Тики -100 NOK;
Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK;
Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK;
Двореца Розенборг 105 DKK
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Програма на пътуването

Програма

1 ДЕН / София- Копенхаген - Гьотеборг
Полет СофияКопенхаген. Продължаваме към очарователния Гьотеборг-столица на Западна Швеция, където река Йота се влива в пролива Категат на Северно море. Намиращ се на почти еднакво разстояние от трите скандинавски столици Стокхолм, Осло и Копенхаген, градът е идеалното място за начало на една вълнуваща обиколка на Скандинавия. Затова го наричат и Портал на Северна Европа. Нещо повече - голямото Гьотеборгско пристанище и неговите транспортни връзки със седемте морета е портал към целия свят. Името Гьотеборг (произнасяно на шведски Йотебори) идва от названието на племето, населявало западното крайбрежие на Скандинавия - йоти, които наред със свеите от източното крайбрежие около столицата Стокхолм участвали във викингските походи по далечни морета и реки. Хората в този град са известни със своята интернационална нагласа. Освен холандци и валонци, тук отдавна са се заселили англичани и шотландци. Наричат го дори "малкия Лондон" заради тесните връзки с Великобритания. Казват, че когато в Лондон вали, в Гьотеборг разтварят чадърите. Нощувка в района на Гьотеборг.
2 ДЕН / Гьотеборг - Осло
Закуска. Кратка туристическа програма в Гьотеборг: Площадът Йотаплац с фонтана Посейдон, където се намира културния център на града - Градския театър, Концертната зала, Музеят на кукления театър и Музеят на изкуството Констмюзеет. Докоснете се до шведския начин на живот, потапяйки се в шумната атмосфера на откритите кафенета - ""fika"" – включващи консумация на напитки, обикновено кафе, и лека закуска. Отпътуване за Норвегия. Страната на фиордите винаги е внушавала своята северна загадъчност на нас, южняците. До нея сме се докосвали чрез картините на Едвард Мунк, драмите на Хенрик Ибсен,музиката на Едвард Григ и песента “Fairy tale” на Александър Рибак” – норвежкият принос в световната култура. Страната, една трета от която е разположена отвъд Северния полярен кръг, има своите пет „най“ в Европа: най-големия ледник, най-дългият тунел – 24,5 км, най-дългото езеро – 63 км, най-северния град. Най-дълбокият фиорд, Зьогне, вдаден в сушата, е 220 км, е и най-дългият в света.
Hyggelig ? mote deg, Norge!Приятно ми е да се запознаем, Норвегия! Следобед туристическа програма в сърцето на Осло - Националния театър със скулптурата на Хенрик Ибсен,Кралският дворец, елегантната улица „Карл Йохан”, Катедралата, Кметството. Настаняване в хотел в района на Осло, чието име на старонорвежски означава “Поля на боговете”. Нощувка.
3 ДЕН / Осло - Стокхолм
Закуска. Има нещо много слънчево и уютно в Осло,усещане за кристално спокойствие, северна ведрина,светлина и чистота, градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби (80 NOK); музея с полярния кораб „Фрам“ (100 NOK) на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“ (100 NOK), в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Нощувка в района на Стокхолм.
4 ДЕН / Стокхолм
Закуска.Какво правите, когато яркосиньото небе над вас изглежда двойно по-необятно от обикновеното, мирисът на море приятно гъделичка ноздрите, виковете на чайките се примесват с подрънкването на велосипедни звънци, а всички зелени кътчета наоколо са изпълнени с припичащи се на слънце руси хора? Ами просто се отпускате и се наслаждавате на всеки миг - озовали сте се в Стокхолм...
С няколко думи този град, разположен на границата между сушата и морето, може да бъде описан така - 14 острова, свързани с 57 моста и наситени с хладната елегантност на Севера.И цялата тази красота изглежда двойна, отразена във водите на езерото Меларен и на Балтийско море,нашепващо легендата за основаването на града.
Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм;ренесансовия Кунглига Слотет/Кралски дворец – 160 sek/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец;Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. /130 SEK/.Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН / Стокхолм - Копенхаген
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Копенхаген. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в столицата на Дания - Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг, елегантната сграда на Борсата,Кралската резиденция Амалиенборг,Мраморната църква, Кметството с паметника на Андерсен. Следва увлекателна разходка по Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа,за да стигнем до най-просторния в града Нов кралски площад,където се намират Кралския театър,Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d"Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. От този площад започва и един от най- красивите, елегантни и колоритни райони на Копенхаген – старото пристанище Нюхавън, което винаги привлича със своето особено настроение.Свободно време с възможност за разходка с корабче по каналите на Копенхаген /90 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи (110-120 DKK). Смес от Луна парк със захарен памук и забавления, ботаническа градина с над 4000 цветя, 29 ресторанта, китайска пагода, индийски палат, балети и концерти на световни знаменитости, шоу спектакли, 110 000 светлини, 5 милиона посетители годишно - всичко това е магията на "Тиволи".Нощувка в Копенхаген,в превод "пристанище на търговци". Нощувка.
6 ДЕН / Копенхаген - София
Закуска. Ще разгледаме Розенборг (105 DKK)-изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. .Трансфер до летището. Следобеден полет КопенхагенСофия.

Тагове

Оферти - Швеция |  Оферти - Стокхолм |  Екскурзии - Швеция |  Екскурзии - Стокхолм |  Ранни записвания 2024 - Швеция |  Ранни записвания 2024 - Стокхолм

Избрани оферти