Оферта номер: 188634

Екскурзия Скандинавска приказка

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Копенхаген и Екскурзии в Дания.

Екскурзия Скандинавска приказка
от 1795 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
* самолетен билет София – Копенхаген и Стокхолм – София
* летищни такси
* салонен багаж до 10кг с максимални размери 55x40x20cm
* трансфер от летище Копенхаген и до летище Стокхолм
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус ***
* 7 нощувки със закуски в хотели 3*/ 4*
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената не включва
* куфар за чекиране до 20 кг - 200 лв. /в двете посоки/
* Трансфер от/до летище София
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* екскурзия до Согнефиорд и Нероуфиорд – 75 евро / 147 лв. възрастни, за деца до 16 г. - 65 евро / 127 лв. (включва резервация, автобусен транспорт и круизен ферибот)
* пътуване с железница от Фиордите до Берген – 100 евро / 196 лв.
* разходи от личен характер
* застраховка отмяна на пътуване
Маршрут: СофияКопенхаген – Замъка Кронборг – Малмьо – Гьотеборг – Осло – Согнефиорд – Нероуфиорд – БергенСтокхолмСофия

ДАТИ:
19.08.2018 – 26.08.2018 г.

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 1795 лв.
Единична стая: 2395 лв.
деца до 12 г. с двама възрастни: 1745 лв.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: В 13:20 ч. излитане от летище София / Терминал 1 и кацане в 15:05 в Копенхаген. По желание трансфер до София за туристите от Пловдив и Хасково. Копенхаген е родината на конструктурите „Лего“, на един от най-вълнуващите увеселителни паркове – Тиволи и на най-дългата пешеходна улица в света. Макар величествените барокови сгради да напомнят, че Копенхаген е столица на най-старата европейска монархия – Дания, те „съжителстват“ в абсолютен синхрон с модернистичните архитектурни хрумвания, разноцветните постройки и изящно поддържаните паркове в града. Пристанището се смята за едно от най-чистите в света, а на брега му се намира и символът на града – статуята на Малката русалка - създадена в памет на майстора на приказките Ханс Кристиян Андерсен. И всеки, който посети Копенхаген, не е видял нищо, ако не се е снимал с тази приказна героиня. Туристическа програма в града: Площада на кметството; най-дългата пешеходна улица в света Строгет; фонтана Гефион; кралския дворец Амалиенборг; двореца Кристиансборг; градините Тиволи. Нощувка в района.

2 ден: Закуска. Свободно време в Копенхаген или по желание екскурзия до замъка Кронборг – вдъхновил Шекспир да напише световно известната си пиеса „Хамлет”. Той е най-известният в Дания и най-красив ренесансов замък за Северна Европа. Заобиколен е от големи укрепления с бастиони, а в някои от стаите са съхранени великолепни ренесансови и барокови колекции. Всичко в него - благословен от перото на Шекспир е пропито с мистика и тайнственост. След като попаднеш тук, започваш безрезервно да вярваш в царствения призрак, бродещ из тъмните кули в търсене на отмъщение за смъртта си. Интересна възможност е да се посети подземният затвор на замъка, където се намира статуята на Холгер Датчанина – легендарен герой, който в трудни времена спасява родината си и чийто образ е пресъздаден в приказка от Ханс Кристиан Андерсен. Според легендата, когато страната е заплашена от врагове, каменната статуя на Холгер ще оживее, за да спаси Дания. Отпътуване за Малмьо по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд. Малмьо е пристанищен град, разположен в най-южната провинция на Швеция - Скания. Той е третият по големина град в страната. След построяването на Йоресундския мост, Малмьо преживява разцвет, изразяващ се във впечатляващи архитектурни сгради. Градът привлича високотехнологични компании, както и много студенти, благодарение на своя университет. Малмьо притежава много исторически сгради и паркове, като в същото време има ролята на търговски център за западната част на Скания. Туристическа програма в Централната част на Малмьо: малкия площад “Лила торг”; катедралата “Свети Петър”; площад “Сторторгет”. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Гьотеборг - прекрасен и високоразвит град, който със запазените си природни зони предлага на туристите красиви гледки. Един от впечатляващите паркове е Кунгспаркен (Kungsparken), който се простира на площ от тринадесет хектара и се намира в центъра на града. Най-голямата атракция в града е увеселителният парк Лизеберг (Liseberg). В града има много музеи, създадени с финансиране от едри индустриалци, меценати на различни видове изкуства. Край брега на реката се намира операта на Гьотеборг. Тя е с нестандартна архитектура и е сред най-често сниманите забележителности на града. Туристическа програма: площад Йотаплац, гьотеборгския музей на изкуството с фонтана Посейдон, главната улица Кунгспортсавенин, закрития рибен пазар Фескекорка, музеят на изкуството Констмюзеет. Отпътуване за Осло. Нощувка.

4 ден: Закуска. Осло е най-старата северна столица. Основана е през 1048 г. от н.е. върху 40 острова в края на дългия 100 км Ослофиорд, заобиколена от хълмове и зеленина. Осло предлага на своите посетители интересни забележителности и музеи през деня и многобройни джаз клубове и дискотеки през нощта. Река Акер Елв разделя града на източна и западна част. На северозапад от града се издига планината Холменколен - световноизвестен зимен спортен център. На югоизток се извисява друга планина, над която е разположено морското училище. Туристическа програма в Осло: Музея на викингите; Парламента; парка Вигеланд; Операта; Кралският дворец - впечатляващ с внушителни дървета и обширни ливади; Кметството с високите кули-близнаци. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване с круизен ферибот до Согнефиорд – най-дългият и най-красив фиорд на света. Гледката на огромния, дълбок, стръмен и невероятно красив фиорд не може да бъде побрана в един обхват на човешкия поглед. На някои места Согнефиорд е дълбок повече от 1300 м. На практика се получава така, че околните планини са толкова високи, колкото дълбок е самият фиорд. Согнефиорд е опасан и от жп-линия, което е една от най-приятните туристически атракции в района. Нероуфиорд - разположен в сърцето на Западна Норвегия също е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО заради природните си красоти. Фиордът е дълъг едва 17 км., но пък се извисява на 1 700 м. Заобиколен е от внушителни планински склонове. Фиордът е любимо място за пикник на много туристи, а търсачите на силни усещания обожават спускането с каяк. Отпътуване за Берген. По желание възможност за пътуване с железница по една от най-стръмните влакови линии от фиордите до Берген /изключително живописен маршрут - невероятно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади и множество тунели/. Нощувка.

6 ден: Закуска. Туристическа програма в Берген, наричан „Портата на фиордите” и вторият по големина град в Норвегия. Той е бил най-големият „дървен град” в Европа през 19 век, но и европейска столица на рибата треска: ще я вкусите в много от традиционните блюда и дори може да си я отнесете вкъщи, осолена и изсушена. Разходка в историческия център, където се намира пристанище "Бриген" с популярния пазар на рибата и цветята, крепостта “Бергенхус”. Отпътуване в посока Швеция. Нощувка в района на Осло.

7 ден: Закуска. Отпътуване за Стокхолм - най-зелената европейска столица за 2010 г. Тъй като 10 % от градската територия на шведската столица е покрита с вода, тя често е наричана „Северната Венеция“. Множеството езера и водохранилища са високо ценен източник на свежест и забавления. Туристическа програма в Стокхолм: Стария град (Gamla Stan) с високите ренесансови сгради и тесни каменни улички; Кралския дворец; Кметството със “Златната зала”, в която всяка година се провежда балът на Нобеловите лауреати; музаят „Васа”. Нощувка.

8 ден: Закуска. Свободно време в Стокхолм. Днес можете да се разходите по островчето Дюргарден, където на близки раpстояния са разположени музеят Васа, музеят на АББА и етнографският музей на открито “Скансен” - първият в Швеция музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен е на остров Юргорден, музеят е основан на 11 октомври 1891 г. от Артур Хазелиус за демонстрация на шведския бит и култура от различни области на страната. Името на музея идва от шведското сканс (Skans), което означава защитно укрепление за съхранение на дървен материал или руда. Експонатите са разположени на площ от 300 000 m2 и са подредени в стил на типичен провинциален град от 19 век. По желание разходка с кораб по каналите на града. Трансфер до летище Стокхолм и полет в 19:50 ч. Кацане на летище София в 23:40 ч. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява при минимум 25 записани! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплаща се с окончателната вноска и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 500 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================
Малмьо и Копенхаген със самолет
от 441 лв.
Малмьо и Копенхаген със самолет
3 нощувки
Самолет
Копенхаген
Пазаруване - Копенхаген Забележителности - Копенхаген
Ето защо да спреш фейсбук за седмица те прави по-щастлив
Колко бързо да караш колело, за да дишаш най-малко смог
Предколедни екскурзии – 12 изгодни идеи за опитни туристи