Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Екскурзия Скандинавските кралства и фиордите - Швеция, Норвегия и Дания

Номер на оферта

/

186507

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки в хотели 3*: по две в Копенхаген и Стокхолм, и три в района на Осло;
7 закуски в ресторантите към хотелите;
Самолетен билет София – Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище – хотел – летище;
Туристическа програма в Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло;
Екскурзовод на български език;
Транспорт с комфортен автобус.

Цената не включва

Настаняване в единична стая – 244 евро / 477 лв.;
Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 10 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 29 лв;
Еднодневна екскурзия с корабче до Зьогнефиорд – 40 евро за транспорт при 25 туриста (може да се заплати на място);
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване 18.07.2017

Дата на връщане 25.07.2017

Цена 898.00 € / 1756 лв.


Програма:

1 ДЕН / София - Копенхаген

Полет СофияКопенхаген с WizzAir. Копенхаген е това, което датчаните наричат "хюгге" - комбинация от уют, спокойствие и приветливост. Той умело съчетава спокойната красота на севера с неподправния датски уют и сладко ни пренася в света на приказни истории на най-великия разказвач на приказки - Ханс Кристиян Андерсен. След обяд туристическа програма в Копенхаген–оригиналната сграда на Кметството,украсена със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген и... термометър,на който при хубаво време се появява момиче на велосипед, а при лошо – момче с чадър в ръка... След увлекателна разходка пеша по Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”), най-дългата пешеходна улица в Европа /1.6км/ ще стигнем до най-просторния в града Нов кралски площад,където се намират Кралския театър,Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d"Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. От този площад започва и един от най красивите, елегантни и колоритни райони на Копенхаген – Нюхавън със старото пристанище, което винаги привлича със своето особено настроение и е любимо място за художници и фотографи. Днес този район и безкраен низ от разноцветни къщи и красиви платноходки, които се поклащат в тесни канали. Музиката звучи на всеки площад в града: пеещия и играещ Копенхаген опровергава схващането за студенината на Севера.Настаняване в хотел в града. Нощувка.

2 ДЕН / Копенхаген - МалмьоСтокхолм

Закуска. Отправяме се към Малмьо.Кратка туристическа програма в Малмьо. Имате възможност да разгледате площад Стурторьет, конната статуя на Карл Х Густав, площад Лила Торг, църквата Санкт Петри, Кметството (70-100sek). Отпътуване за Стокхолм – кралицата на езерото Меларен, град на пасторалното спокойствие, Нобеловите лауреати и чистия въздух. Нощувка в Стокхолм.

3 ДЕН / Стокхолм

Закуска. Закуска. Какво правите, когато яркосиньото небе над вас изглежда двойно по-необятно от обикновеното, мирисът на море приятно гъделичка ноздрите, виковете на чайките се примесват с подрънкването на велосипедни звънци, а всички зелени кътчета наоколо са изпълнени с припичащи се на слънце руси хора? Ами просто се отпускате и се наслаждавате на всеки миг - озовали сте се в Стокхолм... С няколко думи този град, разположен на границата между сушата и морето, може да бъде описан така - 14 острова, свързани с 57 моста и наситени с хладната елегантност на Севера. И цялата тази красота изглежда двойна, отразена във водите на езерото Меларен и на Балтийско море,нашепващо легендата за основаването на града. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм, малки магазинчета и средновековни сгради;ренесансовия Кралски дворец /160 SEK/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Катедралата, Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати /100 SEK/. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб /130 SEK/.
Нощувка в Стокхолм.

4 ДЕН / Стокхолм - Осло

Закуска. Отпътуване за Норвегия. Страната на фиордите винаги е внушавала своята северна загадъчност на нас, южняците. До нея сме се докосвали чрез картините на Едвард Мунк, драмите на Хенрик Ибсен,музиката на Едвард Григ и песента “Fairy tale” на Александър Рибак”–норвежкият принос в световната култура. Следобед –пристигане в столицата Осло. Кратка туристическа програма – посещение на парка Вигеланд, Кралския дворец (135 nok), Кметството, Катедралата, Парламента и Университета. Нощувка в района на Осло.

5 ДЕН / Осло

Закуска. Туристическа програма в Осло и отпътуване за полуостров Бигдьо , приютил най-интересните музеи на града. Тук можете да посетите: Музеят „Кон Тики“ – представящ морските експедиции на Тур Хейердал /100NOK/, полярния кораб Фрам на Фритьоф Нансен /100NOK/, Музея на Викингските кораби, където можете да разгледате предмети от бита на викингите, както и техните лодки /80NOK/, Норвежкият фолклорен музей /160NOK/. След това ще продължим към центъра на града – Кметството, Площад Фритьоф Нансен, Пристанището, Замъка Акершус, Операта,стария град с ръкавицата на крал Кристиан IV, Модерния квартал Акербридж. Нощувка в района на Осло.

6 ДЕН / Осло – Зьогнефиорд

Закуска /сух пакет/. Свободно време в Осло или по желание екскурзия до Зьогнефиорд. Тръгване от Осло рано сутринта за Зьогнефиорд. Това е най-дългият фиорд в Норвегия – 220км. Гледките, които се откриват пред очите ви, са наистина спиращи дъха – почти отвесни горски масиви и скали, които сякаш се гмуркат в морските води. С панорамен кораб (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо пътуване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Връщане в Осло късно вечерта. Нощувка.

7 ДЕН / Осло - Копенхаген

Закуска. Отпътуване за Дания. Дания е страната на Ханс Кристиян Андерсен, на разноцветните кубчета Лего, златистите кехлибарени накити и прочутия датски дизайн. С ферибот се преминава от Хелзингьор в Хелзинборг, Дания. (около 20 мин.). Разглеждане на замъка на Хамлет - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be” /160 DKK/ .Всичко в този замък, благословен от перото на Шекспир, е пропито с мистика и тайнственост. Останалото е мълчание...Фото-пауза пред най-красивия датски дворец Фредериксборг. Продължаваме към Копенхаген. Настаняване в хотел и нощувка в Копенхаген.

8 ДЕН / Копенхаген - София

Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години. Съвсем близо до Русалката се намира най-големият фонтан на Копенхаген – „Хефион”, назован така по името на скандинавска богиня. Ще видим Новата Опера, кралската обител Амалиенборг (95 DKK), седалище на най-старата монархия в света-четири рококо палата които образуват уникален по рода си в Европа осмоъгълен площад, на който се извисява и Мраморната църква (35 DKK)- най-голямата църква в скандинавските страни и единствената кръгла църква в света, Кристиансборг (150 DKK)-седалище на датския парламент. Ще разгледаме Розенборг (105 DKK) - изящният палат на розите,ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Трансфер до летището за следобеден полет Копенхаген-София (16:00 ч.).


Маршрут: 2700 км.


Полетно разписание:

Авиокомпания WIZZ AIR
Направление София- Копенхаген
Излита 13:50 - София
Каца 15:35-Копенхаген
Летище Копенхаген

Авиокомпания WIZZ AIR
Направление Копенхаген-София
Излита 16:05- Копенхаген
Каца 19:40-София
Летище София

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!


Тръгване от:
Летище "София"


Информация за туристическите обекти:

*Кметството в Малмьо – 70 – 100 SEK;
*Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм -160 SEK;
*Музея Ваза в Стокхолм - 130 SEK;
*Кметството в Стокхолм - 100 SEK;
*Музея на Викингските кораби в Осло - 80 NOK;
*Музеят „Фрам“ в Осло -100 NOK;
*Музея Кон-Тики в Осло - 100 NOK;
*Кралският дворец в Осло – 135 NOK;
*Норвежкият фолклорен музей в Осло – 160NOK;
*Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 45 евро (заплаща се предварително в офиса на
фирмата/ необходима е предварителна резервация);
*Замъка на Хамлет – 160 DKK;
*Парка Тиволи в Копенхаген – 110 / 120 DKK;
*Амалиенборг в Копенхаген – 95 DKK;
*Мраморната църква в Копенхаген – 35 DKK;
*Двореца Кристианборг в Копенхаген (седалище на датския парламент) – 150 DKK;
*Двореца Розенборг в Копенхаген -105 DKK;
*Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK;

** Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата, е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Лято в чужбина - Дания |  Лято в чужбина - Копенхаген

Избрани оферти