Начало / Екскурзии / Екскурзии - Загреб

Екскурзия до Адриатика с Плитвичките езера и Постойна Last Minute 390лв.

Номер на оферта

/

192918

Дати & цени

Цената включва

4 нощувки със закуски в хотел 3* – 2 в Загреб, две в Опатия/ Ловран
4 вечери
екскурзовод на български език
транспорт с лицензиран автобус ( климатик, видеосистема, минибар)
медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро

Цената не включва

Екскурзия до Пула и Ровин, полуостров Истрия – 20 Евро
Вход и екскурзовод за Плитвичките езера - 25 E
Вход и екскурзовод за Постойна - 30Е

доплащане за единична стая: 80€

Програма на пътуването

5 дни / 4 нощувки

Маршрут:
Загреб, Плитвичките езера,Опатия,Пула, Ровин, Постойна

Програма

1 Ден – София – Хърватия- Загреб
Тръгване от София в 07:00ч. от предгаров площад Трафик маркет( Автогара Сердика за Хърватска. Страната е наречена “Земята на разнообразието” - тук природата се разкрива с всичките си цветове, сливат се култури и цивилизации. Страна, превърнала се във вдъхновение за поети, писатели и художници. По крайбрежието се долавя стила на Бел епок, заобиколении от палми алеи минават покрай хотели в стил ар нуво и аристократични ваканционни вили. Класиката в ресторантите тук са „скампи на бузари”, прясна риба, октоподи, калмари, които отлично си подхождат с чаша „Връбничка жлахтина”. Вечеря и нощувка в Загреб.
2 Ден Плитвичките езера - Опатия
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера – най-известният природен парк в Хърватия, състоящ се от 16 живописни езера, свързани с водопади и водоскоци. Преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се насладите на красотата на Величествената природа. Прекосяване с лодка на най-голямото езеро Козяк.
Продължаваме към Опатия - наречена „Ница на Адриатика”, най-аристократичният курорт на Хърватскара ривиера, чиято слава се разнася по света от Австрийските благородници. В Опатия можеш да се радваш на морския въздух, на слънчевите бани, на приятния средиземноморски климат, да съзерцаваш залеза и да танцуваш до зори. Свободно време – разходка по крайбрежната алея, откъдето се разкриват невероятни гледки към многобройните островчета.
Настаняване в хотел в района на Опатия. Вечеря и нощувка.
3 Ден - ОпатияПула – Ровин - Опатия
Закуска. Еднодневна екскурзия до полуостов Истрия, наречен „Terra Magica”- късче земя със свой облик и характер, където хармонично се допълват Древноримското величие и Средновековните укрепени градове, Венецианското наследство и аристократичния дух на Хабсбургите. Обиколка на Истрия - маслинени горички и плодородни лозя, стръмни каменни брегове и закътани заливи, която ни отвежда до Пула и Ровин
Посещение на Пула, изградена върху седем хълма като Рим– град на повече от три хилядолетия, нашепващ истории за митичните аргонавти, за римските патриции и матрони, за Венецианските търговци и за австрийските благородници. Пула е град-музей, предлагащ ни съхранени през вековете исторически забележителности: Античният Римски амфитеатър, датиращ от I век и втори по големина в Империята, Портите на Херкулес, Арката на Сергий, която ни отвежда към уличките на стария град към централния площад и Храма на Август. Свободно време в Пула - опитайте “пършут”-пушена шунка от Истрия, Истърска супа, приготвена от боб, царевица и сушено свинско, жълто овче сирене и домашно вино – Теран.
Следобед продължаваме за Ровин – “Малката Венеция”, най-романтичният хърватски град започва развитието си като традиционно рибарско селище, покровителствано от Света Еуфемия, впечатлило поети и художници с формата си на лодка – batana и с местната фолклорна музика - batinada. Обиколка на старинната част на Ровин, обградена със средновековни крепостни стени с три запазени до днес порти, които ни отвеждат към лабиринт от тесни каменни улуци. Над тях доминира църквата ‘Св Еуфемия” с високата си камбанария със статуя на Светицата-закрилник на града. Интерес представляват и Баптистерият – най-старата сграда на Площад Локва и Францисканският манастир, както и многото буржоазни къщи, изградени в типичен венециански стил. Не пропускайте традиционния пазар, където можете да дегустирате отбрани Истърски вина и Медена ракия, зехтин и трюфели.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
4 Ден – Опатия
Закуска.Закуска. Посещение на пещерата Постойна – „Постойнска яма” е най- посещаваната туристическа атракция в Словения. Достъпът до Постойна се осъществява със специална железница, отвеждаща ни в подземния свят на една от най-красивите пещери. Разглеждане на подземните галерии с местен екскурзовод.
Туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка: централния площад "Бан Йелачич", стария град с хълмовете Каптол и Градец, Катедралата- символ на града и "Долац" - главният градски пазар, наричан още "стомаха на Загреб. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря.Нощувка
5 Ден ЗагребБългария
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Допълнителна информация

Last Minute - 390лв. за дата 24.05.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Загреб |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Загреб |  Last minute оферти - Хърватия |  Last minute оферти - Загреб

Избрани оферти