Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мелбърн

Екскурзия до Австралия и Нова Зеландия

Номер на оферта

/

230192

Дати & цени

16 ноември 2024 - 04 декември 2024 г. - Цена от 14050 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Доха – Мелбърн и Окланд – Доха – София с Катарските авиолинии с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• Самолетни билети Мелбърн – Кернс, Кернс – Сидни, Сидни – Куинстаун, Куинстаун – Окланд с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• 16 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* по програма или подобни;
• 1 обяд по време на екскурзията до Големия Бариерен Риф от Кернс;
• 1 вечеря с Шоу програма в Роторуа на Северния остров на Нова Зеландия;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач с опит по тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страните и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30000 евро.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 3450 лева;
• Екскурзия до остров Филип от Мелбърн с Penguins Plus достъп: 280 AUD на човек;
• Целодневна екскурзия до Сините планини от Сидни: 200 AUD на човек.
• Винен тур до долината Хънтър от Сидни: 200 AUD на човек;
• Двудневна екскурзия до Улуру от Сидни с включени полети, настаняване в хотел Desert Gardens 3*, трансфери и турове със сборна група, вечеря на бюфет „Звукът на тишината“, вход за атракцията Field of Light: 2150 лева на човек в двойна стая. При минимум 10 записани групата ще бъде придружена от водач на български език;
• Полудневна екскурзия до Гленорки: 185 NZD на човек;
• Посещение на фермата Уолтър Пийк с гурме вечеря: 200 NZD на човек;
• Целодневна екскурзия до Милфорд Саунд с автобус с круиз и пикник-обяд на кораба: 275 NZD на човек;
• Целодневна екскурзия до Милфорд Саунд с автобус и панорамен полет на връщане с круиз и пикник-обяд на кораба: 720 NZD на човек;
• Ziptreck Kea 6-Line eкотур от Куинстаун: 210 NZD на човек;
• Тур с бързоскоростен джет от Куинстаун: 140 NZD на човек;
• Туристически такси за посещение на Нова Зеландия: 58 NZD на човек;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-7 долара на човек на ден).

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Удобни директни полети София-Мелбърн и Окланд-София през Доха с авиокомпания Катар Еъруейз – без трансферни нощувки и дълги престои;
• Включена целодневна екскурзия до Големия океански път, известен с впечатляващите скални формации на Дванадесетте апостола и Лох Ард;
• Включена целодневна екскурзия с катамаран до Големия Бариерен риф, където ще прекарате незабравим ден сред многоцветните корали и пъстри тропични риби;
• Включена целодневна екскурзия до очарователната Куранда, където ще срещнете колоритните местните жители и най-емблематичните животни на Австралия;
• Включено посещение на вулканичната долина Уаймангу и круиз по езерото Ротомахана;
• Включено посещение при маорите в Те Пуя и традиционна „ханги“ вечеря;
• Включено посещение на Хобитън, където ще се разходите сред идиличната атмосфера на „Графството“ от „Властелинът на пръстените“;
• Включено посещение на магичните пещери Уайтомо, осветени единствено от синята светлина на луминсциращите червеи наподобяваща нощно звездно небе.

19 дни/ 16 нощувки
Дата: 16.11 - 04.12.2024

Цена на човек в двойна стая при група от 16-19 туристи: 14 450 лв.
Цена на човек в двойна стая при група от 12-15 туристи: 14 950 лв.
При ранно записване до 30.04.2024 г. отстъпка от 400 лева на пакет!

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /16.11.2024, събота/ София – Доха
Излитане от летище София в 12:40 ч. и кацане в Доха в 18:15 ч. Престой на летище Доха: 2 часа и 40 мин. Продължение за Мелбърн в 20:55 ч. Продължителност на дългия полет: 13 часа и 30 мин. Нощувка в самолета.

Ден 2 /17.11.2024, неделя/ Доха – Мелбърн
Кацане в Мелбърн в 18:25 ч. местно време. Посрещане от представител на местната фирма-партньор, трансфер с частен автобус и настаняване в хотел Grand Chancellor 4*, централно разположен. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 /18.11.2024, понеделник/ Мелбърн
Закуска в хотела. Започваме нашето пътешествие в Австралия с полудневна туристическа обиколка на Мелбърн, по време на която ще разберем повече за живота и историята на града.
Ще разгледаме елегантните исторически сгради на Парламента, гара Флиндърс, Катедралата Св. Патрик, ще влезем в Мемориалния паметник, ще се разходим сред зеленината и прекрасните цветни лехи на градините Фицрой и ще влезем в къщата на Капитан Кук. Ще завършим нашата обиколка с една от най-фотографираната забележителност на крайбрежието на Мелбърн – цветните плажни къщички на Брайтън.
Следобед имате възможност да се насладите на самостоятелна разходка по широките и елегантни булеварди на Мелбърн с уютни кафенета и елегантни магазини и да се качите на кулата Юрека до 297 м, откъдето ще видите града и околностите от птичи поглед.
На любителите на природата и животните предлагаме да се включат в екскурзия до остров Филип, където ще станете свидетели на Парада на пингвините. Връщане в хотела късно вечерта и нощувка.

Ден 4 /19.11.2024, вторник/ Мелбърн – Големият океански път
Закуска в хотела. Отпътуване за Големия океански път (270 км, 4 часа) – един от най-живописните крайбрежни маршрути не само в Австралия, но и в целия свят. Пътят преминава през красивите крайбрежни курорти Торки, Ангълси и Лорни, покрай един от най-известните сърф плажове Белс бийч и ни отвежда в живописното градче Аполо Бей, където ще имаме свободно време за обяд.
Продължаваме покрай красивото крайбрежие към Национален парк Порт Кемпбъл, известен с впечатляващите скални формации, оформени от суровите южни ветрове и бурните води на океана. Тук несъмнено доминиращи са т.н. Дванадесетте апостола, величествени варовикови скали издигащи се на 45 м над океана. Ще имаме време за разходка при впечатляващия клиф Лох Ард, носещ името на разбилият се през 1878 г. кораб, от който оцелели само двама пасажери. Връщане в Мелбърн по бързия вътрешен път (228 км, 2 часа 45 минути). Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /20.11.2024, сряда/ МелбърнКернс
Закуска. Трансфер до летището и полет до Кернс – приключенската столица на Северен Куинсланд и идеална стартова точка за екскурзии до Големият Бариерен риф и влажните тропични гори на Куинсланд. Посрещане и трансфер до хотел Pacific Cairns 4*, централно разположен.
Свободно време за разходка по крайбрежния булевард Еспланаде, където при повече късмет може да видите ята от пъстроцветни папагали…
По желание може да се качите на релаксиращ „Круиз по залез“ в залива на Кернс и сред живописните мангрови гори. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6 /21.11.2024, четвъртък/ Кернс – Големият Бариерен риф
Закуска. На борда на катамаран около 90 минути плаваме към сърцето на Големия Бариерен риф. Ще акостираме на платформа където ще имате пет незабравими часа сред многоцветните корали, пъстри тропични риби и костенурки. Ако желаете да научите повече за пленителните морски обитатели на рифа, може да се включите в шнорхелинг тур, воден от морски биолог (срещу доплащане). Включен е обяд на бюфет с разнообразни ястия и морски дарове.
Следобед отпътуване обратно за Кернс. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7 /22.11.2024, петък/ Кернс – Куранда – Кернс
Закуска в хотела. Само на 25 км северозападно от Кернс, сгушена сред дъждовната гора в планината, се намира очарователната Куранда.Тук имате възможност да срещнете и най-емблематичните животни на Австралия. Дори пътуването до Куранда е приключение – до там ще ни отведе Skyrail Rainforest – кабинков лифт, преминаващ над върховете на огромните дървета. Ще слезем на станция Ред Пийк, където по специално изградени алеи ще се разходим сред една от най-старите гори на планетата.
В Куранда от хилядолетия живеят аборигените от племето Памагирри. Те ще ни разкажат повече за древните традиции и обичаи, ще ни покажат своите танци и ще ни научат как да хвърляме бумеранг и копие. В Парка за диви животни на Куранда ще видим отблизо коали, тасманийски дявол, вомбат, динго, казуар, кукабара, крокодили и ще погалим малките кенгура и уалаби. Свободно време за обяд, разходка в Куранда и шопинг в многобройните магазини.
Ще се върнем в Кернс с панорамната железница и ще направим фотостоп при водопад Барон.Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 /23.11.2024, събота/ КернсСидни
Закуска. Ранен трансфер до летището и полет за Сидни.
Посрещане и панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод: Операта, историческия квартал Рокс с най-старите къщи в Австралия, Харбър Бридж, Кръглият кей, Централният бизнес район; Хайд Парк – най-старият обществен парк в Австралия; неоготическата катедрала „Св. Мери“; „Столът на Мисис Маккеъри“ с прекрасната гледка към залива. Продължаваме тура със старото рибарско пристанище Улумулу, жилищните квартали Кингс Крос, Роуз Бей и ексклузивният Ваклуз с луксозните имения. Посещение на клифа Гап с гледка към Тасманово море и световноизвестния Бондай Бийч със сърфистите, отворен на изток към Тасманово море.
Настаняване в хотел Amora Hotel Jamison 4*, разположен в центъра на града. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 /24.11.2024, неделя/ Сидни
Закуска в хотела. Свободен ден за самостоятелна разходка в Сидни, екскурзия до красивите Сини планини или винен тур до долината Хънтър.

Ден 10 /25.11.2024, понеледник/ Опция 1: Сидни / Опция 2: Сидни – Улуру
Закуска в хотела. Свободен ден за самостоятелна разходка в Сидни.
Опция 2: Възможност за двудневна екскурзия до района на Улуру, наричан още „Червеното сърце на Австралия“.

Ден 11 /26.11.2024, вторник/ Опция 1: Сидни / Опция 2: Улуру – Сидни
Свободен ден за самостоятелна разходка в Сидни.
Опция 2: Участниците, избрали да пътуват до Улуру, тази сутрин ще станат рано, за да посрещнат изгрева на слънцето над Улуру, след което ще се отправят към другия скален феномен в сърцето на Австралия – Ката Тюта, намиращ се на 25 км западно от Улуру и ще разходят в клисурата Уалпа. За закуска е предвиден пикник сред пустинята.

Ден 12 /27.11.2024, сряда/ СидниКуинстаун
Закуска в хотела. Трансфер до летище и полет до Куинстаун. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Scenic Suites Queenstown 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 13 /28.11.2024, четвъртък/ Куинстаун
Закуска в хотела. Възможност за целодневна екскурзия до Милфорд Саунд. Включен е пикник-обяд на борда на кораба. Връщане в Куинстаун с автобус (280 км, 4 часа) или с панорамен полет с малък самолет (40 мин). Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 14 /29.11.2024, петък/ Куинстаун
Този ден Ви предоставяме възможност да си изберете една от многобройните атракции, която може да посетите в града и околността. По желание може да се присъедините към полудневна екскурзия до Гленорки, разположен на северния край на езерото Уакатипу.
Друга спираща дъха атракция в Куинстаун е възможността да се повозите с бързоскоростен джет по езерото Уакатипу и по бързеите на река Кауарау.
Приключенският Ziptrek екотур ще Ви покаже отвътре красотата на новозеландската гора и ще Ви вдигне адреналина на максимум.
Вечерта по желание посещение на фермата Уолтър Пийк – една от първите в района. Връщане в Куинстаун и нощувка.

Ден 15 /30.11.2024, събота/ Куинстаун – Окланд
Закуска. Трансфер до летище и полет за Окланд. Панорамна обиколка с автобус на Окланд, по време на която ще разгледаме красивите исторически и модерни сгради, придаващи необикновения облик на града.
Настаняване в хотел Sudima Auckland City 4*, разположен в централния бизнес район. Вечерта пешеходна разходка по главната улица Куин до Виадукт – модерния район на пристанището, където може да се насладим на чаша „киви“ бира с изглед към яхтите.

Ден 16 /01.12.2024, неделя/ Окланд – Роторуа
Закуска. Отпътуване с автобус за Роторуа (220 км, 3 часа). Централната част на Северния Остров е зона с активна геотермална дейност.
Ще се потопим в уникалната природа на най-младата вулканична долина в света Уаймангу. Това е едно сюрреалистично място – пътеката преминава покрай горещи извори, малки гейзери, деликатни синтрови тераси, фумароли и цветни езера. Определено най-впечатляващите сред тях са Инферно. Достигаме до езерото Ротомахана, където ще се качим на корабче и ще се насладим на 45-минутен круиз сред спокойните води в сърцето на геотермалната зона и ще научим повече за Розовите и Белите тераси и вулкана Тарауера.
Връщане в Роторуа и настаняване в хотел Sudima Rotorua 4*. Следобед ще посетим Те Пуя – най-интересната част от долината Уакареуареуа, която съчетава природните дадености на Нова Зеландия със запазените местни традиции и споделя маорските обичаи с посетители от цял свят повече от 170 години. Гейзерът Похуту изригва всеки час и е „гвоздеят на програмата“ в парка Те Пуя.
Тази вечер Северният остров на Нова Зеландия ще Ви посрещне с автентичната „ханги“ вечеря, включваща местни специалитети, сготвени на жарава под земята, маорски фолклорни песни и танците хака и пои. След шоу програмата на маорите се връщаме в хотела.

Ден 17 /02.12.2024, вторник/ Роторуа – Матамата – Уайтомо – Окланд
След закуска отпътуваме за Матамата (70 км, 1 час). Разходката сред идиличната атмосфера на „Графството“ очарова всички любители на „Властелинът на пръстените“.
Продължаваме към магичните пещери Уайтомо (100 км, 1 час и 30 минути). Осветени единствено от синята светлина на луминсциращите червеи Arachnocampa luminosa, тези варовикови пещери на възраст повече от 30 мил. години наподобяват нощно звездно небе. Продължаваме за Окланд и настаняване в хотела.

Ден 18 /03.12.2024, сряда/ Окланд – Доха
Закуска в хотела. Свободно време за почивка или последна разходка в Окланд преди дългия полет към дома. Трансфер за летище и полет за Доха в 16:55 ч. Продължителност на дългия полет: 17 ч. 25 мин.

Ден 19 /04.12.2024, четвъртък/ Доха – София
Кацане в Доха в 00:20 ч. Продължение за София в 07:30 ч. Кацане в България в 11:40 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна за група от минимум 12 туристи;
• Необходими документи: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 3500 лева;
• Второ плащане в размер на 4000 лева: 01.08.2024;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 10.09.2024;
• Краен срок за събиране на групата: 01.09.2024;
• Получаването на виза за Австралия и електронно разрешително за пътуване до Нова Зеландия става по електронен път. Подаването на заявленията се извърша предварително от туроператора. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра и необходимите документи. Туроператорът не носи отговорност при отказ на виза за Австралия или ETA за Нова Зеландия;
• В паспорта трябва да имате поне две цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени гранични печати;
• Всички посочени допълнителни екскурзии се провеждат със сборни групи с местни екскурзоводи и шофьори на английски език. При записване на повече от 10 човека на даден тур, водачът ще придружи групата. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в левовата равностойност на съответната валута в деня на доплащането;
• Цените са изготвени при валутен курс: 1AUD = 1,20 лева и 1NZD = 1,10 лева и при промяна на валутните курсове към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Австралия и Нова Зеландия, валидни към 01.04.2024 г.

Тагове

Оферти - Австралия |  Оферти - Мелбърн |  Екскурзии - Австралия |  Екскурзии - Мелбърн |  Ранни записвания 2024 - Австралия |  Ранни записвания 2024 - Мелбърн

Избрани оферти