Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Екскурзия до Белгия, Люксембург и

Номер на оферта

/

216874

Дати & цени

Цената включва

До Белгия и Холандия - Аромат на шоколад и ухание на лалета - автобусна екскурзия от София

По маршрут : София - Залцбур - Страсбург - Люксембург - Брюксел - Гент - Брюж - Брюксел - Антверпен - Ротердам - Делфт - Хага - Утрехт - Амстердам - Дрезден -Прага - Братислава - Будапеща - Белград - София

Дати на провеждане 2018г.: 16.05.2018-27.05.2018


ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Tранспорт София - Амстердам - София с лицензиран туристически автобус;
9 нощувки с 9 закуски в хотели 2*/3* или 4*, разпределени съответно;
1 нощувка в хотел в района на Залцбург;
1 нощувка в хотел в района на Страсбург;
2 нощувка в хотел в района на Брюксел;
1 нощувка в хотел в района на в района на Ротердам / Хага;
2 нощувка в хотел в района на Амстердам;
1 нощувка в хотел в района на Прага ;
1 нощувка в хотел в района на Будапеща;
Пешеходна разходка в Стария град на Залцбург;
Пешеходна разходка в Страсбург;
Пешеходна разходка в Люксембург;
Панорамна - пешеходна разходка на Брюксел;
Пешеходна разходка на Антверпен;
Пешеходна разходка на Ротердам;
Пешеходна разходка на Делфт;
Панорамна - пешеходна разходка на Хага - Биненхоф;
Панорамна - пешеходна разходка на Утрехт;
Панорамна - пешеходна разходка на Амстердам;
Пешеходна разходка в историческия център на Братислава;
Водач представител по време на пътуването;

Цената не включва

Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни е БЕЗПЛАТНО;
Медицинска застраховка с Асистанс; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет)
Градски такси на хотелите по маршрута по 78 лева на човек;
Екскурзия до Гент и Брюж - два от най-атрактивните града на Белгия - 45 лева при минимум 25 туристи
Разходка с корабче по каналите в Брюж - 30 лева при минимум 25 туристи
Разходка с корабче по каналите в Утрехт - 30 лева при минимум 25 туристи
Нощна автобусна обиколка на Амстердам - 30 лева при минимум 25 туристи
Полудневна автобусна екскурзия до Маркен, Волендам и Заансе Сханс - 48 лева при минимум 25 туристи
Автобусна екскурзия до Харлем - 36 лева при минимум 25 туристи
По желание разходка с корабче в Амстердам - 36 лева при минимум 25 туристи
Панорамно-пешеходна обиколка на Прага - 24 лева при минимум 25 туристи
Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци в Прага - 98 лева при минимум 20 туристи
Трансфер до центъра на Прага и обратно до хотела - 15 лева при минимум 25 туристи;
Автобусна нощна обиколка на Будапеща "Светлините на Будапеща" - 25 лева (при минимум 25 души)
Разходи от личен характер;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Програма на пътуването

Ден 1 СофияЗалцбург ~1200 km.
Отпътуване от София от Автогара "Сердика" (бивш "Трафик Маркет") в 19.00 ч. по маршрут по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Залцбург. Нощен преход.

Ден 2 Залцбург
Пристигане в Залцбург около обяд. Настаняване (след 14 ч.). Пешеходна разходка в Стария град: дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта "Хоензалцбург" - най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица "Гетрайдегасе" с къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; площадите "Алтермаркт", "Резиденцплац", "Моцартплац" и "Капителплац"; Катедралата - духовният център на града; манастирът "Св. Петър" - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 ЗалцбургСтрасбург ~520 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Франция. Пристигане в късния следобед в Страсбург. Настаняване. Пешеходна разходка: катедралата "Нотр Дам" - истинска перла на готиката, Паметникът на Гутенберг - създателят на първата печатна машина в Европа и романтичният квартал "Малка Франция" - пресечен от множество канали, застроен със средновековни къщи с островърхи покриви, този квартал изглежда като жива приказка. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 4 СтрасбургЛюксембургБрюксел ~450 km
Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Великото херцогство Люксембург. Туристическа програма в Люксембург: Кметството, Дворецът на Великите херцози - в културно-историческо отношение най-интересният архитектурен комплекс, Катедралата "Нотр Дам" - построена през XVII в. в раннобароков стил, Парламентът, Площадът на Армията. Отпътуване за столицата на Обединена Европа - Брюксел. Панорамна обиколка: Кралският дворец; Парламентът; площад "Големият пазар" - един от най-красивите площади в света, разположен в историческото сърце на Брюксел с красивата сграда на Кметството и Гилдиите на занаятите; статуята на Манекен Пис - символ на Брюксел; катедралата "Св. Михаил"; Паркът на петдесетгодишнината - един от най-красивите в Белгия. Настаняване в района на Брюксел вечерта. Нощувка.

Ден 5 Брюксел - Гент - Брюж - Брюксел ~ 205 km
Закуска Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание 08:30ч. (при минимум 25 души): Екскурзия до Гент и Брюж - два от най-атрактивните града на Белгия. Сутринта – разходка до Хейзел парк - кратка фотопауза на Атомиума. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Възможност за разходка с корабче по каналите. Екскурзия по желание (при минимум 25 души): Разходка с корабче по каналите в Брюж. Връщане в Брюксел. Нощувка.

Ден 6 Брюксел - Антверпен - Ротердам - Делфт - Хага ~ 185 km
Закуска. Отпътуване за Холандия. Престой и разглеждане на Антверпен – вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град - замъка „Стен“, „Гран Плас”, Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс). и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър) По пътя посещаваме гр. Делфт. Кратка пешеходна разходка из центъра на града. Вечерта настаняване в района на Ротердам / Хага .Нощувка.

Ден 7 Хага - Утрехт - Амстердам ~ 115 km
Закуска. Разглеждане на Хага - Биненхоф (огромен ансанбъл от сгради, около който е строен градът и който днес е седалище на Парламента и на министър-председателя), Морисхюис (елегантен дворец от XVII век, приютяващ днес Кралската художествена галерия), Хофвайвер (езерото на Двора), ул. „Ланге Воортхоут”, по която са подредени едни от най-красивите къщи на Хага. Следобед – разглеждане на Утрехт. Утрехт е един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в страната, представляващ вековен религиозен център на Ниските земи и приютяващ един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Утрехт е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички - кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт - Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите.
Екскурзия по желание (при минимум 25 души): Разходка с корабче по каналите в Утрехт.
Вечерта настаняване в хотел в или около Амстердам.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание 21:30ч. (при мин. 25 души): Нощна автобусна обиколка на Амстердам. Нощувка.

Ден 8 Амстердам
Закуска. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание 08:30ч. (при минимум 25 души): Автобусна екскурзия до известните холандски вятърни мелници, Маркен и Волендам. Посещение на Заансе Сханс – холандско селище, известно със своите вятърни мелници. Екскурзията продължава с посещение на Волендам и Маркен – типични холандски рибарски селища, съхранили своята неповторима атмосфера и известни със своите старинни дървени къщи, традиционни костюми и прясна риба. Посещение на ферма за сирене. Връщане в хотела. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание 16:00ч. (при минимум 25 души): Автобусна екскурзия до Харлем-средновековният чар на северна Холандия. Харлем е спокоен град с население от около 150 000 души и предлага на свойте посетители един добре изглеждащ и подреден център,който лесно може да бъде разгледан и обходен в рамките на няколко часа. Основан на брега на река Спаарне през 10-ти век ,градът започва просперитен по времето,когато холандсите графове решават да започнат събирането на корабни такси тук. Нощувка.

Ден 9 Амстердам - Дрезден -Прага ~ 895 km
Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание. През свободното верме възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог.
Екскурзия по желание 08:30 (при мин. 25 души): По желание разходка с корабче в Амстердам.
Отпътуване 22:00 ч. за Чехия. По маршрут Амстердам - Дрезден -Прага. Нощен преход.

Ден 10 Прага
Пристигане около обяд в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа. Настаняване в района на Прага. (след 14. ч.). Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): Панорамно-пешеходна обиколка на Прага - Храдчани - Пражки храд - седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството. Свободно време за разходка в центъра на Златния град.
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): 20:00-23:55ч Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): 20:00-23:55ч Трансфер до центъра на Прага и обратно до хотела. Нощувка в района на Прага.

Ден 11 ПрагаБратиславаБудапеща ~ 530 km
Закуска. 08.00 ч. - отпътуване за Унгария. По пътя - пешеходна разходка в историческия център на Братислава: катедралата "Св. Мартин"- свидетел на десетки коронации на кралски особи; Старото кметство; Дворецът на архиепископите. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 20:30 ч. Автобусна нощна обиколка на Будапеща "Светлините на Будапеща" (при минимум 25 души) Нощувка.

Ден 12 БудапещаСофия ~760 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Допълнителна информация

ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТИ : ПЛАТЕТЕ ЗА 11, ПЪТУВАЙТЕ 12 ЧОВЕКА. ИЗБЕРЕТЕ 6 ДВОЙНИ , 4 ТРОЙНИ ИЛИ 3 ДВОЙНИ + 2 ТРОЙНИ СТАИ ОТ ТАБЛИЦАТА, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ 1 БЕЗПЛАТНО МЯСТО ПО ПРОГРАМАТА

Цените за ранни записвания са валидни до 04.03.2018г. и включват до 18% отстъпка

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Ранни записвания 2024 - Холандия |  Ранни записвания 2024 - Амстердам

Избрани оферти