Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Екскурзия до Болоня и Венеция със самолет - 4 нощ /5 дни цена: 480 лв.

Номер на оферта

/

207425

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Болоня - София
Летищни такси;
Ръчен багаж до 10кг /с размери 55x40x23 см/
1 нощувка със закуска в Болоня в хотел Astoria 3* / Millenn 3* или подобен
3 нощувки със закуски във Венеция в хотел Lux 3* / Pantalon 3* / Ateneo 3* / Tintoretto 3* или подобен в островната част на Венеция;
Mедицинска застраховка с покритие 7 000 евро за лица до 65 години;

Цената не включва

Билет за влак Болоня - Венеция - Болоня около 40 евро на човек може да се закупи от Голдън Холидейз - БГ
Градска такса от около 3 евро на човек на вечер – заплаща се на рецепцията на хотела;
чекиран багаж до 20 кг /54 лв на посока/ или 32 кг /68 лв на посока/;
Автобусен билет за шатъл от летището до централната гара на Болоня и обратно – 6 евро на човек в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията;

Допълнителни екскурзии
Екскурзия класическа Венеция с екскурзовод на български език 2 часа – 25 евро при минимум 5 човека /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.
Посещение на църквата Сан Марко, с музея на църквата, Златния олтар и трезора с екскурзовод на български език – 25 евро при минимум 5 човека. /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.
остров Мурано разглеждане на острова и посещение във фабрика с екскурзовод на български език 3 часа – 36 евро при минимум 5 човека. /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.

Програма на пътуването

Екскурзия до Болоня и Венеция със самолет - 4 нощувки

Маршрут: София - Болоня - Венеция - Болоня - Венеция
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет
Цена от: 480 лв.

Екскурзия до Венеция
Информация за Венеция: Най-красивият град на света рядко носи разочарование. “Предпочитам да съм във Венеция в дъждовен ден, отколкото във всеки друг град в слънчев ден”, отбелязва през 1857 г. писателят Хърман Мелвил и с това предава притегателната сила на град, чиято магия върши вълшебствата си през цялата година-независимо дали сте дошли посред зима, когато ледената мъгла сее студ над лагуната наоколо, или в трепкащата мараня на лятото, когато каналите, старите църкви и безбройните замъци са окъпани в слънчева светлина.
Венеция е разделена на шест сестиери, или района, по три от двете страни на Големия канал, основната водна артерия в града. Преди да тръгнете да се любувате на популярните места, разходете по Големия канал където ще усетите най-добре града. Едни от най-живописните площади са “Санто Стефано” и ”Санта Маргерита ” и не на последно място е известният площад “Сан Марко”
Забележителности във Венеция, които не бива да се пропуснат:
Площад Сан Марко - Ако наистина искате да разберете могъществото на бившата Венецианска империя – това е мястото, което трябва да посетите. На площада ще намерите базилика Сан Марко. Дворецът на Дожовете с неговите грандиозни зали и часовникова кула; камбанарията, от където се разкрива величествената гледка на целия град.
Дворецът Лонгена - Той е един от най-красивите в целия град. Завършен е през 1756 г., над 100 години след започването му.
Музей Песаро - Това е градския музей за модерно изкуство, поместен в стария дворец. Най-вълнуващите произведения може да се видят в частта за Ориенталско изкуство.
Рибния пазар Риалто - Посетете го през седмицата. Рибарите, оживената обстановка, старите фасади и канала ще събудят всички ваши сетива. Най-добрите месарски магазини също са наблизо.
Канале Гранде (Grand canal) е най-големият канал във Венеция, Италия. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.
Мостът Риалто - едно от емблематичните за Венеция места. Сегашната му структура е построена за три години в периода 1588 – 1591 г. Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша, преди да се построи мостът Академия през 1854 г.
Мостът на въздишките - закрит мост направен от бял варовик. Има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите. Мостът е проектиран от Антони Контино (племенника на архитекта, построил моста Риалто). Построен е през 1602 г.
Базилика Санта Мария дела Салуте (Santa Maria della Salute) е римокатолическа църква и малка базилика, разположени в областта Дорсодуро.
Дворецът на дожите - готическо здание, дворец, който в миналото е бил резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Венецианската лагуна и площада Сан Марко. Не пропускайте да го посетите.

1 ДЕН:
Полет от София за Болоня в 20:20ч. Пристигане в 21:20ч. Придвижване до централната гара с автобусен шатъл от летището. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до Венеция с влак. Придвижване до хотела във Венеция. Свободно време за разглеждане на града или допълнителна екскурзия класическа Венеция с екскурзовод на български език ( 2 часа) – обиколката започва от пл. Сан Марко със всичките паметници отвън (Църквата, камбанарията, двореца на дожите, часовниковата кула, прокуратурите и двореца на на Наполеон), най-хубавата спирка на гондоли Басейн Орсеоло, театърът Карло Голдони, църквата Сан Салвадор- централната църква в района на Пазара, мостът Риалто и Канал Гранде (продължителност час и половина) след което свободно време или посещение на църквата Сан Марко, с музея на църквата, Златния олтар и трезора с екскурзовод на български език ( един час) срещу допълнително заплащане. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Препоръчваме Ви да отидете до Верона - популярен с ароматното си вино и с историята за Ромео и Жулиета. Разхождайки се в града, няма как да не усетите романтичната атмосфера, носеща се от внушителните готически сгради.
Най-популярната забележителност във Верона са балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. Тя се намира в близост до централния площад на Верона. В двора на сградата има бронзова статуя на Жулиета. По странна традиция, всеки посетител трябва да потърка ръката си в дясната гърда на Жулиета, за да е щастлив в любовта.
Във Верона трябва да видите още: Амфитеатър „Арена ди Верона“. В миналото тук са се водели гладиаторски битки, а днес арената всяка година става дом на мащабен оперен фестивал, привличащ половин милион туристи. Тук за пръв път е представена операта „Аида“ на Верди.
Площад Ербе - Тук е раят за шопинг маниаците. Тук можете да напазарувате сувенири за роднини и приятели и да се потопите в историческата атмосфера на града. В миналото тук е бил Римски форум, а днес са разположени почти всички значими сгради за Верона. Не пропускайте да посетите Кметството и Търговския дом.
Храмовете на Верона - Не пропускайте да посетите четирите най-популярни храма във Верона – църквата Свети Анастасий, базиликата Св. Зенон, църквата Св. Фермо и катедралата Санта Мария. Дори да сте само за един ден във Верона, вреето ще ви е предостатъчно да посетите всяка една от тях. И четирите се намират в централната част на града. Входът за всяка една е 3-4 евро, но имате възможност да си купите общ билет за около 10 евро.

4 ДЕН:
Закуска. Свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане остров Мурано - разглеждане на острова и посещение във фабрика с екскурзовод на български език ( 3 часа) - Мурано (Murano) е остров от Венецианската лагуна, въпреки че по – скоро представлява архипелаг от острови, свързани с мостове. Намира се на около километър и половина от Венеция. Мурано е известен със стъкларството или в частност с изработката на лампи. Това е традиция, запазила се през годините. И до днес муранското и венецианското стъкло могат да се бъркат. Интересни произведения на архитектура в Мурано са църквата Св.Св. Мария и Донато (Church of Santa Maria e San Donato – позната е с византийската си мозайка от XII век. Говори се, че там се съхраняват костите на дракон, убит от Св.Донатус), църквата Св.Мъченик Петър (San Pietro Martire – построена през 1503г. с невероятен параклис), дворците Palazzo da Mula и Palazzo Giustinian – в него се намира и музея на стъклото.

5 ДЕН:
Закуска.Освобождаване на хотела. Придвижване с влак от централната гара на Венеция до централната гара в Болоня. Придвижване от централната гара на Болоня до летището. Полет за София в 21:10 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.

Дата Възрастен в двойна стая
05.11.2017 г. 550 лв.
12.11.2017 г. 480 лв.
19.11.2017 г. 480 лв.
03.12.2017 г. 480 лв.
10.12.2017 г. 550 лв.
21.01.2018 г. 480 лв.
04.02.2018 г. 550 лв.
12.02.2018 г. 770 лв.
25.02.2018 г. 480 лв.
04.03.2018 г. 480 лв.
11.03.2018 г. 480 лв.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Венеция

Избрани оферти