Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Екскурзия до ФЛОРЕНЦИЯ със самолет - 4 нощувки >>> ЦЕНИ от 690 лв.!

Номер на оферта

/

153664

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Пиза - София

Летищни такси

Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/

1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см/куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/

4 нощувки със закуски във Флоренция в хотел Martelli 3*/Alinari 3*/Basilea 3* или подобен

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.

Цената не включва

Автобусен билет летище Пиза- Флоренция - Пиза - 10 евро закупува се на място;

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език - 35 евро при минимум 4 човека;

Градска такса от около 3 евро на човек на вечер – заплаща се на рецепцията на хотела;

чекиран багаж до 15 кг /25 - 35 евро на посока/ или 20 кг /35 - 45 евро на посока/;

полудневна екскурзия до Пиза 45 € / 65 € на английски език;

доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзия до Флоренция със самолет

Маршрут: София-Пиза-Флоренция-Пиза-София

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО БЕЗ ВОДАЧ от България!

5 дни / 4 нощувки

ДАТИ - ЦЕНИ на човек в двойна стая:

28.08.2018 г. 990 лв.
04.09.2018 г. 890 лв.
18.09.2018 г. 1190 лв.
02.10.2018 г. 690 лв.
09.10.2018 г. 690 лв.
16.10.2018 г. 730 лв.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==============================================================

Флоренция прелива от изкуство и архитектура и своеобразно светилище с размерите на цял град на Ренесанса - улиците и галериите й са пълни с картини и склуптори от времето, когато Европа изживява най-големия си творчески разцвет. Във Флоренция/Firenze/творческата столица на Европа се намира известната галерия Уфици - в нея са представени всички известни имена в италианската живопис, Къщата и музеят на Данте (Casa di Dante, Museo di Dante), Палацо Пити и градините Боболи и Бардини (Palazzo Pitti), Палацо Векио (Palazzo Vecchio), Галерия на Академията (Galleria dell Accademia), Параклис Бранкачи или Санта Мария дел Кармине (Brancacci/Santa Maria del Carmine), Базиликата Санто Лоренцо (Basilica di Santo Lorenzo), Базиликата Санта Кроче (Basilica di Santa Croce) и Църквата Санта Мариа Новела (Santa Maria Novella).

==================================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН:
Полет от София за Пиза 18:55 - 19:55 . Пристигане. Придвижване до Флоренция със шатъл автобус от летището в Пиза. Настаняване в хотела.Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. По желание срещу заплащане Панорамна обиколка с екскурзовод на български език - ще започнем разходката в религиозния център в сянката на купола на Брунелески,от най-представителния площад на средновековния град, където се намират Дуомо - Катедралата посветена на Света Богородица на Флоренция (Santa Maria del Fiore), Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерият (църквата за кръщаване). Ще си подарим няколко минути пред Вратата на Рая и ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, опитвайки се да разкрием тайните на великия поет. Ще минем покрай Барджело (Bargello) затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; площадът Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци. Ще минем по Старият Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно. Ще срещнем и бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката завършва на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град ви препоръчвам в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Киянти. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Свободна програма. Може да направите полудневна екскурзия до Пиза с автобус и лицензиран екскурзовод: Екскурзията започва с разходка покрай средновековните стени до старата порта Puerta De Santa Maria, откъдето се разкрива спираща дъха гледка. Открива се невероятна панорамна гледка към катедралата на Piazza dei Miracoli /Плошада на чудесата/ която впечетлява със своята мраморна архитектура и добре поддържаната зелена морава пред нея. Екскурзовода ще Ви съпроводи до скъпоценния интериор на катедралата. След което групата се отправя към светово известната наклонена кула. Цена на екскурзията 45€ без входна такса за наклонената кула, 65€ с включена входна такса. Нощувка.

4 ДЕН:
Закуска.Свободно време или автобусна екскурзия с екскурзовод на английски език до Сиена, Сан Джиминяно, Монтериджони и Кианти срещу допълнително заплащане. Пресичайки красивите хълмове на Кианти, ще стигнете до средновековното градче Монтериджони. Един от малкото градове в Европа, който е запазил изцяло своите крепостни стени, които и до ден днешен опасват града изцяло. Тук можете да се потопите в историята и да преживеете атмосферата на старите времена. Пътуването продължава към великолепната Сиена, известна с прекрасната си готическа архитектура. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Спирка на площад "Пиаца дел Кампо", където се намира великолепният площад Palazzo Pubblico с неговата кула Torre del Mangia. Посещение на Дуомо ди Сиена, една от най-красивите катедрали в Италия. След напускане на Сиена ще се отправите към Сан Джиминяно малък крепостен град, намиращ се на хълм. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил. Там можете да видите множество църкви, но има две основни – Collegiata (построена е X век със статут на катедрала, по – късно става църква. Интерес представляват фреските, с които са покрити целите стени) и Sant"Agostino( в нея се съхраняват произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). Свободно време за самостоятелно посещение на забележителности или кратка разходка по тесните улички за да се насладите на релаксиращия пейзаж. В края на деня обиколката продължава към областта Кианти, където ще имате възможност да опитате най-доброто червено вино Chianti. Цена на възрастен 59 евро - обиколката включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване в Сиена, билети за Дуомото в Сиена, посещение и дегустация на вино /продължителност на екскурзията около 10 часа/ Връщане във Флоренция. . Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска.Освобождаване на хотела. Придвижване до летището в Пиза с шатъл автобус. Полет за София 18:25 - 21:20.


================================================================

ВАЖНО!

За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване

Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!

Екскурзията е тип индивидуална БЕЗ ВОДАЧ!

Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията;

Заплатения депозит е невъзвръщаем!

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

За резервация е необходим 50 % депозит и имената правилно изписани по лични карти на латиница. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

================================================================

Цени на музеите във Флоренция:

купола на Дуомо - 8 EUR (раб.време 8.30-19.00ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);

баптистерий на Дуомо– 3 EUR (раб.време 14.00-19.00ч.);

параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 6,50 EUR (раб.време 8.30-17.40ч., затворен в неделя;

галерия Уфици – 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 12,50 EUR) - раб.време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;

галерия Академия – 6,50 EUR (раб.време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);

двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 EUR EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 EUR) (раб.време 8.15 -18.50., затворен в понеделник);

Палацо векио – 6.50 EUR (раб.време 9 -19.00ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);

къща-музей Данте – 4 EUR (от 1 октомври до 31 март отворен от вторник до неделя от 10.00ч. до 17.00ч. , затворен - понеделник; от 1 април до 30 септември отворен всички дни от 10.00 до 18.00);

църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затвотрена на всички църковни празници), Национален музей Барджело – 4 EUR (работно време от понеделник до неделя от 8.15 – 13.50ч., затворен на национални и религиозни празници).

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Венеция

Избрани оферти