Следете най - изгодните оферти за пътуване тук!

Екскурзия до Япония по време на Сакура: Златният път 2017 - 1 място

Екскурзия до Япония по време на Сакура: София > Доха > Токио 4н: Камакура, Йокохама, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе – Киото 2н: Нара – Осака > Токио > Доха > София


Маршрут: София - Истанбул - Токио 4 нощувки: Камакура, Йокохама, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе - Киото 2 нощувки:- Нара - Осака - Истанбул - София


9 дни/6 закуски, 4 обяда


========================================================

ДАТА: 14.04. – 22.04.2017 г. - ПОТВЪРДЕНА!


ПОСЛЕДНО 1 МЯСТО!

----------------------------------------------------

ЦЕНИ с включени летищни такси:
- на човек в двойна стая: 5884 лв.
- на човек в индивидуална стая: 6638 лв.
- трети възрастен в стая: 5748 лв.
- дете до 12 г.: 5519 лв.


========================================================

ВАЖНО!
Датата на отпътуване 14.04.2017 г. е през най-красивия период от годината в Япония - цъфтежа на вишните!

========================================================


ПРОГРАМА:

14.04.17-пт. 1 ден София ?
20 :40 полет QR 226 от София.

15.04.17-сб. 2 ден ? Доха ? Токио
01.20 кацане в Доха. 02:25 полет QR 806 от Доха. 18.40 пристигане в Токио. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела, който се намира непосредствено до Токийската кула. Красиво осветена през ноща, тя е един от символите на Токио. Нощувка.

16.04.17-нд. 3 ден Токио – Нико –Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн – великолепен дворец от 17 век и мавзолей на първия Токугава Шогун, чиито клан управлявал страната цели 250 г. до 1868 г.. Комплексът се състои от няколко шинтоистки и будистки храма и други постройки, разположени във вековна гора. Разглеждане на пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завоя, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завоя, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Връщане в хотела. Нощувка.

17.04.17-пн. 4 ден Токио – Камакура – Йокохама – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с обяд. Посещение на Великия Буда – огромната статуя е излята от бронз през 1252 г. (тежи 125 т., висока е 113 м., само лицето й е 2.35 м.) и е национално съкровище на Япония. Сградата, приютяваща статуята била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и от тогава Големият Буда е все на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка една от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония ? висока е 9.18 м., изработена е от камфорово дърво и е позлатена. Според легендата, тя е един от двата образа на богинята на милосърдието Канон, изработени през 721 г. от монаха Токудо. Камфоровото дърво било толкова голямо, че той решил да направи две статуи. Едната поставили в храма Хаседера в Нара, а втората пуснали в открито море да намери своя кармичен дом. Така през 736 г. статуята се озовала в залива Нагай около Камакура и бил построен храм, в който да я почитат. От височината на хълма се открива красива панорама към, залива. Следва шинтоисткия храм Тцуругаока Хачиман, посветен на 15-ия японски император Ожи, почитан като пазач на войните. Първият храм бил построен от Шогун Минамато Йоримото през 1191 г., основател на шогуната Камакура, а настоящият е от 1828 г. Свободно време на търговската улица „Комачи Дори”, осеяна с множетво кафенета, ресторантчета и магазини. Престой в Йокохама – вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище на страната, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Посещение на Лендмарк Тауър ? най-високият небостъргач в Япония с прекрасен изглед към града. Ако времето позволява, разходка из Чайнатаун. Връщане в хотела. Нощувка. *По желание посещение на Токийската кула, която е с 13 м. по-висока от Айфеловата кула в Париж и с 3000 тона по-лека от нея. От тук приемат 5 радиостанции и 9 телевизионни канала. От кулата се разкрива красива панорама към целя град.

18.04.17-вт. 5 ден Токио
Закуска. Целодневно разглеждане на Токио: храма Мейджи Шрайн – най-известният шинтоист-ки храм в Токио от „ерата на прогреса”, построен в чест на император Мейджи, първият импера-тор на съвременна Япония, при който стават големите промени, които я превръщат в светско общество. Преминаване покрай „Diet” (Коккай Гиджидо) – величествената сграда на парламента, един от символите на Токио; площада на императорския дворец с руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди; будисткия храм Асакуса Канон Темпъл – най-старият храм в Токио, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце; ще видите уникален начин за лечение на болни с течаща вода и пушек. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Минаване през Гинза – една от най-скъпите улици в света с магазините на всички модни фирми и море от неонови реклами. Посещение на наблюдателната площадка на внушителната сграда на кметството за панорамен поглед към града. Обиколката завършва с моста "Рейнбоу" и модерния район Одайба, наричан „Ново Токио”, построен върху изкуствено създаден остров. Връщане в хотела. Нощувка.

19.04.17-ср. 6 ден Токио – Фуджи – Хаконе – Киото
Закуска. Екскурзия до свещената планина Фуджи, символ на Япония, и националния парк Хаконе. Вулканът Фуджи (на японски Фуджияма или Фуджисан, в зависимост дали в случая се отнася за планина или връх, е най-високата точка на Японските острови (3776 м.). Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът е почти целогодишно покрит с гъста снежна покривка. Фуджи-яма заема важно място в древната японска религия шинтоизъм и е най-посещаваната планина в света. Изкачване до петата спирка към върха (2,305 м.) с прекрасен изглед към околностите, ако времето е хубаво. Пътуване към националния парк Хаконе. Обяд. Разходка с лодка по езерото Аши. Посещение на долината Овакудани с горещите термални източници. изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към Фуджи, езерото Аши, планината Футато и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (2ч). Нощувка.


20.04.17-чт. 7 ден Киото – Нара – Киото
Закуска. Разглеждане на Киото ? втората столица на Япония (794–1868 г.). Замъкът Ниджо е построен през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Той е планиран като негова официална резиденция, която трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрираща неговата неограничена власт. Храмът Кинаку-джи (Златният павилион) е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага през 1394 г. построява златния павилион, създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. При възможност посещение на императорския дворец Киото Гошо – дом на много японски императори до 1868 г., когато последният шогун предава властта на императора и столицата се премества в Токио (или посещение на шинтуисткото светилище Фушими Инари, посветено на богинята Инари). Обяд. Разглеждане на Нара – първата столица на Япония (8 век). Посещение парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите митологичният бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени животни, защитници на града и страната и за посланици на храма Тодайджи Темпъл (752 г.) – дом на Великия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Посещение на храма Касуга Тайша Шрайн (ЮНЕСКО) – най-красивият шинтуистки храм в Нара и един от трите най-важни храма в Япония, заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенери. Нощувка.
*По желание разходка из старинния квартал на гейшите Гион и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: дворцова музика, бунраку, икебана, чаена церемония и др.

21.04.17-пт. 8 ден Киото ? Осака ? Токиo ? (З)
Закуска. Екскурзия до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на храма Шитеноджи - първият и най-старият будистки храм в Япония, посветен на четиримата небесни крале. Основан е през 593 г. от принц Шотоку, който въвел Будизма в Япония. Разходка по цен-тралната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Посещение на замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардиров-ките по време на II СВ. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Трансфер до летището. Полет JL 120 от Осака в 14:30 ч. Кацане в Токио, летище Ханеда в 15:40 ч. Трансфер до летище Нарита. Полет QR 807 от Токио, Нарита в 22:20 ч.

22.04.17-сб. 9 ден ? Доха ? София
04:05 пристигане в Доха. 06:50 полет QR 227 от Доха. Пристигане в София 12:00.========================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Токио - Tokyo Prince Hotel 4* - http://www.princehotels.com/tokyo/

Киото - Urban Hotel Premium Kyoto Ni-jo 3* - http://www.uh-urban.com/nijo/en/

========================================================

Записване и плащане:
При записване: необходимите документи и аванс 1000 лв.
Второ плащане: до 24.01.2017 г.– 2500 лв.
Пълно плащане: до 27.02.2017 г. до 100%.


Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.10.2017 г.) и минимум 2 свободни страници.


Информация:
Виза за Япония не се изисква, ваксинации не са необходими.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 17
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 01.03.2017 г.
Цените са при курс 100 йени = 1.7470 лв. (10.09.2016 г.) При значителна промяна в курса на йената към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
При промяна в стойността летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.

Важно!
Посещението на императорския дворец в Киото зависи от администрацията на двореца. За резервация на групата е необходимо да се представи списък с имената и данните на всички участници. Имената не подлежат на промяна.
Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако клиентът няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в самия договор. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.


Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка
до 11.01.2017 г. се удържат 10% от общата цена
от 12.01.2017 г. до 12.02.2017 г. се удържат 50% от общата цена
от 13.02.2017 г. до 13.03.2017 г. се удържат 80% от общата цена
от 14.03.2016 г. до деня на отпътуването, или при неявяване се удържат 100%
Дати и цена
14 април 2017 - 5884лв.
Цената включва
? Самолетни билети София – Доха – Токио / Осака – Токио, Ханеда – Токио, Нарита – Доха - София с включени летищни такси;
? Билет за влака-стрела Мишима – Киото;
? 6 нощувки: 4 в Токио, 2 в Киото;
? 6 закуски, 4 обяда;
? Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
? Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- целодневна екскурзия с автобус до националния парк Никко и водопада Кегон;
- целодневна екскурзия с автобус до Камакура и Йокохама;
- целодневна панорамна обиколка с автобус на Токио;
- целодневна екскурзия с автобус до 5-та спирка на планината Фуджи и националния парк Хаконе;
- изкачване с лифт до връх Комаготаке (зависи от метеорологичните условия);
- разходка с корабче по езерото Аши;
- целодневна екскурзия с автобус и разглеждане на Киото и Нара;
- обиколка с автобус и разглеждане на Осака;
? Местни екскурзоводи;
? Водач-преводач от фирмата;
? Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
Цената не включва
Допълнително се заплащат:

- Посещения по желание, които се заплащат на място: Токийската кула: комбиниран билет за двете нива (150 м. и 250 м. ): 1,600 йени (30 лв.); Билет за спектакъл в Гион: 3,150 йени (55 лв.);
- Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка : 19 лв.
- По желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена - сключва се при записване и авансовото плащане.
Изпрати запитване
 Санторини 2017 - самолет - All Inclusive - Най-добрата оферта - ПОТВЪРДЕНА!
Токио
Хотели - Токио
Световен пътеводител на любителя на храната
Токио - пулсиращо, калейдоскопично приключение
Любуване на цъфтящите вишни - любимото национално развлечение