Следете най - изгодните оферти за пътуване тук!

Екскурзия до Япония по време на Сакура: Златният път 2017 - ТОП оферта

Екскурзия до Япония по време на Сакура: Златният път 2017 - ТОП оферта
от 6259 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;
Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
3 нощувка в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
1 нощувка в хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен);
2 нощувки в Киото в хотел Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* (или подобен);
1 нощувка в Каназава в хотел Kanazawa New Grand Hotel Annex 3* (или подобен);
1 нощувка в Такаяма в Hida Takayama Washington Hotel Plaza 3* (или подобен);
8 закуски в хотелите в Осака, Киото, Каназава, Такаяма, Токио;
2 обяда по програмата – в Осака и Такаяма (японска кухня);
2 вечери в два от градовете по програмата;
Участие в чаена церемония в Киото;
Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд) ;
Целодневна обиколка на Киото;
Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
Фото пауза с върха Фуджи;
Полудневна панорамна обиколка на Токио;
Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус;
Билет за влака стрела от Токио до Осака (Nozomi);
Билет за високоскоростния влак от Киото до Каназава (западната линия Thunderbird);
Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Одавара (линия Hikari);
Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека
Цената не включва
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора

Лични разходи и напитки по време на храненията
Екскурзия до Япония по време на Сакура 2017

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – цъфтежа на вишните и мистиката на самураите


Маршрут: ТОКИО - ОСАКА - НАРА – КИОТО – КАНАЗАВА – ТАКАЯМА - ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ТОКИО – КАМАКУРА - ЙОКОХАМА

11 дни/8 нощувки


ДАТА: 22.03. – 01.04.2017 г.

========================================================

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна стая: 6259 лв.
- Единично настаняване: 6944 лв.


Има ЖЕНА за комбинация!

========================================================

ЗАЩО ДА ПОСЕТИТЕ ЯПОНИЯ ТОЧНО В КРАЯ НА МАРТ:

Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.

Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята значимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.

Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!


========================================================


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОЧНО ТОВА ПЪТУВАНЕ ДО ЯПОНИЯ?

Неслучайно избрахме тези дати - периода в края на месец март е най-добрия сезон за наблюдение на цъфналите вишневи дървета (Sakura)!

Програмата е по маршрута Токио – Осака – Нара - КиотоКаназава – Такаяма - планината Фуджи – Токио – Камакура – Йокохама, като тази година прибавихме към познатия маршрут и посещение на Нара – първата столица на Япония, а в цената влиза и тура до Камакура и Йокохама.

Добавихме и оптимизирахме екскурзиите в Осака и Киото, като в двата града ще посетите повече места и ще видите повече храмове и обекти за престоя си.

В Каназава ще видим една от най-красивите японски градини и добре запазени самурайски къщи. Ще имате възможност да се докоснете до бита и ежедневието на една от най-проспериращите самурайски фамилии в този район.

В Такаяма сме включили посещение на музея на открито в красивото планинско градче Ogimachi в един от най-добре запазените в исторически план райони на страната – Shirakawago.

А в малкото планинско градче ще видим и известния музей за фестивални платформи, както и местна занаятчийска къща.

По пътя от Такаяма към Токио е предвиден стоп за фото пауза със свещената планина Фуджи и едноименния връх, който е и най-високата точка в страната.

На Токио ще отделим последните 2 нощувки, като единият от дните сме предвидили за полудневен тур на града и свободен следобед в японската столица.

Последният ден е отреден за една от най-красивите стари японски столици – Камакура и вторият по големина град в страната – Йокохама, който се намира само на около 40 км от столицата.

Всички хотели по програмата са от категория 3*, включват закуски и са с централно и комуникативно местоположение в градовете, включително в Киото и Токио.

В цената са включени и придвижванията с високоскоростните влакове по всички отсечки в програмата, което е едно от най-интересните изживявания за туристите в Япония.

Също така, сме включили и 2 обяда с традиционна японска кухня.

Не сме пропуснали и незабравимото изживяване участие в чаена церемония в един от най-красивите будистки храмове в Киото.

Ежедневните турове са съобразени и с това да имате свободно време в съответните градове и да се потопите в местната атмосфера.

Групата ще бъде посрещната от нашите партньори в Япония на английски език и ще бъде придружена от наш представител, който ще помага с превода на български език на място.


========================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 - 22.03.2017 / София - Истанбул
Излитане от София в 21:35 ч. с Turkish Airlines.

Ден 2 –23 .03.2017 / Истанбул - Токио
Кацане в Истанбул в 00:10 ч. Кратък престой на летище Истанбул. Излитане от Истанбул в 02:25 ч. за Токио. Кацане на летище Narita, Токио в 19:50 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Токио (около 1,50ч). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен). Нощувка

Ден 3 - 24.03.2017 / Токио – Осака (около 500км, около 2,30ч пътуване с влака стрела)
Закуска в хотела в Токио. Трансфер до гарата за пътуване с влака стрела Nozomi до Осака (09:00 – 11:33ч).
(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Осака, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч).

Пристигане на гарата в Осака. Посрещане от нашия екскурзовод на място.
Полудневна обиколка на Осака (12:00 – 18:00ч) с включен обяд в местен ресторант. Отправяме се към квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант.
Обиколката на Осака започва след обяда с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Следва разходка с корабче по каналите на Осака. Ще минем покрай Общината, Националния музей на изкуствата и лъскавите административни и фирмени сгради, разположени по каналите на града.
След края на круиза, се придвижваме към хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен) в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 4 - 25.03.2017 / Осака – Нара - Киото (57км, около 0,50ч трансфер)
Закуска в хотела в Осака.
Денят ни ще започне с качване на най-високата сграда в Осака – Umeda Sky Building.
Продължаваме към Нара и полудневна обиколка на града. Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храмовете Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Ще имаме свободно време за обяд в парка (за собствена сметка).
Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha. Kasuga Taisha е най-важния шинтоиск храм в Нара и е посветен на божеството, което е и закрилник на града, а също и години наред е служил за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът е известен с това, че е бил посторяван наново на всеки 20 години до края на периода Едо, когато тази традиция е прекъсната. Храмът е известен и с типичната архитектура на покривите на отделните сгради, както и със стотиците бронзови фенери, които ще видите по стрехите на сградите – дарени от поклонници.
Продължаваме към Киото. Пристигане и настаняване в хотел Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* (или подобен). Свободно време и нощувка.

Ден 5 - 26.03.2017 / Киото
Закуска в хотела в Киото. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (09:00 – 16:30ч).
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Последният храм за днес е Kiyomizu (в превод – Храмът на чистата вода) , който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тараса, която се извисява на 13м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шиноисктото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че допринасят, сътоветно, за дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност.
Следобеда – свободно време за разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Свободно време (след 17:00ч). Нощувка в Киото.

Ден 6 - 27.03.2017 / КиотоКаназава (260км, трансфер: 2ч с влак)
(Туристите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио. Необходимо е да оставите багажа си на рецепцията на хотела до 07:30ч).
Закуска в хотела в Киото.
Напускане на хотела. Сутринта ще вземем участие в чаена церемония.
Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.
На обяд отпътуване за Каназава с влак (12:40-14:56ч).
След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (15:00 – 18:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини - Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка.
Един от най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.
Настаняване в хотел Kanazawa New Grand Hotel Annex 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.

Ден 7 - 28.03.2017 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)
Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч).
Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.
Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната (включен в цената).
Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно през април.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Настаняване в хотел Hida Takayama Washington Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма. Нощувка.

Ден 8 - 29.03.2017 / Такаяма – Планината Фуджи - Токио (около 530км, пътуване около 5,50ч)
Ранна закуска в хотела.
В 08:00ч отпътуване от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака за Планината фуджи (08:00-12:37ч).
Около 14:30ч пристигане и фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване.
Пристигане в Токио около 18:00ч и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.

Ден 9 - 30.03.2017 / Токио
Закуска в хотела.
Полудневен панорамен тур на Токио (09:00 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио, сградата на парламента на Япония (National Diet Building), Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града.
Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица.
Нощувка.

Ден 10 - 31.03.2017 / Токио – Камакура и Йокохама (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска в хотела. Напускане на хотела (багажът ще бъде натоварен в автобуса) и целодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония и Йокохама.
Камакура - град, който се намира югозападно от Токио , в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) - известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.
Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.
Ще се разходим в крайбрежния парк Yamashita, от където ще видим в далечината и архитектурното чудо на града – пристанището Minato Mirai, което в превод означава „Пристанище на бъдещето“. Тук има множество бизнес сгради, центрове за пазаруване, увеселителен парк, заведения и хотели. Ще имаме свободно време в района на пристанището.
След приключване на екскурзията трансфер до международното летище Нарита. Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.

Ден 11 - 01.04.2017 – ТокиоИстанбул - София
Пристигане в Истанбул в 04:40 ч. Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

========================================================

Разписание на полетите:
TK1030 22.03 СОФИЯ 21:35 ИСТАНБУЛ 00:10+1 (кацане на 23.03)
TK 052 23.03 ИСТАНБУЛ 02:25 ТОКИО 19:55
TK 053 31.03 ТОКИО 22:30 ИСТАНБУЛ 04:40+1 (кацане на 01.04)
TK1027 01.04 ИСТАНБУЛ 07:50 СОФИЯ 09:05


========================================================

Важна информация:
Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
Доплащането става в срок до: 22.02.2017 г.
Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 2000 лева.
Плащането се извършва в брой или по банков път.
Цените са изготвени при курс 100?=1.2232 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
от 59 дни до 31 дни-депозита;
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
Санторини със самолет 2017 - Директен полет - 8 дни - Най-добрата оферта!
Токио
Хотели - Токио
Световен пътеводител на любителя на храната
Токио - пулсиращо, калейдоскопично приключение
Любуване на цъфтящите вишни - любимото национално развлечение