Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маскат

Екскурзия до Живописният Оман

Номер на оферта

/

208250

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
?4 нощувки в Мускат в стандартен хотел със закуска, 2 нощувки в хотели в Низва и Сур със закуска и 1 нощувка в палатъчен лагер в пустинята
?3 обяда и 2 вечери, вода за пиене по време на екскурзията
?транспорт според програмата и входни такси за забележителностите
?местен английско говорещ екскурзовод
?летищни трансфери с шофьор (без водач)

Цената не включва

Цената НЕ включва:
?самолетни билети до/от Мускат
?мед. застраховка
?бакшиши и лични разходи
?напитки и храна, не спомената в програмата
?виза

Програма на пътуването

Потопете се в магията на Оман - история, пустиня, море

От високи планини и обширни пустини до исторически фортове и прекрасни джамии - Оман притежава всичко. Разположена на върха на Арабския полуостров, тази страна може да предложи над 6000-годишно културно наследство; топли води, обитавани от делфини и костенурки; дълбоки фиорди, които да изследвате на борда на дхоу; и пустинни пейзажи с изкушаващи възможности за езда на камили.
По време на това невероятно пътуване ще имате възможност да се насладите на безмерните пясъци на пустинята Вахиба, дом на изолирани селища на бедуини; да изследвате оживената столица Мускат, обявена за най-добра арабска столица на 2012, със своето красиво пристанище и постоянно посещаван сук, където можете да си купите всичко от подправки до обувки; да узнаете за исторически събития в Низва; да станете свидетели на появата на нов живот в Рас ал Хад и да поплавате на традиционна дхоу. Разнообразието на пейзажи, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да се намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас.

Забележителности:
? Мускат - оживената столица на Оман с красивия си залив
? Рас ал Джинз - научния център за наблюдение на гигантски костенурки
? красивата природа на Оман - пустинята Вахиба и вади-те (ждрела)
? Низва - културната столица на страната


ПРОГРАМА

Ден 1, неделя. Мускат
Пристигане в Мускат. Посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Мускат.

Ден 2, понеделник. Обиколка на Батинах
Днес посещаваме Батинах – плодородния крайбрежен район на страната. Първата ни спирка е град Барка, където посещаваме рибния пазар. Продължаваме към селцето Нахал с безброй финикови палми и известно с горещите си извори. Посещаваме красивата крепост Нахал от XVI век, построена върху огромна скала. Следобед, продължаваме към Рустак за невероятни снимки на горещите извори и крепостта. Нощувка в Мускат.

Ден 3, вторник. Мускат
След закуска се отправяме на обиколка на Мускат: Голямата джамия (обърнете внимание на облеклото си), построена от пясъчник и мрамор. Красив полилей с кристали Сваровски и огромен ръчно тъкан килим украсяват главната зала за молитви. Продължаваме към сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман. Посещаваме още стария град и музея Баит ал Зубаир. Следва фото спирка при двореца Ал Алам, след което се отправяме към пристанището Бандар Равдха, за да се качим на оманска дхоу (традиционна арабска платноходка) за 2-часов круиз. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Нощувка в Мускат.

Ден 4, сряда. Мускат – Биркат ал Мауз – Бахла – Ал Хамра – Джебел Шамс – Низва
Днес се отправяме към вътрешността на страната. Първата ни спирка е селцето Биркат ал Мауз с пищните си градини. Продължаваме към Бахла и малкото градче Ал Хамра, където много от традиционните кирпичени къщи са недокоснати от времето. Изкачваме се до селцето Мисфат, което е кацнало на планинския склон. Разхождаме се из селото и разглеждаме традиционните напоителни канали (фаладж). Качваме се на джипове и продължаваме да се изкачваме до Джебел Шамс – „планината на слънцето”, откъдето се открива невероятна гледка. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Нощувка в Низва.

Ден 5, четвъртък. Низва – Джабрин – Ал Мудайриб – Вахиба
След закуска посещаваме Низва, бившата столица на Оман. Спираме на сука (покрития пазар) в Низва, който се намира близо до крепостните стени на града. Изграден е обединявайки традиционен и модерен стил. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. След това посещаваме замъкът Джабрин – един от най-красивите замъци в Оман със своите виещи се коридори, скрити стълбища и красиво декориран интериор. Продължаваме към пустинята, като по пътя разглеждаме селото от XVIII век Ал Мудайриб, което все още е населено и все още е запазило автентичния си вид. Пристигаме в пустинята Вахиба. С джипове стигаме до лагера, където ще нощуваме на палатки. Преди вечеря ще имаме възможност да наблюдаваме залеза над пустинята.

Ден 6, петък. Пустинята Вахиба - Вади Бани Халид - Сур
След закуска ще имаме малко свободно време да се насладим на красотата на пустинята. След което отново с джипове се връщаме до автобуса и се отправяме към Вади Бани Халид, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Следобед продължаваме към крайбрежния град Сур. Вечеря в хотела и нощувка в Сур.
По избор: нощна екскурзия зо резервата на гигантските костенурки Рас ал Джинз (заплаща се на място)

Ден 7, събота. Сур – Вади Тиви – Мускат
След закуска правим кратка обиколка на Сур и посещаваме работилници за изработване на традиционните лодки дхоу. След това се отправяме обратно към Мускат по крайбрежния път. Обядваме при красивото ждрело Вади Тиви. Трансфер до хотела в Мускат, където нощуваме.

Ден 8, неделя. Мускат
Трансфер до летището и отпътуване или удължаване на престоя с допълнителни нощувки в Мускат.

Тагове

Оферти - Оман |  Оферти - Маскат |  Екскурзии - Оман |  Екскурзии - Маскат |  Екзотична почивка 2024 - Оман |  Екзотична почивка 2024 - Маскат

Избрани оферти