Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Екскурзия до КАПАДОКИЯ - ЧАР И МИСТИКА

Номер на оферта

/

216508

Дати & цени

Цената включва

Програмата е пролет и есен в двойна стая

24.04.2018 -479 лв
01.05.2018 -539 лв

НОВИ ДАТИ ЗА ЕСЕНТА

25.09.2018 -499 лв

02.10.2018 -459 лв.

09.10.2018 -419 лв.

16.10.2018 -399 лв.

23.10.2018 -379 лв.

30.10.2018 -359 лв.

06.11.2018 -299 лв.

ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:
?ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ;
? ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ (20 КГ РЕГИСТРИРАН И 5 КГ САЛОНЕН БАГАЖ);
?ТРАНСФЕР (МОДЕРЕН АВТОБУС С КЛИМАТИК); ?НАСТАНЯВАНЕ (СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС СМЕ ИЗБРАЛИ ОТЛИЧНИ 4* И 5* ХОТЕЛИ);
?ХРАНА (7 БОГАТИ ЗАКУСКИ НА БЛОК МАСА); ?ЕКСКУРЗОВОД (С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ПО ВРЕМЕ НА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ ТОЙ ЩЕ БЪДЕ С ВАС, ЗА ДА ВИ ДАВА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЦЯЛАТА ПРОГРАМА, ЩЕ ВИ СЪВЕТВА И ОКАЗВА СЪДЕЙСТВИЕ).

Цената не включва

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА ОТ МОНДИАЛ АСИСТАНС С ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО: 8,80 ЛВ.; ?ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (В СЛУЧАЙ ЧЕ?ЖЕЛАЕТЕ ДА ПЪТУВАТЕ САМИ И ДА НОЩУВАТЕ В САМОСТОЯТЕЛНА СТАЯ): 30 ЛВ. НА ВЕЧЕР. ?ПОЛЕТ ОТ ЛЕТИЩЕ ВАРНА: 80 ЛВ.

НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ?КУЛТУРНА ПРОГРАМА И ВЕЧЕРЯ НА ЧОВЕК: 199 ЛВ.
•?ВХОДНИ ТАКСИ ВЪВ ВСИЧКИ МЕСТА СПОРЕД ПРОГРАМАТА;
•?ПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
•?ЩЕДРИ ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД
?ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО”

Програма на пътуването

В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:?КАПАДОКИЯ-?КОНЯ-?ГЬОРЕМЕ-?АНТАЛИЯ


Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.

1 ДЕН ПОЛЕТ ДО АНТАЛИЯ
Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с "Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

2 ДЕН МАНАСТИР МЕВЛЯНА?–?КАПАДОКИЯ
Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира "Мевляна" (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

3 ДЕН ГЬОРЕМЕ И УЧХИСАР
Закуска. В Гьореме ще видите известните със своите фрески скални църкви в националния парк „Гьореме“ (защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще посетите и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

4 ДЕН СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЛИ ИЗЛЕТ
Закуска. Може да се насладите на спокоен ден в Кападокия или да изберете излет. Нощувка в района на Кападокия.

5 ДЕН КАПАДОКИЯ?–?АНТАЛИЯ
Закуска. На връщане за Анталия ще посетите прочутия селджукски кервансарай "Обрукхан". Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

6 ДЕН АНТАЛИЯ
Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богата растителност. Ще видите "Йъвлъ Минаре", сиреч Минарето с вдлъбнатините – запазен знак на града. На "Калекапъсъ" – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад "Карпуз Калдъран". Нощувка в района на?Анталия.

7 ДЕН СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЛИ ИЗЛЕТ
Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на?Анталия.

8 ДЕН ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ
Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Екзотична почивка 2024 - Турция |  Екзотична почивка 2024 - Кападокия

Избрани оферти