Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коня

Екскурзия до Кападокия, Болу, Анкара, Коня, Акшехир, Ескишехир, Бурса и Ялова

Номер на оферта

/

229355

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус от България;
4 нощувки с 4 закуски в хотели 3*, съответно:
1 нощувка в Анкара на база закуска в хотел 3*;
2 нощувки в Кападокия на база закуска в хотел 3*;
1 нощувкa в района на Ескишехир на база закуска в хотел 3*;
Посещение на гр. Болу;
Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки;
Панорамно-обзорна екскурзия на Коня;
Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир;
Посещение на гр. Ескишехир;
Панорамно-обзорна екскурзия на гр. Бурса;
Панорамно-обзорна екскурзия на гр. Ялова;
Бонус: Фото пауза пред Черната църква в Чифтликкьой в Ялова;
Бонус: Посещение на Мол „FORUM” в Истанбул;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Пътни, магистрални и гранични такси в Турция;

Цената не включва

Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземния град „Дерин Кую”;
Входните такси за музеите е препоръчително да бъдат заплатени при резервация;
Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително). - 20 лева на човек
Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
Бакшиши за шофьори и екскурзоводи - задължително доплащане при резервацияна 20 лева на турист;
Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
3 вечери по маршрута в ресторанта на хотелите в Анкара и Кападокия общо 45 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;

Панорамна екскурзия на град Анкара - 25 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;

Нощна панорамна обиколка с автобус на Кападокия - 25 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;

Целодневна екскурия на Кападокия - 50 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;

Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма - 60 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;

Екскурзия до подземния град Деринкую и живописната долина Ъхлара - 20 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;
Входната такса за аквариума „Turkoazoo”
Полет с балон над Кападокия - 320 лева на човек е препоръчително да се заявят при резервация;
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

До Кападокия, Болу, Анкара, Коня, Акшехир, Ескишехир, Бурса и Ялова
Автобусна екскурзия - 5 дни / 4 нощувки с дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли - ПРОМОЦИЯ ДО ИЗЧЕРПВАНЕТО НА МЕСТАТА

Цените за ранни записвания са валидни до 03.03.2019г.

Дати на отпътуване:
03.04.2019, 25.04.2019, 01.05.2019, 02.05.2019, 22.05.2019, 12.06.2019, 03.07.2019, 24.07.2019, 04.09.2019, 19.09.2019, 16.10.2019, 30.10.2019г.

ПРОГРАМА

1 Ден: София - Истанбул - Болу - Анкара (1014км)
04:00 ч.- Отпътуване от София, около 05:30 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул и Болу (кратка панорамна-обзорна разходка из града). След Болу отпътуване към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*.
По желание и срещу доплащане: Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден: Анкара - Солното езеро /Туз гьол- Кападокия (320 км)
Закуска в хотела.
По желание и срещу доплащане: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара- Крепостта – това е най– старата част на града, в който се намира музея на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на турците Мустафа Кемал Ататюрк е погребан. Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971г. за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Панорамно разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция.
Следобед отпътуване за Кападокия - земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина. Почивка по пътя и фото пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьол (Соленото езеро), разположено на 905м. надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната. Пристигане в Кападокия и настаняване в хотел 3*.
По желание и срещу доплащане: Вечеря по желание и срещу доплащане.
По желание и срещу доплащане: Нощна панорамна обиколка с автобус на Кападокия - уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж и посещение на Юргюп. Нощувка.

3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (140 км)
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурия на Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на десетки вулкани /по- големите от който са Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви- областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли християни. Най-старите църкви в района, от които до днес са се запазили много малко, датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна, върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание.
По желание и срещу доплащане: Вечеря в хотела.
По желание и срещу доплащане: Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма- ритуал на дервишите с традиционния танц сема, ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. В цената са включени напитки и ядки, мезета (няма включена вечеря). Нощувка.

4 Ден: Кападокия - Деринкую - Ъхлара - Коня - Акшехир - Ескишехир (600 км)
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
По желание и срещу доплащане: Разглеждане на подземния град Деринкую - има входна такса /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за хранителни продукти. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване от Кападокия за Коня, Акшехир и Ескишехир. По пътя кратка екскурзионна програма в Кония с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна - Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите - символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (без включени входни такси): Музея на дервишите, Руините на "Двореца на Алладин" и джамията на Алладин. След Коня екскурзията продължава към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на „Центъра на света” според възгледите на Настрадин Ходжа и отпътуване в посока град Ескишехир (Стария град). Пристигане в Ескишехир. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

5 Ден: Ескишехир - Бурса - Ялова - Истанбул - София (870 км)
Закуска в хотела.
В 08:30ч освобождаване на хотела и отпътуване към България. По пътя посещение на гр. Бурса и гр. Ялова. Кратка панорамна-обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (без включени входни такси): гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. След разходката в Бурса продължаваме към гр. Ялова. Кратка панорамна-обзорна обиколка ха гр. Ялова и посешение на Черната църква в Чифтликкьой в Ялова ( фото пауза пред църквата). След приключване на екскурзионната програма следва отпътуване за България през Истанбул преминавайки през Мраморно море от най- новия мост Осман Гази. По пътя посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния "Sea Life Akvarium"(без включен билет); Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България след полунощ.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Коня |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Коня |  Ранни записвания 2024 - Турция |  Ранни записвания 2024 - Коня

Избрани оферти