Начало / Екскурзии / Екскурзии - Казанлък

Екскурзия до Казанлък и Долината на Тракийските царе

Номер на оферта

/

194721

Дати & цени

Програма на пътуването

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 1 ден
Маршрут: София / Пловдив - Казанлък - Казанлъшка гробница - гробница Голяма косматка - Пловдив / София
Дати: 24.06.2017, 15.10.2017
Цена от: 30 лв.

Вариант 1: Отпътуване от София пл. "Александър Невски" в 8:00 ч.
Вариант 2: Отпътуване от Пловдив в 8:00 ч. от паркинга на хотел Тримонциум

По пътя към Казанлък се прави кратка почивка в гр. Сопот(за групата от София) сред уюта на калдъръмени улички, вити лозници и романтиката на миналото.

Отпътуване за Долината на тракийските царе. Това е второто наименование на красивата Казанлъшка долина с център столицата на Одриската държава Севтополис. Тук се намират най-многобройните тракийски могили с разкрити гробници - Казанлъшката , Мъглижката и Крънската, Крънската в Сарафова могила. Поразителен е големия тракийски комплекс Оструша до гр. Шипка, храмовете в Голяма Арсеналка и Могилата на грифоните,трите гробници от некропола Шушманец, уникалното съкровище в могилата Светицата.

Посещение на могилата Голяма Косматка край Шипка. Тук през 2004 г. д-р Георги Китов открива една от най-величествените и богати тракийски гробници по нашите земи с изцяло запазен гроб на тракийски цар, погребан със своя кон. Мащабите на гробницата и огромната стойност на скъпоценните предмети, открити в нея, доказват, че тук е погребан голям тракийски владетел. Предполага се, че става дума за прочутия Севт III - господаря на тракийския град Севтополис.

Свободно време за обяд и разходка в красивия Казанлък, център на Розовата долина, където в хармония се съчетават съвремие и дълбока древност.

Посещение на Историческия музей с интересните експозиции на намерените в гробниците съкровища.

Разглеждане на Казанлъшката гробница - първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис.

Отпътуване за София/Пловдив. Пристигане на пл. "Александър Невски"/хотел Тримонциум около 19:00 ч.

За повече информация, вижте на www.globaltour.bg

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Казанлък |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Казанлък |  Почивка на планина - България |  Почивка на планина - Казанлък

Избрани оферти