Начало / Екскурзии / Екскурзии - Богота

Екскурзия до Колумбия - Непозната и необикновена - 13 дни!

Номер на оферта

/

227762

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет за международен полет София-Истанбул-Богота–Истанбул - София с АК“ Turkish Airlines” с позволен багаж до 30 кг;
-Всички летищни такси;
-Вътрешни полети, както следва : Богота-Армения; Армения-Меделин; Меделин-Картахена; Картахена-Богота с включен багаж 20кг;
-Настаняване в хотели 4* по маршрута;
-3 нощувки със закуски в Богота в хотел Atton 93 4* или подобен;
-2 нощувки със закуски в Армения в хотел Hacienda Combia 4* или подобен;
-2 нощувки със закуски в Меделин в хотел Hotel 10 4* или подобен;
-3 нощувки със закуски в Картахена в хотел Almirante 4* или подобен;
-5 обяда в местни ресторанти;
-2 вечери в района на Армения;
-Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
-Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
-Екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
-Водач от България по време на пътуването;
-Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”

Цената не включва

-Бакшиши ;
-Разходи от личен характер;
-Напитки по време на обядите в ресторанти;
-Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
-Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец"

Програма на пътуването

Една от най-цветните, най-колоритните, най-красивите и в момента една от най-безопасните страни в Южна Америка - Колумбия!

Маршрут: Богота – Зипакира – Армения – долината Кокора – Меделин – Картахена - Богота

ДАТА: 16.02.2019 – 28.02.2019 г.

13 дни / 10 нощувки : 3 в Богота, 2 в Армения ( района на кафе плантациите ), 2 в Меделин и 3 в Картахена

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2995 Евро / 5858 Лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден: 16.02.2019г. ( събота ) СофияИстанбул
Среща на летище София в 19:15ч за полет от София до Богота през Истанбул с АК»Turkish Airlines” в 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч.

2-ри ден 17.02.2019г. ( неделя ) ИстанбулБогота / Обяд
Свързващ полет ИстанбулБогота в 02.10ч. Кацане на летище Ел Дорадо в Богота в 08.20ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор.
Добре дошли в Колумбия!
След пристигане ще се отправим към хотела за регистрация и кратко освежаване, след което ще се разходим из столицата на КолумбияБогота. Първото ни посещение в днешната разходка ще започне от манастирът Монсерат, разположен на висок хълм, в близост до центъра на Богота. Обиколката ни на града продължава с централната част на Богота, където могат да се видят много запазени архитектурни паметници в различен стил като Арт Деко, Баухаус и др. Ще Имаме възможност да минем покрай театъра Колон, двореца Сан Карлос, къщата на Наарио (резиденция на Президента на Републиката), площад Боливар, Катедрала в Богота, Националната Капитолия и Двореца Левано, Музея на изкуствата на Републиканската банка, както и Музея Ботеро. След това се отправяме към Златния музей ( включен вход ), който е една истинска съкровищница. Там се съхранява изключителна колекция от златни предмети от Доколумбовата епоха в Южна Америка, както и интересни артефакти, доказващи нивото на развитие на индианските цивилизации на този континент. По време на обиколката ще имаме включен обяд в местен ресторант по предварително изготвено меню. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

3-ти ден 18.02.2019г. ( понеделник ) Богота - Солната катедрала в Зипакира / Обяд
Закуска.
Целодневна екскурзия до град Зипакира, с посещение на Солната Катедрала. На около 50 км на север от столицата – една от земите с най-древните обитатели в Америка, където преди конкистата са живяли индианците от племената Муиска и където се намира едно от чудесата на Колумбия.
Тя представлява католически религиозен храм, разположен в солна мина на около 200м. под земята. Катедралата се смята за истинско чудо на Колумбийската архитектура. Самият храм се състои от три части – символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос, а иконите, орнаментите и детайлите са издълбани направо в скалата. С дължината си от 122 метра и височина 22 метра, тя побира до 8000 души. Обяд в местен ресторант.
Следобяд връщане обратно в хотела в Богота. Свободно време и нощувка.

4-ти ден 19.02.2019г. (вторник) Богота - Армения ( района на кафеените плантации ) / Обяд
Закуска.
Ранен трансфер до летището в Богота за вътрешен полет до летище Ел Еден – Армения.
Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотела за настаняване и кратко освежаване.
Днес ще имаме възможност да се насладим на «Combia Inspiration tour», една незабравима разходка из кафеените плантации на Колумбия. Тук ще можете да проследите целия процес в една кафеена плантация – от засаждането на храста до чашата кафе. Ще имате възможността да опитате едно от най-добрите кафета в света - колумбийското!
Обяд в местен ресторант, след което посещение и разходка сред Ботаническата градина и пеперудения парк. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5-ти ден 20.02.2019г. (сряда) Саленто и долината Кокора / Обяд
Закуска.
Отпътуване за долината Кокора. Регионът ще ви впечатли с прекрасните си планински пейзажи. Долината Кокора е известна със своето биоразнообразие, но най-вече с восъчните палми – национален символ на Колумбия. Тук ще имате възможност да видите отблизо ритуалът Quind?o, известен още от времето на аборигените, чрез който те са се прекланяли пред тези високи дървета. След това ще можете да засадите ваша восъчна палма в района на Кокора. Обяд в местен ресторант с предварително изготвено меню.
Отпътуване към колониалния град Саленто. Тук ще посетим площадът Боливар, ще се разходим из малките улички с красиви цветни балкони „Calle Real”, ще разгледаме занаятчийските работилнички и ще се насладим на красивите панорамни гледки над долината Кокора. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

6-ти ден 21.02.2019г. (четвъртък) Армения – Меделин
Закуска.
Трансфер до летище Ел Еден за полет до Меделин. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и свободен следобяд за разходка в града. Меделин, Колумбия – втори по големина след столицата Богота. Придобил слава като родното място на един от най-големите наркобосове Пабло Ескобар, днес Меделин е покрит със зеленина, обграден с паркове, красиви сгради, добра инфраструктура, библиотеки и заведения. Меделин бе избран за за най-иновативен град в света през 2013 година, като изпревари Ню Йорк, Тел Авив и още 197 други града. Наричат Меделин – градът на вечната пролет. Нощувка.

7-ми ден 22.02.2019г. (петък) Меделин / Обяд
Закуска.
Днес ще направим панорамна обиколка на Меделин. Ще посетим малкото селище Паиса в Серо Нутибара – автентично колумбийско селище, което се намира на един от седемте хълма на Меделини ще ни покаже традиционния и автентичен живот на колумбийското семейство от 18-и век. Ще видим още спортната зона, централната част на града със скулптурния парк и ще посетим музея на Ботеро. Ще научим за историята на града и трансформацията му от от Пабло Ескобар до най-иновативния град в света. Градът е основан е през 1616 г. и се намира в северозападната част на страната в долината на река Порсе на надморска височина 1538 м в Андите. През 1970-те и 1980-те години градът става известен като база на една от най-силните организации за международен трафик на наркотици – картела Меделин, воден от кървавия наркобарон Пабло Ескобар. Сега Меделин е световноизвестен град и гордо разказва историята си и показва красивата си архитектура в Латиноамерикански стил . По време на тура днес ще имаме обяд в местен ресторант. След обяд ще имаме възможност да посетим гигантския ескалатор на Меделин с дължина 384м. Връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден 23.02.2019г. (събота) Меделин – Картахена
Закуска.
Трансфер до летището в Меделин за полет до Картахена.
Пристигане в Картахена, посрещане и трансфер до хотела. Свободен следобед. Вечерта ще се потопим в атмосферата на съвременните квартали, разхождайки се в районите Кастилогранде, Ел Лагуито, Бокагранде и центъра на града в типичен открит колумбийски автобус „Chiva”. Ще се насладим на нощния живот на града и ще посетим типичен бар с музика на живо. Ще опитаме местните емпанадас, кариманьола и бунюело ( типични колумбийски деликатеси тип „тапас“ ), както и ще изпием по едно Куба Либре. Връщане обратно в хотела.
Нощувка.

9-ти ден 24.02.2019г. (неделя) Картахена
Закуска.
Целодневен тур на Картахена - петият по големина град в Колумбия след столицата Богота, Меделин, Кали и Баранкиля. Той е един и от най-магичните и магнетични градове на Южна Америка. Впечатляваща колониална архитектура, калдъръмени, криволичещи улички, пъстро оцветени сгради, фонтани, барокови църкви и уютни заведения превръщат старата част на града в едно незабравимо преживяване.
По време на обиколката ще посетим известните квартали Bocagrande, Castillogrande и Manga. Пешеходната ни разходка в Картахена ще започне с посещение на църквата "Сан Педро Кларвър" и крепостта Сан Фелипе, която е най-важното укрепление по времето на испанския колониален период. Ще се разходим и из малките улички на стария град, с красиви колониални и републикански къщи с балкони. Ще спрем за обяд в местен ресторант, след което ще продължим обиколката си и ще видим и площад „Vaults", площад Сан Диего, къщата на Габриел Гарсия Маркес, театър Heredia Adolfo Mej?a, площад La Merced, Катедралата, площад Proclamation, площад Боливар, площад "Адуана", площад Кохс, известната Часовникова порта, и известните със своята помпозност и латинска красота улици - Cuartel, Estanco del aguardiente, Sagrento и El Santisimo. Връщане в хотела. Нощувка.

10-ти ден 25.02.2019г. (понеделник) Картахена – островите Росарио / Обяд
Закуска.
Целодневна екскурзия до островите Росарио – трансфер до пристанището и плаване с моторна лодка до Архипелага Росарио ( около 1 час). Той се намира на около 40 км. югозападно от Картахена и се състои от 27 острова и множество коралови рифове. По желание, посещение на Аквариума. Свободно време за разходка из един от островите. Следобяд връщане в Картахена. Нощувка.

11-ти ден 26.02.2019г. (вторник) Картахена - Богота
Закуска.
Трансфер до летището за полет от Картахена до Богота. Кацане на летище Ел Дорадо в Богота. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.
Нощувка.

12-ти ден 27.02.2019г. (сряда) БоготаИстанбул
Закуска.
Трансфер до летището в Богота за полет до Истанбул в 09.50ч.

13-ти ден 28.02.2019г. (четвъртък) Истанбул - София
Кацане на летището в Истанбул в 10.05ч. местно време. Свързващ полет за София в 14.45ч. Пристигане на летище София в 15.05ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание с АК „Turkish Airlines“:
16.02 СОФИЯ 21:15 ИСТАНБУЛ 23:50
17.02 ИСТАНБУЛ 02:10 БОГОТА 08:20
27.02 БОГОТА 09:50 ИСТАНБУЛ 10:05 ( на 28.02 )
28.02 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05

Условия и Забележки:
-При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
-Офертата важи при минимум 15 туристи.
-Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.
-Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчително за района, както и за цяла Южна Америка е ваксина срещу жълта треска.
-Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
-Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
-Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.01.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Срокове за анулации и неустойки:
-при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
-между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
-между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
-при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


-----------------------------------------------------

Защо Колумбия?!

Има хиляди причини да посетите Колумбия. Страната е една от най-атрактивните за туризъм в Южна Америка и предлага безброй естествени природни красоти. Стари градове и каменни крепости, модерни финансови центрове и луксозни курорти, недокоснати плажове и девствена природа – всичко това е Колумбия.
След 16-ти век културата на Колумбия е един невероятен микс от индианска, африканска и европейска култура. Всъщност точно това прави страната толкова колоритна и вълнуваща.
Тъй като Колумбия се намира на екватора, страната се радва на 365 дни прекрасно време през годината. Е, разбира се ако не сте в планините, където дъждовете и облаците в комбинация с по-хладно време са доста честа гледка. В крайбрежните райони на Карибско море, обаче, слънцето винаги се усмихва, а плажният сезон никога не свършва.
Естествена, дива и вълнуваща – Колумбия е една от най-непознатите и интересни страни в света. Разполага с хиляди места, които си струва да се посетят, но все пак няма да ви се налага да се прескачате с огромни тълпи туристи. Това ще направи удоволствието от пътуването дори още по-голямо, а вие ще се почувствате като истински изследовател.
Несъмнено едно от най-добрите кафета в света идва от тук. Местните жители казват, че извън Колумбия никъде не могат да открият този неповторим вкус.
Говорейки за разкошни плажове, Колумбия е рай на земята. Само си представете как релаксирате под сянката на кокосовите палми докато се наслаждавате на пъстрата сянка, златния пясък и лазурните води на Карибско море.
За истинския изследовател едва ли ще има по-вълнуващо преживяване от това да се докосне до изключителните природни красоти на автентичните кафе плантации, които раждат едно от най-ароматните и дъхави кафета в света.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Колумбия |  Оферти - Богота |  Екскурзии - Колумбия |  Екскурзии - Богота |  Екзотична почивка 2024 - Колумбия |  Екзотична почивка 2024 - Богота

Избрани оферти