Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

Екскурзия до НИШ - 2 нощувки - 3ти март

Номер на оферта

/

215177

Дати & цени

Цената включва

• 2 нощувки и 2 закуски, 1 стандартна вечеря и 1 празнична вечеря с жива музика и включена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в хотел 3* в Ниш
• транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
• водач от фирмата организатор
• екскурзоводски услуги
• групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва

• входни такси и билети за музеи и забележителности
• екскурзия до Дяволския град – 10 евро + 350 RSD (при група минимум 30 души желаещи)
• доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

Програма на пътуването

1 ДЕН /СОФИЯ – НИШ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левси” в 08.00ч. Пристигане в Ниш около обяд. Спиране на археологическото находище „Медиана”, където са разкрити останките от някогашната резиденция на император Константин Велики. Посещение на „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г.). Настаняване в хотела. Туристическа програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, сградата „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите - крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН /НИШ – ДЯВОЛСКИЯ ГРАД* – НИШ/
Закуска. Свободен ден в Ниш или по желания екскурзия до Дяволския град (Джавола варош).
Отпътуване за Дяволския град - мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на това уникално място. Природната забележителност се намира в южните склонове на планината Радан. Представлява комплекс от скални пирамиди, разположени на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). На площ от 4200 кв.м. водната ерозия е оформила над 200 уникални пирамиди – кули, високи от 2 до 15м. Повечето от тези образувания са покрити със „защитни шапки”, които ги предпазват от разрушителното действие на дъжда и вятъра. Странните фигури, както и тяхното разположение, мистичната атмосфера и мистерията, създадена от вятъра, са повлияли на местните да нарекат уникалното място Дяволския град. Свободно време за разглеждане и снимки.
Връщане в хотела в Ниш. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН/НИШ – СУКОВСКИ МАНАСТИР – ПИРОТ - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Суковски манастир. Суковският манастир „Успение Богородично“ е стар български православен манастир, в Източна Сърбия. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата (настоящата) църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Нартексът на манастирската църква е обновен в 1947 г., а самата църквата е реконструирана цялостно през 1974 година. При реконструкцията са открити много находки, които днес са в Музея на Понишавието в Пирот. Посещение на манастира.
Кратък престой в Пирот – възможност за пазар и разходка.
Отпътуване за България. Пристигане в София в късния следобяд.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  3 Март 2024 - Сърбия |  3 Март 2024 - Ниш

Избрани оферти