Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тхимпху

Екскурзия до Непал и Бутан - индивидуална програма

Номер на оферта

/

226871

Дати & цени

Цената включва

-4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Катманду, Непал;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Тхимпху, Бутан;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Паро, Бутан;
-Всички екскурзии, описани в програмата;
-Всички входни такси по програмата;
-Всички трансфери по програмата;
-Местни екскурзоводи на английски език;
-Посрещане и изпращане на летище от английско говорещ представител на фирмата-партньор;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро при ЗАД "Армеец";
-Входна виза за Бутан. Условия за издаване на виза за Бутан: до 4 седмици преди пътуването се предоставя цветно копие от задграничния паспорт и е нужно 100% плащане на пътуването. Пътуващият получава разрешение за виза, което се предоставя при пристигане на летището в Бутан и визата се прави на място.

Цената не включва

-Самолетен билет София – Истанбул – Катманду – Истанбул – София с Турски авиолинии с 1 брой регистриран багаж и 1 брой ръчен багаж - от 1270 лв. (цената подлежи на препотвърждение при резервация);
-Самолетен билет Катманду - Паро - Катманду с 1 брой регистриран багаж и 1 брой ръчен багаж - от 930 лв. (цената подлежи на препотвърждение при резервация);
-1 час планински полет, организиран от местни авиолинии, с гледки към величествените Хималайски върхове, включително Еверест – 265 $;
-Виза за Непал – 25 $ (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат);
-Бакшиши – 76 лв. (заплащат се в България);
-Напитки;
-Разходи от личен характер;
-Такси за снимане с фотоапарат и видеокамера;
-Допълнителни екскурзии извън програмата

Програма на пътуването

Периоди на пътуване:
01.10.2018-19.12.2018
06.01.2019-31.03.2019

9 дни / 7 нощувки

ЦЕНА на възрастен в двойна стая за хотели 3*: от 2445 лв.
ЦЕНА за единична стая за хотели 3*: от 3030 лв.

ЦЕНА на възрастен в двойна стая за хотели 4*: от 2830 лв.
ЦЕНА за единична стая за хотели 4*: от 3635 лв.

---------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================


Непал е една от най-загадъчните страни в света, която може да се похвали с богата култура, етническо разнообразие и впечатляваща природа.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - ВТОРИ ДЕН / СофияИстанбулКатманду
Заминаване от Летище София, Терминал 2 с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, СофияИстанбулКатманду. Багажът се чекира директно до Катманду. Посрещане от представител на фирмата партньор на летището в Катманду и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Катманду
След закуска разглеждане на забележителностите на Катманду. Посещават се Сваямбунат, площад Дурбар.
Сваямбунат: Сваям на Санскрит означава личност, от тук произлиза Сваямбунат - „Създаден от самосебе си“. Тибетското значение на Сваямбунат е „Изключителни дървета“. Този религиозен комплекс е построен преди 2500 години, известен е още като Храма на маймуните, тъй като тук живеят свещени маймуни. Храмът се намира на 3 км от центъра на града и е разположен на 70 м височина в западната част на хълма на Катманду. От тук се открива невероятна гледка към Катманду. Тази Будистка Ступа се слави с добра репутация, както сред Будистите, така и сред Индусите. Сваямбунат е най-красивото място, символ на религиозната хармония в Непал.
Площад Дурбар в Катманду днес е известен като Хануман Дока - името произлиза от статуята на Хануман, маймуната поклонник на Бог Рам. Тук е разположен и Дворецът Хануман Дока. Много от дворците и храмовете на площад Дурбар са били построени по време на царуването на империя Мала (1200 - 1768) и отразяват най-отличителния архитектурен стил на Непал - Нювари. Тази важна историческа забележителност е обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство. На тази малка площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.
Следва отпътуване за Патан – един от трите кралски града в долината, който се намира на около 5 км южно от Катманду, на южния бряг на река Багхмати. Патан е център на будистката и индуската култура. Градът е пълен с религиозно изкуство, храмове и манастири. Това е град на будистки паметници, индуски храмове и фини дърворезби. Лалитпур е името на този град, който означава „град на красотата". Градът е известен като рай на изящните изкуства. Един забележителен паметник тук е Храм от 17 век, посветен на индуския Бог Кришна - Кришна Мандир, изграден изцяло от камък с редки каменни резби по стените.
Този ден ще имате възможност срещу допълнително заплащане да се насладите на едночасов планински полет, организиран от местна авиокомпания, с гледки към величествените Хималайски върхове, включително Еверест. Това е възможно най-близкото приближаване до върховете без да е нужно да се изкачвате. Няма междинно кацане, така че всички гледки са само от самолета. Продължителността на полета е около 45 – 60 мин. Самолетът е Jetstream-41, произведен от British Aerospace. Само 19 места са на разположение от общо 30 места капацитет на самолета по време на полета. Полетът се състои в зависимост от метеорологичните условия. Полетите са само сутрин между 6:15 ч. и 10 ч.
Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Катманду
След закуска целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Той е световно известен със своето елегантна изкуство, страхотна култура и специфичния начин на живот на местното население. Древният град е също познат под различни имена "град на културата", на "Живо наследство" и "Културното съкровище на Непал". Бхактапур прилича по-скоро на огромен открит музей. Монументалните шедьоври в Бхактапур са безброй, и всеки от тях е по-привлекателен от другия. Бхактапур е разположен на 14 км източно от Катманду. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датита от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната.
След обяд се разглежда най-почитания индуистки храм в Непал – „Пашупанипат”, построен в чест на бог Шива през XVII век край бреговете на свещената река Багмати, непалския еквивалент на Ганг. Следва будистката ступа Буданат, около която се е формирал тибетският квартал на Катманду. Низ от богомолци обикаля трикратно светинята по часовниковата стрелка – религиозен жест, равностоен на прекръстване в християнска църква.
Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Катманду – Паро – Тхимпху
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Катманду за полет до Паро. Пристигане в Паро и трансфер до хотела в Тхимпху.
Град Паро е разположен е в долината Паро, на около 22 км. югозападно от столицата Тхимпху. Това е исторически град с много свещени места и исторически сгради, разпръснати из района. В града е разположено летище Паро, което е единственото международно летище на Бутан. Столицата на Бутан Тхимпху е запазила своя чар, изпъстрена с ярко боядисани красиво декорирани фасади, които и придават средновековен и древен вид.
След обяд следва посещение на Националния Мемориал Хортен - ступа, построена през 1974 г. в чест на на боготворения трети крал на Бутан. Това е известна забележителност в Тхимпху със златни кули и камбани. Следва посещение на Ташичо Дзонг – една от визитните картички на Тхимпху – представлява крепост и будистки манастир. Тази забележителност удивлява пътешествениците с невероятно красиви фасади и вътрешна декорация. Следващата забележителност е Buddha Point - Great Buddha Dordenma - огромна статуя на Буда, с която се отбелязва 60-тата годишнина на четвъртия крал на Бутан. В самата статуя се намират над 100 000 малки позлатени статуи на Буда.
Вечеря и нощувка в хотел в Тхимпху.

ШЕСТИ ДЕН / Тхимпху – Паро
Закуска в хотела.
Посещение на Националната Библиотека, която е основана през 1967 г., за да съхрани и насърчи богатото културно и религиозно наследство на Бутан. Следва посещение на Института за традиционни изкуства (Institute for Zorig Chusum), където се изучават 13 традиционни бутански изкуства и занаяти. Тези традиционни занаяти представляват стотици години знания и способности, които са предавани през поколенията. Обиколката завършва с посещение на Музея на текстила в Тхимпху - от създаването си през 2001 г., музеят има значително национално и международно внимание и е събрал значителна колекция от антични текстилни произведения от Бутан.
След обяд отпътуване за Паро (ок. 1 ч.). Посещение на Та Дзонг – разположен е на хълма, извисяващ се над Ринпунг Дзонг. Представлява древна наблюдателна кула, която от 1967 г. насам е Национален музей на Бутан. Той е един от най-добрите в Азия и в него има разнообразни колекции: статуи, марки, оръжия, бойни доспехи и др. Следващото посещение е Ринпунг Дзонг - манастир-крепост, издигащ се над долината на град Паро. В продължение на векове тази внушителна пететажна сграда служи като ефективна защита срещу многобройните нападения на тибетците. Вечеря и нощувка в хотел в Паро.

СЕДМИ ДЕН / Паро
Закуска в хотела. Сутришна екскурзия до Такцанг Лакханг, известен и като Паро Такцанг (продължителност ок. 5 ч. - само вървене) – това е манастир, разположен на скала на 3120 м., на 700 м. над долината, където е разположен град Паро. Името на манастира се превежда като Леговището на тигъра. След опустошителен пожар манастирът е напълно възстановен през 2005 г. Следва посещение на Кичу Лакханг – важен будистки храм. Построяването на храма отбелязва и навлизането на Будизма в Бутан.
Вечеря и нощувка в хотел в Паро.

ОСМИ ДЕН / Паро – Катманду
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Паро за полет до Катманду. Посрещане на летището в Катманду от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела.
Следобед посещение на Бунгамати и Кхокана - очарователни традиционни фермерски села. Много местни жители на Бунгамати изкарват прехраната си като дърводелци, на централния площад има множество магазинчета за традиционни занаяти. В Кокана можете да видите преси за олио, използвани от стари времена, да работят до ден днешен в селските къщи.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН/ КатмандуИстанбулСофия
След закуска, трансфер до летището в Катманду за полет до Истанбул. Последващ полет до София.


ПРИМЕРНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Ден летище излита каца летище
Първи София 21:20 23:40 Истанбул
Втори Истанбул 01:45 11:25 Катманду
Пети Катманду 09:15 10:35 Паро
Осми Паро 07:15 08:15 Катманду
Девети Катманду 12:55 18:50 Истанбул
Девети Истанбул 20:10 20:25 София


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Вариант хотели 3*
Град - Име хотел
Катманду - Ambassador или подобен, www.acehotelsnepal.com/ambassador-lazimpat
Тхимпху - Kisa или подобен, www.hhlbhutan.com/hotel-kisa-thimphu
Паро - Village Lodge или подобен, www.hhlbhutan.com/the-village-lodge-paro
Катманду - Ambassador или подобен


Вариант хотели 4*
Град - Име хотел
Катманду - Himalaya или подобен, www.hotelhimalaya.com.np
Тхимпху - Ariya или подобен, www.ariyabhutan.com
Паро - Ravens Nest Resort или подобен, www.hotel.bt/hotels-in-paro/ravens-nest
Катманду - Himalaya или подобен

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Виза за Непал и виза за Бутан
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Непал и Бутан е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза.
Виза за Непал – издава се и се заплаща на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат.
Условия за издаване на виза за Бутан: до 4 седмици преди пътуването се предоставя цветно копие от задграничния паспорт и е нужно 100% плащане на пътуването. Пътуващият получава разрешение за виза, което се предоставя при пристигане на летището в Бутан и визата се прави на място.
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 100 1315 0000824473 от 08.01.2019 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: непалска рупия, бутански нгултрум.

Тагове

Оферти - Бутан |  Оферти - Тхимпху |  Екскурзии - Бутан |  Екскурзии - Тхимпху |  Екзотична почивка 2024 - Бутан |  Екзотична почивка 2024 - Тхимпху

Избрани оферти