Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Екскурзия до ПОРТУГАЛИЯ – СТРАНА НА ОТКРИВАТЕЛИ

Номер на оферта

/

226836

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София - Лисабон/ Мадрид – София;
- Шест нощувки със закуски – четири в Лисабон и две в Порто;
- Луксозен автобус по програмата ;
- Туристическа програма в Лисабон, Синтра, Фатима, Куимбра, Порто и Мадрид;
- Екскурзоводско обслужване;
- Медицинска застраховка;
- Водач по време на пътуването

Цената не включва

Входни такси:
- Замъка Свети Георги 8,00 евро
- Манастира Жеронимуш 12,50 евро
- Кулата Белем 7,00 евро
- Двореца де Пена в Синтра 18,00 евро вход + 7 евро за превоз от Синтра до замъка и обратно
- Слушалки 2,5 евро в Синтра; 3 евро за Лисабон, 2,5 евро за Мадрид

Програма на пътуването

Екскурзия до Португалия - страна на откриватели
7 дни / 6 нощувки

Дата: 13.10.2018 г.
Цени от 1399 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 Ден
Полет в 20.30 от София до Лисабон. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 Ден Закуска. Обиколка на Лисабон – основан като финикийска или гръцка колония, разположен при вливането на река Тежу в Атлантическия океан, градът е бил завладяван от римляни, маври. През 1260 г. става столица на Португалия. По време на обиколката ще видим: манастира “Свети Жером”- построен в началото на 16-ти век по заповед на Мигел I, като за построяването му са използвани средства, натрупани от Васко Да Гама по време на пътешествията му в Индия; кулата “Белем”, построена в готически стил, разположена на брега на реката; паметника на Откривателите, посветен в чест на португалските мореплаватели, които са участвали в морските експедиции през 15 и 16-ти век; площад Росио; желязната кула-асансьор “Sanra Justa”, висока 45 м. и построена през 1902 г. от ученик на Айфел; площада на търговията, статуята на Хосе I и Триумфалната арка; средновековния квартал Алфама с живописни лъкатушещи улички, малки къщи, сгушени една до друга. Замъкът “Свети Георги” се намира на върха на един от седемте хълма на Лисабон и заедно с Лисабонската катедрала са основните забележителности в Алфама. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3.Ден Закуска. Ден за самостоятелно разглеждане на Лисабон. Вечерта по желание посещение на Фадо спектакъл.

4 Ден Закуска. Отпътуване за Синтра - красив, малък град, заобиколен от гори и замъци. В центъра на градчето се намира кралският дворец на Синтра. На хълма над него е дворецът “Да Пена” - построен от Фернандо Сакс Кобург Готта в романтичен стил. С малки автобуси ще се придвижим до замъка, любувайки се на уникалната природа. Посещение на двореца. Свободно време в Синтра, където ще имаме възможност да се смесим с тълпата туристи, залели малките улички, да пием ароматно кафе, да хапнем местни специалитети. Отпътуване към Кабо де Рока, най-западната точка на Европа. Фотопауза. Разходка в Кашкаиш— малко градче застлано с мраморни павета, къщи, облицовани с плочки и задушевна атмосфера. Фотопауза в Ещорил - известен с най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина. Връщане в Лисабон. Нощувка.

5 Ден Закуска. Отпътуване за Фатима, където се намира най-голямата катедрала в страната, посветена на Света Богородица. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на три деца - овчарчета . Всеки месец от май до октомври Божията майка се явява на трите деца и им говори. Тук ще посетим къщите, в които са израстнали трите овчарчета, на които се е явила Богородица, ще чуем разказа на екскурзовода, посветен на чудото и на пророчествата, ще посетим старата и новата катедрали, ще запалим свещички. Отпътуване за Коимбра - трети по големина в страната след Лисабон и Порто, където се намира един от най-старите университети в света. Основни забележителности тук са: Старата катедрала, построена през XII-и век , Манастирът „Санта Круз“, Старият университет, основан в Лисабон през 1290 г., но през 1537 г. бил преместен в Коимбра. Разходка в Стария град. Отпътуване за Порто. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 Ден Закуска. Разглеждане на Порто - един от най-старите градове в Европа, уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Измежду архитектурните забележителности в града са катедралата Порто (един от най–старите паметници в града и един от най–важните в Португалия), църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериорът на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV-и век. Сърцето на Порто е историческият център Рибейра. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.Нощувка в района на Порто.

7 Ден Закуска. Отпътуване за Мадрид. Панорамна обиколка на Мадрид - столица и културен център на страната с великолепни дворци, фонтани, паркове и повече от 100 музея, включително световно известните Прадо, Център на изкуствата „Кралица София“ и Музея „Тюсен-Борнемиса“. Много църкви, най-красивата от които е новата катедрала „Нуестра Сеньора де Алмудена“. Мадридската зоологическа градина и Аквариума са любими места на мадричани. Трансфер до летището. Полет в 21.55 за България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Лисабон

Избрани оферти