Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плитвички Езера

Екскурзия до Плитвички езера, Сплит, Мостар и Сараево - Потвърдена екскурзия

Номер на оферта

/

214273

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран туристически автобус

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сплит

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Сараево

Екскурзоводско обслужване

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“

Цената не включва

Входни такси на посещаваните обекти:

Плитвички езера – 110 хърватски куни ( около 14 евро)

Туристическа такса – 1 евро на ден на човек ( заплаща се на място в хотелите )

Забележка : Доплащане за мед.застраховка за лица от 70 г. до 79 г.- 2 лв/ден

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ЗАГРЕБ, ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, СПЛИТ, МОСТАР И САРАЕВО

1 ДЕН

Отпътуване в 06:30ч. от пл „ Ал. Невски“, гр. София по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб следобяд. Пешеходна туристическа обиколка. Разглеждане на Загребската катедрала, "Света Богородица", църквата "Св. Марк" и др. Свободно време за разходка по оживената улица Ткалчичева. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Плитвице. Посещение на Национален парк „Плитвички езера“ най-старият и най-голям Национален парк на Хърватия, основан през 1949 г. Той е включен през 1979г. в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където живеят елени, мечки, вълци и някои редки птици. Езерата се спускат близо 130 м. надолу, като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Паркът предлага разходка с лодки или туристическо бусче.
Отпътуване за Сплит - прекрасен град с тесни улички и малки площадчета във венециански стил, наоколо се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини. Интерес представляват дворецът на семейство Мещрович, днес превърнат в „Галерия-музей Иван Мещрович“, на името на известния скулптор Иван Мещрович; Океанографски институт и останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4 в.). Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Мостар ( Босна и Херцеговина). Мостар се простира живописно на двата бряга на река Неретва. Най-известната му забележителност е Стари мост, който е под закрилата на ЮНЕСКО и се смята, че е изграден през 16 век.

Отпътуване за Сараево. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Туристическа програма в Сараево (около 2 часа) - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Отпътуване за България. Връщане в София – около 23 ч.

ДАТИ: 06.04-09.04.2018 г.

Цена на човек в двойна стая: 330 лв.


Деца до 12 г. настанени с двама възрастни на доп. легло – отстъпка 60 лв.

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация. Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията: 40. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи -7 дни преди датата на отпътуване.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

ТО не носи отговорност за промяна в цените на входните такси и работното време на посещаваните на място обекти , както и промяна в часовете и дните на полетите от авиокомпанията .

ТО или екскурзоводът има право да промени последователността на програмата. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи вътре в туристическите обекти

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Плитвички Езера |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Плитвички Езера |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Плитвички Езера

Избрани оферти