Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Португалия и Андалусия - 7 нощувки - 19.09.2018 г.

Номер на оферта

/

153658

Дати & цени

Цената включва

* 7 нощувки със закуски;
* Самолетен билет София – Мадрид - София
* голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* трансфер л-ще – х-л – л-ще
* Включени летищни такси;
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
* Медицинска застраховка.

Цената не включва

* Регистриран багаж до 20 кг - 140 лева;
* Трансфер от /до летище София от Пловдив и Хасково – 50 лв. /в двете посоки/;
* Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 35 евро / 69 лв.
* Слушалки – около 12 евро
* Посещение на двореца Ел Ескориал/Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 25 евро / 50 лв. (заплаща се задължително);
* двореца „Алхамбра“/слушалки, екскурзовод, входна такса/ - 45 евро / 88 лв. (заплаща се задължително);
* входните такси на посещаваните обекти
* разходи от личен характер
* сити такси – заплащат се на на място в хотелите

Програма на пътуването

Португалия и Андалусия със самолет през септември
СофияТоледо - ЛисабонСинтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока – Севиля – Гибралтар – МалагаГранадаСеговия – Ел Ексориал – София

ДАТИ: 19.09. – 27.09.2018 г.

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/ тройна стая: 1395 лв.
Единична стая: 1795 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 1345 лв.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

19.09.2018:
06.30ч. Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 09.05 ч.- Пристигане в Мадрид. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица. Модерния булевард „Кастелияна“ започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа. През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад “Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето – символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“. Обиколката ще завърши пред красивия площад „Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата “Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. По желание по предварителна резервация посещение на Кралския дворец. Нощувка.

20.09.2018:
Закуска. Отпътуване за разглеждане на „имперския град“ Толедо. Старата столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но и умело съчетават три различни религии и култури – мавърска, юдейска и християнска. Навсякъде се усеща не само духа на няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове – от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“ , крепостта Алказар. Катедралата е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Нощувка.

21.09.2018:
Закуска. Разглеждане на Лисабон. Красив и интересен, гостоприемен и романтичен, градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера. Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметника на откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музея на каляските, Морския музей. Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни. Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време. По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика. Нощувка.

22.09.2018:
Закуска. Отпътуване за Синтра наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели. Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади. Посещение на най-западната точка на континентална Европа- Кабо да Рока. Ще продължим към Кашкайш, превърнат от малко рибарско селище в курорт през 1870 година когато крал Луиш 1 издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана. Отпътуване за Южна Португалия. Нощувка.

23.09.2018:
Закуска. Отпътуване за Андалусия. В тази най-южна част на Испания са запазени най-ценните паметници на изкуството и архитектурата на испано-мавританската култура. Разглеждане на живописната столица Севиля. Векове наред тя е средище на поети,изкусни майстори на скъпоценности,архитекти и философи. През 12 век тук е издигнато най-величественото минаре в мавританския свят-Хиралдата. Превърната през 15 век в христианска камбанария тя и до днес доминира над градския пейзаж. До нея е разположена величествената Севилска катедрала-най-голямата в Испания. Строена от 1402 до 1506 г. в петте си нефа е събрала ценни творения на андалуската живопис и пластика и днес е един от най-забележителните музеи в страната. На брега на пълноводната река Гвадалквивир, близо до старинния мост „Сан Телмо“ се издига друга забележителност на града – Златната кула. Изключително приятно място за разходка е построеният през 1929 г. емблематичен площад „Испания“.Нощувка.

24.09.2018:
Закуска. Отпътуване за Гибралтар – анклав под владението на Великобритания от 1704 г. Триъгълната форма на скалата се счита за една от „Колоните на Херкулес“ към Средиземно море. Разходка до Катедралния площад с църквата „Св.Троица“ и Резиденцията на губернатора. Изкачването до Горната скала с безброй пещери, открива живописни гледки към близката Испания и недалечния бряг на Северна Африка. Най-забавната атракция тук са около 150 маймуни, за които легендата разказва,че ако те напуснат Скалата, с тях ще си тръгнат и англичаните. Отпътуване за Малага с кратка почивка в Марбея, където се намира и шикозното пристанище Пуерто Банус. Малага е един от най-големите градове на Южна Испания и любима туристическа дестинация на Коста дел Сол. Родно място на известния художник Пабло Пикасо и актьора Антонио Бандерас. Градът очарова с тесните калдъръмени улички на Стария град, с внушителната крепост „Алкасаба“, с Катедралата и прекрасната фасада на Двореца на епископа и чудесния за разходка крайбрежен булевард. Нощувка.

25.09.2018:
Закуска. Отпътуване за Гранада. Посещение на двореца "Алхамбра" - перлата на Гранада, наричан още "Осмото чудо на света". Дворцовият комплекс е един изящен образец на мавританската архитектура, където чувството за мярка и хармония завладяват с замайващо великолепие. От „Двора на миртите“ с голямото водно огледало, през тържествената „Зала на посланиците“, където Изабела Кастилска подписва тържествения акт за отплаването на Христофор Колумб, под грамадната кула“Комарес“, през богато декорираните бани до „Двора на лъвовете“, създателите са постигнали невероятно разнообразие в елементите, превръщайки Алхамбра в истинска вълшебна приказка. Отпътуване за Мадрид. Нощувка.

26.09.2018:
Закуска. Отпътуване за Сеговия. Разходката в този древен град, наситен с много история ще започне от замъка Алказар, разположен при вливането на реките Ересма и Кламорес, откъдето се открива панорамна гледка към голяма част от Кастилия.Той е бил любима резиденция на кастилските владетели,тъй като тук се срещат за първи път католическите монарси и тук 1474г Изабела Кастилска е провъзгласена за Кралица. Ще продължим до внушителното творение на римската инженерна мисъл- Акведукта- построен 1 век по заповед на император Домициан, който със своите 127 арки с дължина от 728 м и две нива е най-добре запазения римски акведукт. Ще се изкачим до главния площад Пласа Майор, където гордо се издига елегантната готическа сграда на Катедралата с цветни фламански стъклописи и изящен олтар на Сабатини. Отпътуване за Ел Ескориал. Величественият манастир „Сан Лоренсо“ е основан от себелюбивият, фанатичен владетел Филип II с изричното нареждане „сгарадата да няма равна на себе си в света“. Дворецът има 1860 зали, салони и стаи, 90 стълбища, 96 водоскока, 65 камбани, над 4000 старинни ръкописа, картини на Веласкес, Ел Греко, Ван Дайк, Рубенс, Рафаело. В Ескориал са погребани испанските владетели и преминаването край величествените гробници в двата пантеона на кралете и на инфантите, е едно вълнуващо прелистване на изпълнените с много кръв , страдания и величие страници от историята на испанския народ. Трансфер до летището в Мадрид. 21.55ч. Отпътуване от Мадрид за София.

27.09.2018:
02.25ч. Пристигане в София /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Първа вноска 30% от крайната сума, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  22 септември - 2023 - Испания |  22 септември - 2023 - Мадрид

Избрани оферти