Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кладово

Екскурзия до Придунавска Сърбия

Номер на оферта

/

225636

Дати & цени

Цената включва

• транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка с 1 закуска и вечеря в хотел 3* в района на Кладово
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• медицинска застраховка с лимит на отговорност 2 000 евро

Цената не включва

• пътни и магистрални такси – 10 евро
• Входна такса за Лепенски вир- около 400 динара
• входна такса за Народен музей – Зайечари Феликс Ромулиана – около 300 динара
• Разходка с корабче по река Дунав, при минимум 20 записани туристи - 45 лв.
• Доплащане за единична стая - 40 лв.
• Медицинска застраховка за лица над 65 г. - 3 лв.

Програма на пътуването

Екскурзия до Придунавска Сърбия
Придунавска Сърбия, красотата на Джердапската Клисура
СофияЗайчар – Феликс Ромулиана – Кладово - музей „Лепенски вир” –
Железни врата – манастир Буково – Неготин – София.

Дати: 20-21.10.2018 г. Цена: 99 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден: Отпътуване в 7.00 часа от храм-паметник „Ал. Невски”. Преминаване на ГКПП Връшка чука и навлизане в Сърбия. Пристигане в Зайчар. Посещение на Народен музей – Зайчар. Свободно време за обяд в града. Отпътуване за Гамзиград, недалеч от Зайечар, където се намират останките от късноантичната крепост – дворец Феликс Ромулиана. Гай Валерий Максимиан, известен като Галерий, кръщава двореца на майка си. Неговият дворец Ромулиана се нарежда сред грандиозните творения на римската архитектура. На едно възвишение недалеч от двореца се намира гробната могила, където според предположенията самият Галерий е обредно кремиран. Свободно време за неговото разглеждане. Отпътуване за Кладово. Пристигане в хотел .Настаняване. Вечеря . Нощувка.
2 ден: Закуска. Отпътуване за Комплекс-музей „Лепенски вир”. „Лепенски вир” е един от най-важните археологически обекти в Европа. Датира от 6 500 – 4 500 г. пр. н. е., като това е място на зараждане и развитие на изумителна култура и изкуство. Това е единствената монументална единица, съставена от жилищни и културни селища на праисторически хора, които живеят тук в продължение на 2 000 г. Свободно време за разглеждане. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Дунав в пролома Железни врата (осъществява се при подходящи атмосферни условия).Пролома представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. Кратка фото-пауза на най-красивото място от пътя. Отпътуване по посока Неготин. Попътно посещение на манастир Буково – според една от хипотезите манастирът е строен в периода на царуване на цар Милутин в края на 13- ти и началото на 14-ти век . Свободно време за неговото разглеждане. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Срок за уведомление при недостигнат брои туристи – 5 дни преди датата на пътуване
Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Забележка: ТО НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
ТО си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория, когато обективни обстоятелства налагат това .
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кладово |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кладово |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Кладово

Избрани оферти