Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пулия

Екскурзия до Пулия – близка и непозната

Номер на оферта

/

230875

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет София – Бари – София на АК Уиз Ер с включени летищни такси и 1 салонен багаж с размери 40 см/30 см/20 см
* Трансфери летище – хотел – летище
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари, централно разположен
* Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

* Приоритетно качване на борда и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см.: цената се определя при закупуването на самолетния билет
* Градски такси за хотела: около 6 евро за целия престой /заплащат се задължително при настаняването/
* Целодневна екскурзия до Матера /с включени транспорт и екскурзоводско обслужване/: 25 евро
* Целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка/с включени транспорт и екскурзоводско обслужване/: 25 евро
* Полудневна екскурзия до Полиняно А‘Маре с влак /с включени транспорт и екскурзоводско обслужване/: 10 евро
* Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Пулия е регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море. Това е място, където слънцето грее около 300 дни в годината. На територията на Пулия има приказни малки градчета, из които си заслужава да се разходите. Вкусно похапване, морски гледки, посещение на исторически и културни забележителности – нищо няма да ви липсва.

=========================================================================================

ДАТИ:
01.03.2020 - 04.03.2020
08.03.2020 - 11.03.2020 - последни 2 места

ЦЕНИ:
* Възрастен в двойна и тройна стая: 429 лв. за ранни записвания до 29.11.2019
* Възрастен в двойна и тройна стая: 519 лв. редовна цена
* Доплащане за единична стая: 120 лв.
* Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 389 лв. за ранни записвания до 29.11.2019; 459 лв. след тази дата

=========================================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=========================================================================================

Ден 1: СофияБари
Среща на летище София, Терминал 1 за полет до Бари в 13.00 часа. Кацане в 13.25 часа. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Бари, централно разположен. Следва пешеходна обиколка в столицата на област Пулия. Бари е бил римски, по-късно византийски град, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. до 1558 г. е независим и след това е присъединен към Неаполитанското кралство. Разглеждане на всички известни забележителностти – крепостта Свево, Катедралата „Сан Сабино“, базиликата „Св. Николай“, съхраняваща мощите на покровителя на моретата. Разходка из стария град, където плетениците от улици и пресечки носят свой особен дух. Обиколката приключва на красивата крайбрежна улица. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Алберобело и Мартина Франка
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка (пътува се с влак и автобус). Алберобело със своите трули, е една от най-впечатляващите туристически атракции на Пулия. Къщичките са обявени за част от културното наследство на ЮНЕСКО. Покривите на всяка трула са съставени от няколко конуса. Чудноватите постройки датират от XVI век, когато местните фермери били принудени да се установят в тази част на Италия, за да обработват земята. Трулите се срещат и на други места, но именно в Алберобело очарователните махали от къщурки създават една необикновена и запомняща се гледка. Отпътуване за Мартина Франка, вторият най-гъсто населен град на Пулия. Посещение на старинната част на града, заобиколена от каменни стени с известните барокови порти, водещи до площади и тесни криволичещи улички. Връщане в Бари. Нощувка.

Ден 3: Матера
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Матера (пътува се с влак и автобус). Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Още в древността хората заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Условията на живот в т.н. „саси“ не се променят съществено през вековете и в през 50-те години на XX век с държавно финансиране живеещите в пещерите са преместени в съвременни жилища. Каменната част на града остава необитаема и започват да я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не се заинтересува от Матера и я превръща в естествен декор на популярните продукции „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“. Идва и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира потенциала на Матера като туристическа дестинация и тя е избрана за европейска столица на културата през 2019 г. заедно с нашия Пловдив. Връщане в Бари привечер. Нощувка.

Ден 4: Бари
Закуска. Свободно време за разходка и шопинг в Бари. Възможност за посещение на красивото крайбрежно градче Полиняно А‘Маре (пътува се с влак). Около 11.30 часа трансфер до летището за полет до София в 13.55 часа. Кацане на Терминал 1 в 16.15 часа.

=========================================================================================

Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=========================================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=========================================================================================

Допълнителна информация

Ранни записвания до 29.11.2019

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Пулия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Пулия |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Пулия

Избрани оферти