Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рила

Две рилски езера за един ден - автобусна екскурзия!

Номер на оферта

/

171799

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус/бус

- водач от агенцията

Цената не включва

- планинска застраховка, разходи за обяд

Програма на пътуването

Маршрут: София-Якоруда-Нехтеница

ДАТА: 16.07.2017 г.

ЦЕНА: 39.00 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

ПРОГРАМА

Хиха „Трещеник” – м. Нехтеница – Якорудски езера – вр. Ковач – циркус Грънчарски езера

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Групата пристига в района на местност Нехтеница. Под ръководството на водача групата започва плавно изкачване на първа тераса от циркуса на Якорудските езера. Траверсира се южния склон на Вапски рид, след което се изкачва премката, водеща към най-горното Якорудско езеро. Кратка почивка и обзорна панорама към циркуса на 3-те Якорудски езера – Долното, Мъртвото и Горното. Следва най-трудната част от прехода – изкачване на един от най-красивите Рилски върхове – ВРЪХ КОВАЧ (2639 м), който отнема около 50 минути. Изкачила веднъж този скалист връх, от него се открива невероятна панорама към циркусите на Якорудските и Грънчарските езера, а така също и към най-високите и красиве върхове на Рила – на северозапад е разположен Голям Маришки връх, под чийто южни склонове е прекрасния циркус на Ропалишките езера, а от северните - Маричините езера, от които запачва своя щурм на североизток река Марица. Право на север са исполините Янчов чал, Връх Манчо, Орточал, а в дъното скалната пирамида на първенеца на Балканите – вр. Мусала. Едва ли има човек, който при такава гледка да не преклони глава и оцени по достойнство великолепието на Майката-природа. Време за обяд и фотосесия. След тази обзорна панорама групата слиза по обратния път до автобуса. Завръщане в София. – пеш. преход 4,5 часа-терен стръмен, динамичен.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 15 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 3 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Рила |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Рила |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Рила

Избрани оферти