Начало / Екскурзии / Екскурзии - Синая

Екскурзия до Румъния - мистика и величие

Номер на оферта

/

229812

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с лицензиран за международни пътувания автобус
*Пътни и гранични такси, паркинги
*2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Синая/Предял
*2 вечери в ресторанта на хотела
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*Целодневна екскурзия до Трансилвания
*Обиколка на Букурещ и Стария град; Туристическа програма в Брашов
*Медицинска застраховка за периода на пътуването

Цената не включва

*Замъка Бран – 40 леи за възрастни, 30 леи за хора над 65 г., 25 леи за студенти, 10 леи за ученици
*Замъка Пелеш (стандартен тур) – 30 леи за възрастни, 15 леи за хора над 65 г., 8 леи за студенти и ученици
*Замъка Пелишор (не се посещава през месец октомври) – 20 леи за възрастни, 10 леи за хора над 65 г., 5 леи за студенти и ученици
*Музея на селото в Букурещ – 15 леи за възрастни, 8 леи за хора над 65 г., 4 леи за студенти и ученици
*Манастира Синая – 5 леи за възрастни, 2 леи за ученици
Черната църква в Брашов – 10 леи за възрастни, 6 леи за студенти и ученици
*Първото училище в Брашов – 10 леи за възрастни, 6 леи за студенти и ученици
*Застраховка “Отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Румъния не е това, което беше. Икономическият растеж промени живота на местните, също така и туризма в страната. Румъния винаги е пленявала с мистичните замъци, средновековните градове и съхранения бит и култура. В големите градове пък модерният и динамичен живот е обзел всеки. За Румъния ще чувате само положителни мнения, НО се убедете сами в това!

==============================================================================

ДАТИ:
06.09.2019 – 08.09.2019

ЦЕНИ:
*Възрастен в двойна стая и тройна стая: 245 лв.
*Доплащане за единична стая: 60 лв.
*Дете до 12 години, настанено с двама възрастни: 155 лв.

==============================================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

==============================================================================

1 ден: СофияРусеБукурещСиная
Отпътуване в 6.30 ч. от София, по маршрут Русе - Джурджу – Букурещ. Пристигане в румънската столица и панорамна обиколка - Триумфалната арка, храмът на музиката “Атене” - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, с купол, висок 30 м., възможност за посещение на Музея на селото – десетки къщи под открито небе, показващи начина на живот в различните краища на Румъния. Пешеходна обиколка в Стария град с възможност за обяд в емблематичното заведение “Caru cu Bere”. Продължаваме към Синая, планински град, разположен в сърцето на Карпатите. Превърнат в курорт за аристокрацията още през 19 век, днес е едно от най-популярните и посещавани места в Румъния, заради красивата природа и Дворците „Пелеш“ и „Пелишор“. Настаняване в хотел 3*/4*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден: Синая - Брашов – Бран - Синая
Закуска. Посещение на двореца “Пелеш” - издигнат като лятна резиденция на румънския крал Карол I, съхраняващ ценна колекция от произведения на изкуството. По желание посещение и на малкия замък Пелишор. И двата са образци на румънската архитектура от 19 век. Отпътуване към замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш, впечатляваща средновековна крепост, построена през 14 век върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов – живописен средновековен град. Туристическа програма: централният площад със сградата на Кметството, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Николай” с училището, където Петър Берон отпечатал и издал „Рибния буквар“. Връщане в Синая. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден: СинаяБукурещСофия
Закуска. По желание разходка до Синайския манастир, основан през 1690 г. от Михай Кантакузин. Отпътуване за Букурещ. Фотопауза на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния, втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чаушеску, Патриаршията - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи. В църквата там се съхраняват мощите на Св. Димитър Басарбовски. Продължаваме с Площада на революцията, Кралския дворец. Свободно време. Отпътуване за България и пристигане в София вечерта.

==============================================================================

Депозит: 30% при записване
Доплащане: до 31 дни преди дата на заминаване

==============================================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

==============================================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Синая |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Синая |  6 септември 2023 - Румъния |  6 септември 2023 - Синая

Избрани оферти