Оферта номер: 184393

Екскурзия до Русия - Санкт Петербург и Москва

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

Екскурзия до Русия - Санкт Петербург и Москва
от 2269 лв.
Виж галерия
Дати и цена
02 юли 2019 г. - Цена от 2269 лв.
Цената включва
Самолетен билет София–Санкт Петербург/ Москва - София с включени летищни такси и чекиран багаж;
4 нощувки със закуски в хотел „Москва“ 4* в Санкт Петербург или подобен и 3 нощувки със закуски в хотел 4* „Измайлово Делта“ в Москва или подобен;
Трансфер летище - хотел - летище;
Билет за влака Санкт Петербург – Москва;
Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
Посещение Ермитажа;
Посещение на Петерхоф;
Екскурзия до гр Пушкин;
Посещение на Исакиевския събор;
Посещение на Спас на Крови;
Обзорна обиколка на Москва;
Посещение на Кремъл;
Посещение на Третяковската Галерия;
Екскурзия в Московското метро;
Екскурзоводско обслужване / водач по време на пътуването;
Входни такси на посещаваните по програма обекти
Цената не включва
Виза – 140 лева;
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка – 20 лева за 30000 евро ;
Слушалки – по 2 евро на ден (задължително е тяхното ползване);
Посещение на Оръжейната Палата в Москва
1 Ден
02.07.2019
Полет в 12.30 ч. от Терминал 2 до Санкт Петербург с Аерофлот. Кацаме на летището в Санкт Петербург в 18.35 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 Ден
03.07.2019
Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург по време на която ще видим: Казанската катедрала, Адмиралтейството, Медния конник, Дворцовия площад, Университета, Стрелката на Василевския остров. Ще посетим Петропавловската крепост, разположена на Заешкия остров и построена от Петър І в началото на 18-ти век. На входа на крепостта ще се спрем за фото пауза пред двуглавия орел, символ на руската мощ и величие, ще постоим и пред статуята на Петър Велики, отдавайки нужното уважение на този гениален човек, основал напук на всички земни закони град върху блата. Обиколката продължава с посещение на Марсово Поле, Михайловския замък, Лятната градина, Мраморния дворец.
Следва посещение на най-величествения музей в света - Ермитажа с най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо и други велики художници. Свободно време. Нощувка.


3 Ден
04.07.2019
Закуска. Следва екскурзия до Пушкин. Ще видим дворцовия ансамбъл Царско Село - бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Санкт Петербург.
Посещение на емблематичната за Русия и християнския свят катедрала Исакиевски събор - внушителна по своите размери и величие. Строен 40 години по проект на Огюст Монферан в чест на преподобни Исакий Далматски, особено почитан от Петър I. Ще се любуваме на руското мозаечно изкуство и на великолепието от злато и яспис. Следва посещение на Спас на Крови. Построена на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Строителството започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършено през 1907 г. по времето на Николай II. Архитектурата е типична за руските православни храмове от XVI-XVII век. Куполите са оцветени в разноцветни багри. Църквата е изключително живописна и отвътре. Свободно време. Нощувка.


4 Ден
05.07.2019
Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечерта, възможност за екскурзия „ Вдигането на мостовете“. Нощувка.

5 Ден
06.07.2019
Закуска. В 07.00 отпътуване за Москва с бързоскоростния влак Сапсан. След пристигането в Москва към 11.00 часа започва обиколната екскурзия на руската столица. Ще видим Червения площад, Храм Василий Бажений, Мавзолея на Ленин, Историческия Музей, Александровската Градина, Вечния Огън, Храма „Христос Спасителя“. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 Ден
07.07.2019
Закуска. Предстои екскурзия на територията на Кремъл - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. По желание посещение на Оръжейната Палата. Свободно време.Нощувка.


7 Ден
08.07.2019
Закуска. Посещение на Третяковската Галерия. Начало на колекцията е поставено от богатия търговец Третяков през 1892 г. Ще се насладим на богатата колекция от картини от ХІХ и ХХ век. Следва екскурзия в Московското Метро. Ще обиколим най-красивите станции на Московското метро. Свободно време. Нощувка.


8 Ден
09.07.2019
Ранен трансфер до летището. Полет в 08. 20 до София. Кацаме в София в 11.30 ч.
НЕПОЗНАТИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ
от 1375 €
НЕПОЗНАТИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ
4 нощувки
Самолет
НЕПОЗНАТАТА РУСИЯ
от 2087 €
НЕПОЗНАТАТА РУСИЯ
10 нощувки
Самолет
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Празникът на Санкт Петербург - градът, построен върху блато
Мандроги: приказното дървено руско село
Музей на Фаберже - скъпоценни камъни във форма на яйце