Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Екскурзия до Санкт Петербург, Русия за Белите нощи

Номер на оферта

/

183173

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Бургас–Санкт Петербург - Бургас с включени летищни такси и чекиран багаж;
- 7 нощувки със закуска в хотел Таврическая 3* за дата 30.06.2017 и хотел Санкт Петербург 3* за дата 10.07.2017;
- 5 вечери;
- Трансфер летище - хотел -летище;
- Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
- Посещение Ермитажа;
- Посещение на Петерхоф;
- Екскурзия до гр.Пушкин и Павловск;
- Посещение на руските църкви;
- Екскурзоводско обслужване / водач по време на пътуването;
- Входни такси на посещаваните по програма обекти

Цената не включва

- Виза – 120 лева;
- Разходи от личен характер;
- Медицинска застраховка – 20 лева за 30000 евро;
- Целодневна екскурзия до Новгород

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: Чартърен полет в 15.00 ч. от летище Бургас до Санкт Петербург. Кацане на летището в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще видим Историческия център с Медния конник, църквата "Спас на Крови", Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров и Дворцовия мост.
Следва посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. "Величието на руските църкви" - ще посетим емблематични за Русия и християнския свят църкви:
- Спас на Крови - построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв". Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II;
- Исакиевски събор - внушителна по своите размери и величие. Строен е 40 години по проект на Огюст Монферан в чест на преподобни Исакий Далматски, особено почитан от Петър I
- Казански събор - намира се на "Невски проспект". Той е сред най-големите православни храмове в града.Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица

Посещение на най-величествения музей в света - Ермитажа с най–богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо и други велики художници.
Свободно време. Вечеря.Нощувка

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска.
- Екскурзия до Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
- Отпътуване за Павловск, където ще посетим Златисто-белия летен дворец, който Екатерина Велика построява за своя син Павел І. Този шедьовър на неопаладианския стил е изграден върху скала с широк склон, от която се открива гледка към 6000-декаровото имение. По дворцови стандарти неговите стаи са интимни и изискани, тяхното съдържание е скъпоценно и лично. Колекцията на Павловския дворец е свързана с пътешествието на царското семейство в Европа преа 1781- 1782 г. Картините, мебелите , сервизите, скулптурите са подаръци от европейските кралски семейства. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. По желание целодневна екскурзия до Новгород.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Трансфер до летището. Директен полет в 17.00 до Бургас.

ПАКЕТНА ЦЕНА: 1699 ЛЕВА

Плащане:
- Депозит – 700 лева.
- Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Неустойки:
- до 60 дни – без неустойки
- от 45 до 59 дни – депозита
- до 45 дни – цялата сума

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- задграничен паспорт и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно.
- за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), актуална снимка паспортен формат, попълнен визов формуляр.

Забележки:
- Цената на екскурзия до Санкт Петербург е валидна при група от 25 човека.
- Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на туровете. Възможна е промяна в часовете на полетите.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти