Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

СУПЕР ПРОМО: Шри Ланка - земята на Буда, 22.11-01.12.19г

Номер на оферта

/

229631

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Коломбо - София
Летищни такси
Чекиран багаж до 20 кг.
Изпращане, посрещане и съдействие на летището
Всички турове в програмата с входни такси
Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
4 нощувки в хотелите описани в обиколната програмата с включени закуска и вечеря
3 нощувки в района на Мириса / Когала с включени закуска в вечеря
Сафари с джип в националния парк Minneriya (входната такса се заплаща на място - 40 долара за възрастен, 20 - за дете)
Разходка със слон ( в Habarana или друго място)
Входна такса за традиционно шоу
Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
Държавни такси и данъци
Водач от България при 12 записани туристи

Цената не включва

Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв. ( кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане)
Други екскурзии (не описани в програмата)
Хранения извън описаните в програмата.
Входни такси (освен описаните в програмата)
Напитки по време на храненията
Бакшиши - 20 USD на човек, задължителни
Лични разходи

Програма на пътуването

Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня. Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и все тропически wink Всъщност - Шри Ланка не е само за мързеливковците и сърдитковците - всички останали ще се харесат с нея.

Програма 22.11-01.12.19г.:
Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета на Qatar Airways или FlyDubai по маршрут София-Доха / Дубай -Коломбо.

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула, по път Pinnawala

Пристигане в Коломбо рано сутринта. Получаване на електронна виза и багаж. Възможност за обмяна на валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приют за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage. Там живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 13:00. Възможност за разходка на гърба на слон - срещу допълнително заплащане от около 30 долара.
Настаняване в хотела в Дамбула. Свободно време за спа или почивка. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове
Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби ( над 1300 на брой), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м., от която се разкрива прекрасна панорама към околността.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете.

Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana - при мин. 8 записани туриста. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya.

Ден 4, Дамбула - Канди ( 80 км, 2 часа)

Закуска. След закуска – отпътуване за Канди. По пътя – посещение на златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е известен и с множеството картини. В пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра.

Следва отпътуване за Канди. Посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Настаняване в хотела. Свободно време за спа или почивка. Следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, включено в цената. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, Канди
След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Там, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда. Следва посещение на градина за подправки и работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях. Вечеря. Нощувка.


Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя - посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)
Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч.

Ден 10, Коломбо - София
Отпътуване около полунощ с Qatar Airways или Flydubai за София. Пристигане в София по обяд.

Край на програмата.

==========================================================

Хотели по програмата
Dambulla – Fresco Water Villa 4* или The Paradise Resort 4* x 02 нощувки
Kandy – Hotel Topaz 4* x 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4* или Dickwella Resort & Spa 4+* x 03 нощувки
==========================================================

Цена: 2669 лв.

Единично настаняване: 3599 лв.
Трети възрастен: 2339 лв.
Дете 0-11.99 години: 1998 лв.

Цените са в лева на човек в двойна стая.
Депозит при резервация: 50% лв.
Доплащане: до 35 дни преди отпътуванe

==========================================================
Цените са промоционални за "Ранни записвания" с резервация и депозит до 20.10.2019г.
==========================================================

Полетно разписание:
FZ 758 София 16:10 - Дубай 22:05
FZ 547 Дубай 23:20 - Коломбо 05:20+1
FZ 558 Коломбо 02:10 - Дубай 05:15
FZ 757 Дубай 10:45 - София 15:10
FLY Dubai

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.

Забележки:
Условие за водач от фирмата: мин. 12 записани човека
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
59 дни до 31 дни - депозита
30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е препоръчителен.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация

Цените са промоционални за "Ранни записвания" с резервация и депозит до 20.10.2019г.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти