Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Екскурзия до Сибиу, загадъчния замък

Номер на оферта

/

212944

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус
Пътни и гранични такси
2 нощувки в Сибиу/ Алба Юлия 3 звезди със закуска на блок маса
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка по време на пътуването

Цената не включва

Входна такса за замъка Корвин 25 леи за възрастни, 8 леи за пенсионери, деца и студенти 4 леи
Входна такса за солната мина в град Турда 30 леи за възрастни, 15 леи за деца, ученици и студенти, 15 леи за пенсионери
Входна такса за ASTRA открит етнографски комплекс 17 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери, студенти и ученици – 3.50 леи

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ДО СИБИУ, ЗАГАДЪЧНИЯ ЗАМЪК ХУНЕДОАРА И ТУРДА-НАЙ-ГОЛЯМАТА СОЛНА МИНА В ЕВРОПА

ДАТИ: 03.03.2018; 06.04.2018;05.05.2018

3 дни /2нощувки/

Цена: 180.00 лева


Програма


1 ден

Отпътуване от Добрич в 04.15ч.Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч.Кратка почивка на удобна бензиностанция в Русе. Преминаване през Дунав мост Русе. На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя де Арджеш., основан 1512 год./ Куртя-де-Арджеш – град в Румъния, на р. Арджеш, в Южните Карпати, курортно селище. 17 хил. жители. Основан в 14 в., бивша резиденция на епископите и князете на Влахия/. Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./. Пристигане в Сибиу в късния следобед. Настаняване. Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане на Сибиу - или немския Херманщадт- град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал - една от най-забележителните барокови сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула; мостът на лъжците - първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует - кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите. Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или Замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния. До 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно - в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връщане в Сибиу. Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска. Посещение на ASTRA комплекс - най-големия етнографски музей на открито, включващ и музей на фолкор и традиция, музей на Трансилванското изкуство, музей на Саксонското изкуство и традиция. Отпътуване за Турда. По пътя се отбиваме в Алба Юлия, познат още като Бълград. Туристическа програма - старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква, построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания. Пристигане в град Турда и посещение на солната мина- включваща три мини - мината Терезия достига най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон е на 108 метра, а мината Рудолф - е на 42 метра. Следобед отпътуване за Сигишоара. Града е един от най-добре запазените средновековни градове и е включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. Историческият център на града, напомня на стара Прага. Сигишоара е известен с Покритото стълбище, родната къща на Влад Цепеш, Цитаделата, Часовниковата кула- известна също като кула на Съвета, построена през втората половина на 14-ти век и разширена през 16-ти век. Четирите малки ъглови кули на върха на кулата, символизират съдебната автономията на Градския съвет., Венецианската къща и църквата на Доминиканския манастир. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  3 Март 2024 - Румъния |  3 Март 2024 - Сибиу

Избрани оферти