Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Екскурзия до Виена със самолет 3 нощувки

Номер на оферта

/

205285

Дати & цени

Цената включва

Двупосочен самолетен билет с Австрийски Авиолинии/ България Еър;
Летищни такси
ръчен багаж до 8кг.
3 нощувки със закуски в хотел MOZART 3* или подобен във Виена;

Цената не включва

трансфер летище - хотел - летище - 60 евро на човек при двама;
Чекиран багаж до 20 кг – 20 евро на посока
Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език /2 часа/ - 26 евро на човек при минимум 4 човека; 50 евро на човек при минимум 2 човека.
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Маршрут: София-Виена-София
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
Цена от: 540 лв.

Виена - история, култура и красота.Градът е успял да обедини историческото си наследство с духа на новата ера. Няма да прекалим, ако кажем, че Виена има по нещо за всички. В района на музеите – културния комплекс, покрай огромните художествени музеи са интегрирани множество комерсиални бутици, клубове и барове с диджеи. Не далеч от Щефансплац ще намерите най-известните магазини, кафета и заведения.
Виена има много музеи и забележителности, които си заслужава да посетите като: Щефансдом - Stefansdom (Катедралата Св. Стефан), Sigmund Freud Museum (Музей Зигмунд Фройд), КунстХаусВиен - KunstHausWien, Sch?nbrunn Palace (Дворецът Шьонбрун), MQ - MuseumsQuartier Wien - Квтаралът на музеите , Дворец Белведере,Музей Албертина, Кметството (Rathaus) и много други.

ДЕН 1
Полет София - Виена. Придвижване от летището до хотела. Свободно време, което може да прекарате на Кметството на Виена (Rathaus), то е една от най-впечатляващите и известни сгради в града. Разположено е между Парламента и Университета, до националния театър Бургтеатър . Сградата е проектирана от Фридрих вон Шмидт и е построена в годините 1872 – 1883. Архитектурата представлява смесица от нео готика и барок с отделни елементи от различни стилове. Централната кула на кметството е удивителна със своите 105 метра височина. Често на площада пред кметството се организират различни мероприятия – коледени базари, филмови фестивали, концерти и др. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. По желание пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. По време на обиколката ще видите виенската държавна опера, хотела "Захер", където ще разберете историята на хотела и тортатата "Захер" , площада с паметника на холокоста и падналите във войните, преминаване покрай двореца Албертина с най-голямата графична колекция в света, където се пази оригиналът на прочутия "Заек" на Дюрер. През Дворцовата градина с Оранжерията и Къщата на пеперудите до Външите порти на Хофбург (зимната резиденция на Хабсбургите), продължава се към Музеите-близнаци, паметника на Мария Терезия, единствената владетелка на трона и Имперските конюшни. Преминава се през външните порти на Хофбург, площада на героите с Новия Бург, оттам към Вътрешния двор на Хофбург, където е започнала неговата история през далечния 13-ти век, с Ренесансовия швейцарски портал, паметника на императора Франц, бароковото крило с Императорските апартаменти, носещи следите на красивата императрица Елизабет (Сиси). Излизане от Хофбург през купола на Арх. Михаил на едноименния площад с разкопки от римско време, с "Къщата без вежди", църквата Арх. Михаил и Испанското дворцово училище за висша езда. По най-скъпата улица на Виена "Колмаркт" с емблематичната сладкарница "Демел" , от където се стига до площада "Грабен" с бароковата църква Св. Петър и Чумната колона, разходката завършва на площада Св. Стефан, където се намира катедралата Св. Стефан, сърцето на града. Свободно време за посещение на музеи или разходка из Виена. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време за посещение на туристически обекти. Препоръчваме Ви да посетите един от най-интересните и емблематични музеи във Виена - Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) , той е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес, когато в него са изложени над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение. В известните и неустоими изложения ще видите например 25 000 - годишната Венера от Вилендорф или скелет на динозавър, или фосили на съществували животни и растения отпреди 200 млн. години. Музеят се помещава в изящен дворец, в центъра на сградата е куполът висок около 60 m представящ гръцкия бог Хелиос, а на перилата на стълбите са поставени статуи на известни учени. По стените в помещенията могат да се видят над 100 маслени картини от известни художници с мотиви от света на науката. Интериорът на сградата, орнаменталната декорация, обзавеждането и ценните експозиции правят музея "музей на музеите" за културно-историческо съхранение.
Друг обект който бихте могли да посетите е Двореца Шьонбрун (Schloss Sch?nbrunn), който е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Името на двореца идва от воден кладенец, който е бил използван от императорската фамилия във Виена. Построен е между 1696 и 1712г. по нареждане на император Леополд I, по-късно Мария Тереза преобразува двореца в стил рококо. В двореца има и зоологическа градина, която се смята за най – старата в света. Тук е едно от няколкото места в света, където можете да видите гигантски панди. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 Свободно време. Полет Виена - София.

Дата Възрастен в двойна стая
12.10.2017 г. 630 лв.
19.10.2017 г. 630 лв.
26.10.2017 г. 630 лв.
09.11.2017 г. 560 лв.
23.11.2017 г. 560 лв.
07.12.2017 г. 699 лв.
14.12.2017 г. 630 лв.
25.01.2018 г. 540 лв.
15.02.2018 г. 540 лв.
01.03.2018 г. 560 лв.
08.03.2018 г. 560 лв.
22.03.2018 г. 560 лв.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти