Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златоград

Екскурзия до Златоград, Чудните мостове, Смолян, Хасково ОТ ПЛОВДИВ

Номер на оферта

/

203805

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;
1 нощувка със закуска в Златоград;
Посещение на Чудните мостове / или манастирския комплекс „ Св. Панталеймон”;
Туристическа обиколка в Смолян;
Посещение на Планетариума;
Посещение и туристическа обиколка на Ареален комплекс Златоград;
Туристическа разходка в Кърджали;
Туристическа разходка в Хасково;
Посещение на храма “Успение на Пресвета Богородица” в Узунджово;
Посещение на Александровската гробница и Музея на тракийското изкуство;
Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

Цената не включва:

Входните такси на посещаваните обекти;
Медицинска застраховка – 1 лв на ден / за лица над 65 г по 1,50 лв. на ден/;
Организирана вечеря с музика и танци;

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Отпътуване в 7.30 часа по маршрут ПловдивСмолянЗлатоград.
Посещение на Чудните мостове – скален феномен, известен също с името Скалните мостове. Разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи, на 1450 м надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк /*при подходящи метеорологични условия/или посещение на Манастирският комплекс “Св. Пантелеймон”, основан от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988г. и се прекръства на сестра Христина.
Отпътуване за град Смолян, един от най-красивите градове в Родопите, разположен на двата бряга на р. Черна. Посещение на най–големият Планетариум – астрономическа обсерватория в България. Посещение на Църквата „Св. Висарион Смоленски” – първият храм в града от 130 години насам и втори по- големина в България. Свободно време за разходка и обяд из центъра на града.
Отпътуване за Златоград. Посещение на Етнографския ареален комплекс Златоград – уникален музей на открито, пресъздаващ архитектурата и местните занаяти на града от преди повече от 100 години. Златоград е единственият частен етнографски комплекс в България. Атмосферата на града ще ви пренесе в епохата на Възраждането. Ще се запознаете с традиционните занаяти, които са били поминък на тукашното население. Ще посетите осемте занаятчийски работилници: Терзийската работилница,Гайтанджийската работилница, Сарашката, Ножарската, Златарската, Медникарската, Грънчарската, Тъкачната.
Ако сте се изморили от обиколката можете да си отдъхнете и опитате от известното „въртяно” кафе на пясък.
Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря с музика и танци /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Кърджали. Посещение на Православното духовно средище „Успение Богородично“, изградено по инициатива на отец Боян Саръев. В него в специално ковчеже се съхранява християнска реликва, намерена на Перперикон, за която се вярва, че е част от кръста, на която е разпънат Иисус Христос.
Отпътуване за гр. Хасково. Туристическа разходка из града и посещение на най-високата в света статуя на Богородица и младенеца. Със своите 32,8 м височина тя е включена в Книгата с рекордите на Гинес. В основата й е изграден малък параклис.
На метри от монумента на Богородица се извисява една от най-високите камбанарии в България. Висока е 30 м., а вътрешното стълбище позволява да се изкачите до върха, точно под осемте й камбани, и да се полюбувате на неповторимата панорама към града. Свободно време за обед и отдих.
Преминаване през село Узунджово и посещение на най-голямата селска църква в нас- “Успение на Пресвета Богородица”. Освен с размера си храмът впечатлява с многовековната си история, с факта, че сградата през вековете е функционирала и като джамия, и като църква, и с невероятното си преплитане на християнски и мюсюлмански символи в украсата й.

Посещение на Александровската гробница, която заедно с Музея на тракийското изкуство разкриват невероятното изящество на античността. За посещение е достъпно копието на гробницата, то по никакъв начин не отстъпва на оригинала. Стенописите на оригинала са застрашени от унищожение и затова са консервирани. Тук може да бъде видяно златно съкровище, датирано около 4500-4000 г. пр. Христа. Отпътуване за гр. Пловдив.

Допълнителна информация

Забележка:
Входна такса Планетариум в Смолян ; възрастни – 5 лв., ученици, пенсионери – 3.00 лв;
Входна такса за гробницата: възрастни – 4 лв., ученици, пенсионери – 2 лв;
Етнографски музей Златоград – възрастни -2 лв, ученици, пенсионери 1 лв;

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златоград |  Ранни записвания 2024 - България |  Ранни записвания 2024 - Златоград

Избрани оферти