Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валета

Екскурзия до остров Малта

Номер на оферта

/

220066

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
Самолетен билет с WIZZ AIR -София – Валета – София, с директен полет
Летищни такси;
7 кг ръчен багаж
4 нощувки в хотел Cavalieri Art 4* Сейнт Джулианс със закуска
Трансфер летище – хотел – летище
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:
Допълнителни екскурзии
Лични разходи
Общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място

Програма на пътуването

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море и се състои от 3 обитаеми острова - Малта, Гозо и Комино. Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ, е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.
Историята на Малта датира над 7 хилядолетия, за което свидетелстват 23-те мегаликически храма. Обърнати са на юг и при слънцестоене светлината пада точно върху главния им олтар. Най-старият от тях се намира на остров Гозо и е построен около 3 600 г. пр. н.е.
Столицата на Малта е Валета, разположена на брега на Средиземно море. Когато посещава Валета през 1830 г., бъдещият британски премиер Бенджамин Дизраели я нарича "Град на дворци, построен от джентълмени за джентълмени".
Първият камък на Валета е положен през 1566 г. Градът е свързан с рицарите от Ордена на свети Йоан, (така наречените Hospitallers, който е основан в Йерусалим по времето на кръстоносните походи които поради липса на пари поискали заем за издигането му от папа Пий и испанския крал Филип. Името на малтийската столица е свързано с основателя й - великият магистър на ордена Жан Паризо дьо ла Валет.
Малта може да се обиколи за три дни. Старата столица е Мдина или “Градът на тишината”, тъй като автомобилите тук са забранени. Археологическият музей и катедралата “Свети Йоан”,където може да се види шедьовъра на Караваджо “Обезглавяването на Свети Йоан” и дворецът на Малтийския орден са местата, които трябва да се посетят. В близост до Ла Валета се намира и кварталът Слиема, с едни от най-красивите туристически хотели в Малта и магазини на известни марки. За разлика от храната в Малта, която е с европейски цени, цените на повечето от известните световни марки са доста по-евтини. При престоя си в Малта е важно да знаете: такситата са много скъпи, заради малките разстояния; движението е обратно на европейското.
Полетно разписание:
СофияМалта 19:10 / 20:15
МалтаСофия 20:50 / 23:40

1 ДЕН / вторник / 01.05 Среща на летище София , Терминал 1 около 2 часа преди полета. Директен полет София- Малта. Кацане на летищто в Малта.
Трансфер до хотела. Настаняване в хотела и информационна среща. Нощувка.
2 ДЕН / сряда / 02.05 Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия:Нощувка.
3 ДЕН / четвъртък / 03.05 Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия: Нощувка.
4 ДЕН / петък / 04.05 Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:Нощувка
5 ДЕН /събота/ 05.05 Закуска, свободно време и трансфер до летище Валета, за директен полет МалтаСофия.

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Валета |  Майски празници - Малта |  Майски празници - Валета

Избрани оферти