Оферта номер: 168108

Септемврийски празници в Албания с автобус - 4 дни с вечери и бонуси!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Дуръс и Екскурзии в Албания.

Дати и цена
Цената включва
Транспорт с лицензиран и комфортен автобус;

Двама шофьори по време на пътуването;

Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;

3 нощувки със закуски и вечери в хотел Перандор 4* в Дуръс

Водач-екскурзовод по маршрута;

Медицинска застраховка за престоя

Бонус: Посещение на Скопие
Бонус: Посещение на Елбасан
Цената не включва
Целодневна екскурзия до Круя и Тирана – 35 лева

Целодневна екскурзия до Берат и Фиер (Аполония) – 30 лева

Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 4 лв., над 75 г. – 8 лв.
22 септември в Дуръс, Албания с включени вечери и бонуси!

Дневен преход

4 дни/3 нощувки

Настаняване в изцяло реновиран, отличен хотел в сърцето на Дуръс!


ДАТИ:

21.09.2018 г.

---------------------------------------------------------

ЦЕНИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.08.2018 г.:


- ЗА ДАТА 21.09.2018 г.:
Възрастен в двойна стая: 295 лв.
Трети възрастен в двойна стая: 295 лв.
Дете до 11 г. с 2 възрастни: 255 лв.
Единична стая: на запитване

--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Отпътуване от София в 6, 00 часа по маршрут: СофияСкопиеТетово – Струга – ЕлбасанДуръс. Кратка почивка в Сопие. Пристигане и настаняване в хотел в хотел 4* Дуръс.

Дуръс - вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море. Вечеря. Нощувка.2 ДЕН

Закуска.

Свободно време или по желание:

Екскурзия до Берат и Фиер (Аполония).
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.

Отпътуване за Фиер. Град само на ок. 200 години, значим промишлен и търговски център, в който се пресичат важни шосейни и железни пътища. Близо до него се намират останките на античната Аполония, построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.3 ДЕН

Закуска.

Свободно време или по желание:

Екскурзия до Круя и Тирана.
Оптътуване за Круя. Старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.

Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове.По желание посещение на тайния бункер на диктатора Енвер Ходжа, построен преди 40 години за защита от евентуално ядрено нападение - днес отворен като музей.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ДЕН
Закуска и отпътуване за Елбасан. Свободно време за кратка почивка и покупки. Отпътуване за София. Пристигане към полунощ.================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Необходими документи: лична карта или международен паспорт;
За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата;
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Депозит в размер на 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
Дуръс
7 причини да посрещнеш Нова година в Албания
На море в Албания – открийте нови дестинации
Саранда (Албания): Синьо лято за жълти стотинки