Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

Екскурзия в Будапеща 55+ и приятели - на полупансион

Номер на оферта

/

193272

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;
5 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, в хотел 3*, периферно разположен;
Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български;
Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Обеди;
Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 12 лв за целия престой).

Програма на пътуването

Екскурзия в Будапеща 55+ и приятели - на полупансион

Програмата е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на града, факултативни екскурзии до големия завой на Дунава, Вишеград, Естергом и Сентендре, до Виена и до Братислава. Настаняването е в хотел 3 звезди, разположен периферно.

1 ден
04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелград - Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до големия завой на Дунава - крепостта Вишеград, Естергом и Сентендре. Естергом е старата столица на Унгария. Този град, а не Будапеща унгарците наричат „кралицата на Дунава”. Разглеждане на града и на катедралата – най-голямата църква в Унгария. Разглеждане на Сентендре – кокетно градче, чийто стар град ще ви върне назад във времето със своите дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти, галерии и пр. Завръщане в Будапеща. Екскурзията е с доплащане 34 лв за възрастни и 24 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Виена. 07.30 ч. – отпътуване за Виена. Около 12.00 ч. – пристигане. Разглеждане на Виена – панорамна обиколка с екскурзовод: двореца "Белведере", Ринга – Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”. Около 16.00 ч. – отпътуване за Будапеща. Около 20.30 ч. – пристигане. Екскурзията е с доплащане 48 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Братислава. 08.30 ч. – отпътуване за Братислава. Около 12.00 ч. – пристигане. Разглеждане на Братислава – Старе место, Катедралата (отвън). Свободно време. Около 16.00 ч. – отпътуване за Будапеща. Около 19.30 ч. – пристигане. Екскурзията е с доплащане 48 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване по маршрут БудапещаБелград - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив.

Забележка: Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посетят някоя от известните минерални бани на града, например баня Сечени (Sz?chenyi thermal bath) – най-голямата минерална баня в Европа, която разполага с големи минерални басейни – открити и закрити, плаж, сауни, парни бани и масажи. Таксата за вход е около 15 евро.

ДОПЛАЩАНЕ:
Екскурзия до големия завой на Дунава - 34.00 BGN
Екскурзия до големия завой на Дунава за деца под 18 г. - 24.00 BGN
Екскурзия до Виена - 48.00 BGN
Екскурзия до Виена за деца под 18 г. - 38.00 BGN
Екскурзия до Братислава - 48.00 BGN
Екскурзия до Братислава за деца под 18 г. - 38.00 BGN
Допълнителна седалка - 215.00 BGN

Настаняването е в хотел 3 звезди, разположен периферно.

При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Забележка: Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посетят някоя от известните минерални бани на града, например баня Сечени (Sz?chenyi thermal bath) – най-голямата минерална баня в Европа, която разполага с големи минерални басейни – открити и закрити, плаж, сауни, парни бани и масажи. Таксата за вход е около 15 EUR.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
депозит от 30% при записване;
доплащане - до 15 дни преди отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валидна лична карта или международен паспорт;
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
Медицинска застраховка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Автобусите, с които се пътува са: Мерцедес, Сетра, Неоплан, Бова, Скания, ДАФ, МАН, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на межд ународен превоз на пътници;
Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия;
Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено храненето;
Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията;
Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Златна възраст - 55 + - Унгария |  Златна възраст - 55 + - Будапеща

Избрани оферти