Оферта номер: 188270

ИРАН - тъй рече Заратустра: 11 дни/9 нощувки от 11.04.2018 г. - ПОТВЪРДЕНА!

ИРАН - тъй рече Заратустра: 11 дни/9 нощувки от 11.04.2018 г. - ПОТВЪРДЕНА!
от 3714 лв.
Виж галерия
Дати и цена
11 април 2018 г. - Цена от 3714 лв.
Цената включва
Самолетни билети с включени летищни такси;
8 нощувки в 4 звезден хотел;
1 нощувка в Кервансарай;
Пълно изхранване по време на програмата
Опитен местен гид по време на тура;
Транспорт с климатизиран автобус;
Входни такси за всички забележителности включени в програмата;
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро;
Опитен български гид, с няколко тура в „Страна на Ариите“.
Цената не включва
Бакшиш за местния шофьор и гид;
Виза – 75 евро/Туроператорът оказва съдействие за попълване на документите/.
Лични разходи.

-------------------------------------

Необходими документи за виза:
Дигитална цветна снимки – паспортен формат
Попълнен визов формуляр
Цветно сканирано копие на международен паспорт валиден минимум 6 месеца от датата на връщане
Иран – тъй рече Заратустра

Програмата е потвърдена!

Цена: 1899 евро / 3714 лева

11 дни/9 нощувки


ДАТА: 11.04.2018 – 21.04.2018 г.


ЦЕНИ:
Цена на човек в двойна стая: 1899 евро (3714 лева)
Доплащане за единична стая: 350 евро (685 лева)
Дете в двойна стая на допълнително легло - 1399 евро (2736 лева)

----------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

- Пети пореден подобрен тур по този маршрут с отработени всички детайли на място.
- Отличен гид, запознат в дълбочина с източните религии и култури.
- Местен гид, работещ постоянно с нашите групи.
- 4-звездни хотели, проверени многократно на място.
- Изхранване в проверени ресторанти с местно меню.
- Групата се обслужва от един автобус и местен гид по време на целия тур.


====================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ ДО ИРАН?

Настаняването става в 4* хотели по маршрута, а пансионът е закуска и вечеря.

По време на престоя в Иран, групата ще бъде придружавана от представител, който ще помага с превода на беседата на български език.

Има държави, които не са резултат от случайно стечение на обстоятелствата, а чиято днешна съдба идва от дълбините на историята. Ето това е Иран - "страната на Арийте", която до 1935 година се е наричала Персия.

Докосвайки се до това място под слънцето, съпреживяваме отново в едно цялата 30-вековна история на тази страна. Тук нищо не е такова, каквото изглежда.

Мистиката на източното езичество, смесило се с арийските племена дошли от Сибир, Зороастризмът, култът към Митра и шиитският ислям, спират ежедневния поток от мисли в една точка и ни провокират да задаваме неортодоксални  въпроси. Отговорите ще Ви изненадат.

Елате с нас в древна Персия!

================================================================

ПРОГРАМА:

Ден 01: СофияШираз

Групата се събира на летище София в 18.00 часа.
Следва полет QR 226 за Доха в 20.30 часа. Кацане в Доха в 01.10 ч.

Следва полет QR 476 за Шираз в 02:10 ч.


Ден 02: Шираз

Пристигаме в Шираз рано сутринта 04.55 часа. След уреждане на визови формалности ни посреща гид от фирмата партнъор. Трансфер и закуска. Настаняване около 16 ч. след завършване на сити тура.

Градът е бил дори столица на страната и заема важно място в културната история. Тук са гробниците на поетите Хафес и Саади. Посещаваме Eram&Naranjestan garden, Nasir-ol-molk Mosque, Saadi mausoleum, Vakil complex и прекрасно декорирания с огледала Aliebnhamzeh - мавзолей на един от 12-те велики имами в шиитския ислям. Нощувка в Шираз. Royal 4 star hotel


Ден 03: Шираз – Персеполис – Некрополис - Пасаргад – Язд

На път за Язд минаваме през известната врата на Корана и след 40 км достигаме Персеполис - церемониалната столица на Ахаменитите от 550г. до нашата ера.

След това минаваме през Некрополис – мястото където са погребани ритуално трима от тези велики царе. Пристигаме в Пасагард – още една от древните столици на Персите, където разглеждаме гробницата на Кир велики.

След пътуване през почти лунен пейзаж, пресичаме пустинята Dar, достигаме Язд – пустинната столица на Иран и световен център на Зороастризма. Нощувка. http://dadhotel.com/Ден 04: Язд

Язд е много древен град. Дори Марко поло е отбелязал чудесата които е открил там. Той е като музей на открито. Ще посетим храмa на Огъня – мястото, където зороастрийците се молят. Според тях огънят е необходимият агент, за да го има животът. Ще минем през историческия площад.

Като завършек ще видим и мистичните игри наречени Зурхане. Те са били забранени от арабите, за да не могат местните персийци да бъдат в добра физическа форма. Нощувка. /Тази вечер за групата има организирана изненада. Ще бъде разкрита малко преди да пристигнем там/. http://dadhotel.com/Ден 05: Язд - ZeinAldin Caravansary в средата на пустинята

След закуска се отправяме към прочутите кули на мълчанието. Според зароастийската религия, всяко мъртво тяло замърсява земята и трябва да бъде оставено на определени места, за да бъде изядена плътта от лешоядите. Именно такова място е Кулата на мълчанието. Традицията е спазвана почти до края на миналия век, когато Мохамад Реза Пахлави я забранява.

След това се отправяме към местността Чак Чак. Това е световният център на всички поклонници на Зороастризма. Те се събират там веднъж годишно и съпреживяват своята мистична религия. Церемонията много прилича на дъновистката такава, провеждана ежегодно на рилските езера. Явна е приликата и приемствеността между двете. Ще имате свободно време за да се слеете с вечността, бидейки на това свято място.

След това достигаме до ZeinAldin Caravansary – място спиращо дъха в средата на пустинята. Миг след като влезете в него, усещате историята с всички сетива. Собствениците са свършили прекрасна работа, запазвайки духа, който е витаел по пътя на коприната.

Помещението за вечеря е в стил приказките от хиляда и една нощ. Навсякъде има килими и различни произведения на древните майстори. Тук ще спите почти на земята, както са правили древните пътници по това жизненоважно трасе между изтока и запада.

По желание може да ви бъде осигурен и телескоп за да наблюдавате звездното небе, което в центъра на пустинята е като приказка. Нощувка - ZeinAldin Caravansary


Ден 06: ZeinAldin – Исфахан

Сутрина след закуска се отправяме към Исфахан – перлата на ислямската архитектура и изкуства и още една стара столица. Пристигаме и веднага се отправяме към вторият по големина площад в света Imam square. Той е неповторимо архитектурно чудо от 17 век. Взорът му е отправен по скоро към небето, отколкото към простосмъртните, които вървят по него.

Следва посещение на джамията Sheikh Lotfollah, съдържаща някои от най-добрите мозайки от 17 век. Накрая ще завършим с пазара, където ще получим обяснение как древните майстори са творили килими и миниатюри. Нощувка http://sheykhbahaeihotel.com/


Ден 07: Исфахан

Днес ще посетим Арменския квартал и Катедралата Ванк.

Перлата в този квартал е новооткрития музей на музикалните инструменти. Неповторимо преживяване на древността чрез музика. Кратък концерт в музея.

Следва Петъчната джамия с нейното уникално разположение и двореца Chehel Sotoun, известен като двореца с четиридесетте колони и прекрасната си стенна живопис. Завършваме деня с прочутите мостове над реката. Нощувка http://sheykhbahaeihotel.com/


Ден 08: ИсфаханТехеран

След закуска тръгваме към Техеран. Отбиваме се по път в Абиане – древно селище, сгушено високо в полите на планината. Там се пазят ревниво древни зороастрийски традиции. Обяд в Абиане.

Следва кратка спирка в Кашан. Там ще посетим дом на богат велможа. Вечерта пристигаме в Техеран. Нощувка http://enghelab.pih.ir/Ден 09: Техеран

След закуска посещаваме Археологическия музей и музея на ислямското искуство. Първият покрива периода от древна Персия до 648 година от новата ера, а другият всичко след това. Следва дворецът на иранските царе/шахове/ Голестан и накрая завършваме деня с посещение на кулата Милад.
Нощувка. http://enghelab.pih.ir/


Ден 10: Техеран

След закуска ще посетим музея на килимите. Там са показани килими от всички области на Иран с тяхното стилово и цветово разнообразие. Следва двореца Саад Абад и централния пазар – най-големия в тази част на средния изток. Свободно време за да се загубите в него.
Нощувка. http://enghelab.pih.ir/


Ден 11: ТехеранСофия

Рано сутринта в 02:30 ч. трансфер до Tehran International airport за полет обратно към България (QR 491 Техеран – Доха / 05:35 ч.- 06:10 ч.). Полет QR227 Доха – София в 07:05 ч. Кацане в София в 12:05 ч. на същия ден. Край на програмата.

=================================================

Забележка:
** Последователността на посещаваните обекти по програмата може да бъде променяна.
**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.


-----------------------------------------------

Условия на пътуването:
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
Начин на плащане: депозит – 1500 лева и окончателно плащане – 45 дни преди тръгването.
Изпрати запитване
Екскурзия Италия с Френска Ривиера
от 495 лв.
Екскурзия Италия с Френска Ривиера
4 нощувки
Автобус
Шираз
Персеполис в Иран
Исфахан в Иран - бляскав и космополитен
Царският площад - наследство на една бивша столица