Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Екскурзия в Япония - Страната на изгряващото слънце

Номер на оферта

/

212519

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за международни полети София-Мюнхен-Токио / Осака-Франкфурт-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети - 460 евро / 899 лева (към 08.09.2017г).
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
3 нощувки със закуски в хотел Lumiere Nishikasai 3* района Харажуку - Омотесандо, Токио
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Lake Fuji Premium Resort 3*
1 нощувка със закуска и вечеря в риокан Takayama Kanko Hotel 4* в Такаяма
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Meitetsu Inuyama 4* в Инуяма
1 нощувка със закуска в хотел Kyoto Central Inn 3*+ в Киото
1 нощувка със закуска в хотел APA Hotel Namba-Ekihigashi 3* в Осака
Всички турове и обиколки, описани по програма - с частни бусове, с местен екскурзовод на руски език ( и с превод на български език при група от мин. 13 души)
Входни такси за посещаваните обекти по програмата
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка „Отговорност на туроператора”
Водач на групата от България - при група от мин. 13 души
Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

Цената не включва

Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” - виж Важно! в края на офертата
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"

Програма на пътуването

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23 ДЕКЕМВРИ 2017

Японците са известни със своята мъдрост, с почитта си към търпението и трудолюбието и с прочутото съзерцание на цъфналите вишни. За тях изящните вишневи цветчета са символ на преходността на самия живот - красиви са, но красотата им е краткотрайна. Както и животът - отлита бързо, затова трябва да му се наслаждаваме.

Маршрут: София - Мюнхен - Токио - Нико - Камакура - Хаконе - Аши - Комагатаке - Фуджи - Мацумото - Такаяма - Ширакаваго - Инуяма - Киото - Нара - Осака - Франкфурт - София


ПЪРВИ ДЕН: 08.05.2018 ПОЛЕТ
Полет София-Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 12:55ч. Каца в Мюнхен в 13:50ч. Полет Мюнхен-Токио. Излита в 16:15ч.

ВТОРИ ДЕН: 09.05.2018 ТОКИО
Каца в Токио (Ханеда) в 10:50ч. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане и трансфер. Полудневна обиколка на Токио: Започваме с Дайба - квартал, създаден върху изкуствен остров в залива. През 1850г. е бил построен за отбранителни цели, след това в края на 20 век е драстично разширен и превърнат в морско пристанище. От 1990 г. насам е разработен като основна търговска област, зона за отдих и жилищен район. Следващата ни спирка е Токио Тауър - "японската Айфелова кула", всъщност радио и телевизионна кула, извисяваща се на височина 333 метра, построена през 1958г. Става популярна, когато пак същата година е била осветена с помощта на специален механизъм, наречен ”Димантено перде”, който осветява кулата в специални цветове, вариращи от чисто бяло в лято, към меко оранжево през зимата. Фотостоп на Площада на Имперския Дворец - тихо и спокойно кътче в забързания град. Императорския дворец и неговите градини се намират на мястото на бившия жилищен дворец на Токугава шогуни през периода Едо (1603-1867). Разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. Настаняване в хотел Lumiere Nishikasai 3* района Харажуку - Омотесандо за 3 нощувки.

ТРЕТИ ДЕН: 10.05.2018 TОКИО
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Токио: Започваме с разглеждане на най-стария храм в Токио - храма Асакуса Канон, наричан още и Сенсожи. Историята му започва от VII век, като легендата разказва, че през 628 г. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон - богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Следва Сумида круиз - от Асакуса до градините Хамарикю. Посещение на шинтоисткия храм Мейджи. Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Шинтоистките ценности проповядват хармония с природата и добродетели като "Магокоро" (или искрено сърце). Шинтоистките божества се наричат „Ками” или божествени духове и може да живеят както в природата на дървета и скали, така и в одухотворени същества и животни. Като знак на благодарност им се посвещават храмове. Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чиито гробници са в Киото. След смъртта на Императорът и Императрицата в началото на 20-ти век, японците решават да почетат техните добродетели завинаги като работят доброволно и събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната. Така благодарността и усърдието на този необикновено трудолюбив народ намират своя апотеоз в този храм, издигнат през ноември 1920г. Свободно време за обяд на прочутата пешеходна улица Накамисе. Тя е една от най-старите търговски улици в Япония. Традиционни закуски като Kaminari-okoshi (хрупкав оризов снакс) и Ningyo-яки (торта с червен боб), аксесоари в японски стил, играчки, вентилатори и орнаменти за коса са само някои от нещата, които могат да бъдат намерени там. Следващата ни спирка е Скай Трий - кула висока 634м с платформа за наблюдение на 350 м. Посещава се още Акихабара (Акиба) - електронният квартал на Токио. Историята на този електрически район започва след края на войната, когато радио части започват да се продават там. Днес посетителите могат не само да си купят електрически уреди, но също така и електронни части, като интегрални схеми (интегрирани вериги), кондензатори и други необходими неща за електронен ремонт като инвентар, измервателни уреди и др. Следва разходка в района Харажуку - Омотесандо, където ще се насладите на така наречената Harajuku мода: уникална и ефектна, предимно за младото поколение, както и висок клас жилища. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 11.05.2018 ТОКИО-НИКО-ТОКИО
Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия до Нико. Посещение на храма-светиня Тошогу, мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава и управлява Япония до 1868 г. в продължение на цели 250 години. Богато украсеният храм се състои от няколко шинтоистки и будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма. Отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100 м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Привечер отпътуване обратно към Токио. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 12.05.2018 ТОКИО-КАМАКУРА-ХАКОНЕ-АШИ-КОМАГАТАКЕ-ХАКОНЕ
Закуска. Днес напускаме Токио в посока Камакура и Хаконе, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. Туристическата програма в Камакура включва разглеждането на старинния исторически град: улица Комачи-дори - главната търговска улица на Камакура, осеяна с кафенета, традиционни японски ресторанти и магазини, храма Котоку-ин - известен със своята бронзова статуя на "Великия Буда" и храма Хасе Канон - известен със статуята на богинята на милосърдието Канон. Към обяд отпътуване към Хаконе, част от национален парк Фуджи-Хаконе-Изу. Разходка с корабче по езерото Аши, откъдето се открива секваща дъха гледка към господаря Фуджи. Качване с лифт до връх Комагатаке. Отпътуване към Хаконе. Настаняване в Lake Fuji Premium Resort 3*. Японска битова традиционна вечеря в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 13.05.2018 ХАКОНЕ-ФУДЖИ-МАЦУМОТО-ТАКАЯМА
Закуска. Целодневна екскурзия до Фуджи и Мацумото. Изкачване до 5-та станция на връх Фуджи, (зависи от атмосферните условия). Разходка с корабче по езерото Кавагучи, разходка из Ориши Парк и посещение на традиционното селце Ошино Хакаи. Отпътуване към Мацумото. Към обяд пристигане в Историческият град Мацумото, разположен в централната зона на остров Хоншу, част от област Нагано. Градът е наричан още „входът към Японските Алпи” - отлично място за пешеходен туризъм сред красиви природни кътчета. Градът е емблематичен за японската култура, защото в него се намира най-старият замък на територията на страната. Основите на този дворец са положени през 1504 г., а около век по-късно е реконструиран. Тази крепост се счита и за една от трите най-съвършени в Япония. Особено впечатляваща е отбранителната кула, която е висока пет етажа. Както повечето японски дворци и този в Мацумото има един таен етаж. От шестия етаж се открива прекрасна панорама на околните планини и градини. Свободно време за разходка в зоната на старинните постройки и къщи, повечето от които са превърнати в малки хотели и магазини. Разходка по търговската улица на града, където може да откриете много малки магазинчета за антики, книги или пък емблематични за Япония храни. Близо до търговската улица е и Старият театър, чийто врати са затворени след прожекцията на „Последният самурай”, но все още на него се виждат налепени постери и плакати, които напомнят с носталгия за времето, когато театърът е работил. Посещение на Музеят на японското укийое, където са изложени 100 000 уникални рисунки върху дървени плочи. Отпътуване към Такаяма. Настаняване в риокан Takayama Kanko Hotel 4* (стаи в японски стил). Вечеря в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 14.05.2018 ТАКАЯМА-ШИРАКАВАГО-ИНУЯМА
Закуска. Пешеходна обиколка на Такаяма с посещение на сутрешния пазар Хида-Такаяма-Миягава, известни с пресните си зеленчуци, риба и ръчно изработени изделия, и Такаяма Жиния. Отпътуване към Ширакава-го. Това място е уникално и много красиво. Традиционните му къщи са на стотици години и се намират в подножието на връх Хаку. Стилът, в които са построени, в превод означава „конструирана като ръце в молитва“. Именно това е водещото при построяването им, и здравината им, разбира се. Къщите наистина приличат на ръцете на монасите будисти притиснати в молитва. Спирка на обсерваторната площадка Широяма, която предлага величествена гледка над околните покриви и планините. Посещение на традиционната къща Вада. Отпътуване към Инуяма. Настаняване в хотел Meitetsu Inuyama 4*. Вечеря в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 15.05.2018 ИНУЯМА-КИОТО
Закуска. Отпътуване към Киото (2,5 часа). Туристическа програма в Киото: Замъкът Нижо, дело на великия Токугава. През 1602 год. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. Следва посещение на Център за изработване на занаятчийски изделия и текстил, където сме поканени на ефирно кимоно шоу. Следващата ни спирка е храмът Кийомизу-дера, част от историческите паметници на древно Киото и Световното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време в Гийон - кварталът на гейшите в Киото. Препоръчваме разходка по автентичната улица Каварамачи. Продължаваме с разглеждане на храма Кинкаку-жи, известен още с името Риоанжи или Златния Павилион - дзен будистки храм с невероятен градински комплекс, признат за част от 17-те исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО и Скалната градина, прекрасен пример за японския ландшафтен дизайн. Ако времето позволява, последната спирка за деня ще е Имперският Дворец, който е резиденция на японското императорско семейство до 1868 г., когато столицата е преместена от Киото в Токио. Дворецът е разположен в Императорския парк. Настаняване в хотел Kyoto Central Inn 3*+. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 16.05.2018 КИОТО-НАРА-ОСАКА
Закуска. Отпътуване към Нара. Туристическа обиколка на Нара, първата столица на Япония от 710г. Обиколката започва с храма Тодайджи (752 г.) - дом на Великия Буда, тук е една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Свободно време в Парка на Сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля - считат ги за посланици на храма. Продължаваме с храма Касуга - най-красивият шинтоистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенера (разглежда се отвън). Отпътуване към Осака. Туристическа програма в Осака: Посещение на Замъка Осака - символ на града. Замъкът е разположен на 60 000 кв.м. и съдържа 13 сгради. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през април. Следва небостъргача Умеда, наричан още Умеда Скай, една от най-посещаваните сгради в Осака. Свободно време в Шинсайбаши - предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами. Настаняване в хотел APA Hotel Namba - Ekihigashi 3*. Свободно време в Осака. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 17.05.2018 ПОЛЕТ
Трансфер до летището за полет Осака-Франкфурт с АК Lufthansa. Излита в 10:00ч. Каца във Франкфурт в 14:50ч. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита от Франкфурт в 18:55ч. Каца в София в 20:05ч.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23 ДЕКЕМВРИ 2017

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Ранни записвания 2024 - Япония |  Ранни записвания 2024 - Токио

Избрани оферти