Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Лятната магия на Москва и Санкт Петербург - 2021г.

Номер на оферта

/

225729

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Москва / Санкт Петербург – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
*4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
*3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;
*Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва – Санкт Петербург;
*Всички трансфери по маршрута;
*Всички описани по-долу екскурзии:
*Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
*Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
*Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
*Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;
*Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език;
*Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
*Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
*Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
*Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
*Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;
*Билет за обиколката на Московското метро;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Евроинс“;
*Водач от България по време на цялото пътуване;
*Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;

Цената не включва

*Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;
*Допълнителни екскурзии;
*Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
*Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
*Лични разходи;
*Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 23 лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Лятната магия на Москва и Санкт Петербург - 2021г.

Цена на човек в двойна стая:
26.05 - 02.06.2021 – 2520 лв
02.06 - 09.06.2021 – 2560 лв
09.06 - 16.06.2021 – 2580 лв
16.06 - 23.06.2021 – 2580 лв
23.06 - 30.06.2021 – 2580 лв
30.06 - 07.07.2021 – 2580 лв
07.07 - 14.07.2021 – 2560 лв
14.07 - 21.07.2021 – 2540 лв
21.07 - 28.07.2021 – 2520 лв
28.07 - 04.08.2021 – 2520 лв
04.08 - 11.08.2021 – 2490 лв
11.08 - 18.08.2021 – 2490 лв
18.08 - 25.08.2021 – 2490 лв
25.08 - 01.09.2021 – 2490 лв

Ранно записване до 15.10.2020г.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден София - Москва
Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут СофияМосква с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Москва
Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.
Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали.
Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.
Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата.
Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул. “Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден Москва
Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.
В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря.
-Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане.
Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Нoщувка.

4-ти ден Москва - Санкт Петербург
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.
Пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Санкт Петербург
Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде "прозорецът към Европа", Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
-Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург.
Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден Санкт Петербург - Петерхоф - Царское село
Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Санкт Петербург
Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
-Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език.
Превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека
-Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин.
Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Санкт Петербург - София
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летище Пулково. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.

=============================================================

Забележка:
*Цената е валидна при минимум 25 туриста
*Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
*Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10
*Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20

Условия за записване:
*Копие от международен паспорт;
*Депозит – 50лв.;
*Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:
*Международен паспорт;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
*За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

Необходими документи за издаване на руска виза:
*Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
*Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
*Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
*1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимка-та трябва да е контрастно (без бели дрехи);
*Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;
*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
*от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
*от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева;
*под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева;
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.

Вид използван транспорт:
*Самолет;
*Автобус;
*Влак;

Допълнителна информация:
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фак-тическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003093/30.12.2020 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти