Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Екскурзия в Рим

Номер на оферта

/

218853

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
3 нощувки със закуски в хотел 3*
Самолетен билет София – Рим – София с редовен полет на Wizz Air с включен ръчен багаж .
летищни такси
Медицинска застраховка с „Асистанс“ 4000 евро на ЗК Уника
Пешеходка обиколка на Забележителностите на Рим
Водач на групата от България

Цената не включва

Цената не включва:
Трансфери летище – хотел – летище- 8.90 евро
Доплащане за чекиран багаж: до 20 кг – 98 лв. Семейство може да се комбинира в един куфар.Цената на багажа подлежи на препотвърждение в момента на резервацията!
Допълнителни екскурзии / заявяват се и заплащат в България/
Застраховка „Отмяна на пътуване“ застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Вижте причините за отмяна, условията и премията за застраховане.
ВАЖНО: По решение на италианските власти всички гости на Рим да заплащат задължително градска такса (city tax) както следва – по 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3* и 6 евро на човек на ден в хотели 4*. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите.
Слушалки за беседите на екскурзовода по време на всички екскурзии 2 евро на ден
В базиликата Св.Петър не е разрешено допускането на лица с къси ръкави,поли и къси панталони.
Посетителите трябва да бъдат подходящо облечени.
Необходими документи:
валидна лична карта или международен паспорт
за деца до 18 години, които пътуват без родители или само с единия родител е необходимо да се изкара нотариално заверено пълномощно.

Допълнителни екскурзии:

Посещение на Музеите на Ватикана и базиликата Св. Петър. В музеите моежте да се насладите на залата на Гръцкия кръст, галерията на Канделабри и Араци, залата на географските карти, апартаментите на папите, стаите на Рафаел, Сикстинската капела, Кръглата зала, Египетския музей. Тук ще се запознаете с шедьоврите на италианския Ренесанс и творбите на Микеланджело, Рафаел, Ботичели, Синьорели и др. В базиликата Св.Петър ще видите купола, църквата, криптата и площада. Следва разходка по Via Ottaviano – търговска улица. Обиколка на Ватикана с екскурзовод на български език – цена при минимум 6 човека – 45 евро / 88 лева на човек (с включени входни такси за музеите и предварителна резервация, за да се избегнат опашките) , допълнително заплащане по желание: вход за Купола на Сан Пиетро с асансьор – 7 Е на човек и следват около 320 стъпала до връхната точка – продължителност около 4 часа с кафе пауза
Вход за Колизеум -12-14 евро(в зависимост от сезона).

Програма на пътуването

(ЦЕНАТА ПОДЛЕЖИ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНАТА НА САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ КЪМ МОМЕНТА!!!)

ДЕН-1

Отпътуване от София .Пристигане в Рим. Трансфер до града и настаняване в хотела. Полудневна пешеходна туристическа обиколка на Древен Рим – Пешеходна обиколка край едни от най-големите забележителности на древния РИМ – Колизеума, Римския форум, Капитолия и пиаца Колона( за разглеждане на обектите е необходимо допълнително заплащане на входна такса-билет за Колизеума : цена за възрастен 12-15 евро на човек.Нощувка.

ДЕН-2
Закуска в хотела.Полудневна туристическа обиколка на Бароков Рим. Пешеходна обиколка на бароков Рим по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад , където днес ще видите Фонтана на Бернини и ще видите красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Обиколката ще продължи с Пантеона, уникалния Фонтан Ди Треви, площада „Испания” и ще завърши на пиаца ди Пополо..Нощувка

ДЕН-3
Закуска в хотела.
Пешеходна туристическа обиколка Ватикана. Задължителна част са известните ватикански музеи – изключително културно и историческо богатство, наброяващо 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Никой не бива да пропуска посещението на Сикстинската капела и музеите. След музеите следва посещение на базиликата Свети Петър – най-голямата християнска църква в света и мястото където се счита, че е погребан Свети Петър. След кратка разходка в края на тура стигаме до замъка Сант Анжело, който желае може да го посети. ( 65лв за възрастен / 40лв за до 18г).Необходима е предварителна резервация и предварително закупуване на билети!!
Пешеходна туристическа обиколка до Tрастевере преминавайки през осторова Исола Тиберина. Посещаване на монумента на Гарибалди, Порта Сан Панкрацио и фонтана Акуа Паола и по желание на групата обядване в най посещавнето заведение на Трастевере където се предлагат най вкусните пици в мястото на Джино.Нощувка.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Рим

Избрани оферти