Начало / Екскурзии / Екскурзии - Синая

ЕКСКУРЗИЯ ДО РУМЪНИЯ – Карпатските перли - ТОП оферта!

Номер на оферта

/

97678

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус 3*

2 нощувки със закуски и вечери в Букурещ хотел 2*/3*

1 нощувка със закуска и вечери в района на Брашов хотел 2*/3*

Туристическа програма в Букурещ

Туристическа програма Синая и Бран

Туристическа програма в Брашов

Туристическа програма в Сибиу

Екскурзоводско обслужване по програмата на български език

Цената не включва

Входните такси за туристическите обекти: около 90 румънски леи (48 лв.)

Всички разходи от личен характер

Доплащане за единична стая: 105 лв.

Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица до 65г.:8 лв.; за лица до 75г.: 10 лв.; за лица до 80г.: 14 лв.

Програма на пътуването

МАРШРУТ: СофияБукурещСиная – двореца “Пелеш” – замъка „Бран” – БрашовСибиуБукурещСофия

4 дни/3 нощувки

ДАТА: 26.10.2017

ЦЕНИ:
Човек в двойна/тройна стая: 299 лв.
*За деца до 12 г. настанени с двама възрастни в двойна стая: 269 лв.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: СофияБукурещ

Отпътуване в 6:30 ч. от София от стадион “В. Левски” по маршрут СофияРусе – Джурджу – Букурещ. Градът е основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил "fin du siecle". Панорамна обиколка на столицата: Университетът; Площадът на революцията; Площадът на победата; Кралският дворец; храмът на музиката “Атене” - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народният театър - символ на театралния бохем; Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка. Посещение на етнографски комплекс “Румънско село”. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 2: БукурещСиная – Бран – Брашов

Закуска. В 7:30 ч. отпътуване за Трансилвания – един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации. Пристигане в Синая - планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите”, най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Синая се намира в сърцето на Карпатите. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, разположен в долината на река Прахова, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. Пешеходна разходка в центъра на града. Интересни забележителности са: замъка Пелеш; мемориалната къща на Джордже Енеску; Манастира на Синая, на повече от 300 години. Посещение на двореца “Пелеш” - издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабет. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. Отпътуване към замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 3: БрашовСибиуБукурещ

Закуска. Заминаване за Сибиу. Туристическа обиколка на Сибиу: площада Хует, старите готически сгради, Евангелската катедрала, старите крепостни стени и цитаделата Града е културна столица на Европа през 2007. Основан е от германски заселници през 1190 година. През 14 век е бил вече важен търговски център. През 1376 занаятчийството се е деляло на 19 гилдии. Сибиу се превърнал в най-важния германски етнически град заедно със седемте града дали немското име на Трансилвания, което в превод означава "седем крепости". Сибиу е бил седалище на Саксонския университет, който е политически център на германците в Трансилвания. Свободно време. Отпътуване за Букурещ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 4: БукурещСофия

Закуска. По предварителна заявка посещение на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния - втората по големина административна сграда в света след Пентагон, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско. Разглеждане на Патриархалната катедрала и дворец - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи. Отпътуване за България Пристигане в София късно вечерта.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Посещението на Парламента се заявява при записване, а се плаща на място в румънски лей!
• Обиколката в Парламента е стандартен тур с няколко зали;
• Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
• Всички упоменати часове са приблизителни.
Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Синая |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Синая |  Есен 2023 - Румъния |  Есен 2023 - Синая

Избрани оферти