Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Екскурзия в Русия: Имперската столица Санкт Петербург

Номер на оферта

/

231217

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за полет София - Санкт Петербург - София на АК България Еър с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 8 кг;
Летищни такси (100,00 лв. към 01.12.2019г., при повишаване към датата на издаване на самолетния билет, разликата се доплаща от клиента);
Трансфери и транспорт с автобуси кат. туристически;
4 нощувки със закуска на блок маса в стандартна стая в хотел 3*,разположен в историческия център на Санкт Петербург;
Обработка на документи за руска виза;
Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
Посещение на Ермитаж;
Посещение на Исакиевския събор, храм Възкресение Христово, Юсуповски дворец;
Всички входни такси за посещаваните обекти;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Слушалки по време на туровете с екскурзовод;
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро към ЗАД Армеец.

Цената не включва

Възможност за безплатна електронна виза. Стандартна туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани;
Визова услуга – 40 лв.
По желание Нощен круиз по река Нева - 80 лв. на човек, при минимум 15 души;
По желание Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли);
По желание Вечеря и фолклорно шоу в ресторант „Демидов” - около 45 евро / 88 лв.;
По желание Посещение на балетна постановка или концерт - цена по запитване;
По желание Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание Включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80г. - 25 лв. за целия престой;
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ: ИМПЕРСКАТА СТОЛИЦА САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Маршрут:
София - Санкт Петербург/ Петерхоф, Царское село/ - София

Период на пътуване:
01 - 05 август 2020

5 дни / 4 нощувки
самолетна програма с група и водач

Бонус „Нощен круиз по Нева“ до 31.12.2019

ПЪРВИ ДЕН: 01.08.2020, СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Полет София - Санкт Петербург на авиокомпания България Еър а АК Аерофлот. Излита от Терминал 2 в 13:50ч. Каца на летище Пулково в 17:00 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 02.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

По желание: вечерта Посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

ТРЕТИ ДЕН: 03.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
По желание: Нощен круиз по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и осветения през нощта уникален град.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия с екскурзовод на български език - посещение на най-големия храм Исакиевския събор, четвъртият най-голям куполен храм в света,строен в продължение на 40 години от френския архитект Огюст Монферан. Височината на църквата е 101,50 м,всеки ден множество туристи изкачват 300 стъпала до основата на купола за да се насладят на прекрасната панорамната гледка към града. След което се посещава и Храм „Възкресение Христово“, дословно Храм „Спасител на кръвта“, е православна църква, която се намира в Санкт Петербург, Русия. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Това е един от най-сниманите храмове, впечатлява с красивия екстериор, но е богато украсена и отвътре, мозайките са дело на едни от най-добрите руски художници за времето си. Посещение и разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. Нощувка.

По желание: вечерта Посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

ПЕТИ ДЕН: 05.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003г. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург.

Трансфер до летището.Полет Санкт ПетербургСофия с авиокомпания България Еър , излита в 17:55ч., каца в 21:25 ч. в София.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2019
Бонус „Нощен круиз по Нева“ за резервации до 31.12.2019
Цена от:
1850 лв.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти